Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ…




Ουφ, να και που πάλι προβληματίστηκα με όλες αυτές τις αηδίες των σημειολογικών και καταστροφολογικών προφητειών, περί των δήθεν επερχόμενων ‘’δεινών του Φαραώ ", καθώς είχαμε την πρόσφατη εκλογή του νέου Πάπα.
‘’Είναι μαύρος (λατινοαμερικάνος) και στις 13/03/2013 έγινε η εκλογή του!’’
Μα, βρε πουλάκι μου (συμπάθα με που σε αποκαλώ ‘’πουλάκι’’, το λέγω έτσι χαριτολογώντας για να μην σε πω χαϊβάνι). Πρώτον, ο νέος Πάπας είναι Ιταλικής καταγωγής, μια και που οι δυο του γονείς έχουν γεννηθεί στην Ιταλία (δηλαδή είναι Ιταλοί, Ευρωπαίοι, όπως και ο ίδιος φέρει την Ιταλική ιθαγένεια).  Δεύτερον, για την ημερομηνία θέλει σαφέστατα αρκετό ψάξιμο, διότι οι Ρώσοι πάνε 13 ημέρες πίσω (δηλαδή είχαν 1/03/2013), οι Κινέζοι βρίσκονται στη χρονιά του φιδιού, οι Ινδοί μετράνε με το Σάκα Σαμβάτ, οι Άραβες από το έτος Εγίρας και πάει λέγοντας με τις διάφορες ημερομηνίες ανά την υφήλιο.
Πραγματικά, προβληματίστηκα η γυναίκα, σοβαρά με τα μυαλά που κουβαλάς στο κεφάλι. Ξέρεις; Κάποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ό,τι αυτό το κεφάλι δεν το έχουμε μόνο για αντίβαρο στο σώμα αλλά και τουλάχιστον, να εργάζεται στα πιο απλά δεδομένα. Να εργάζεται συνάνθρωπε, να μην μένει ανενεργό και σπέρνει σκοτάδια!
Λοιπόν, εχθές το πρωί (13/03/2013) περνούσα από την Ομόνοια, συγκεκριμένα ανέβαινα τις κυλιόμενες σκάλες προς την έξοδο της οδού Πανεπιστημίου. Ακριβώς στην κορυφή της σκάλας, μια ομάδα οπλισμένων αστυνομικών ‘’μάζευε’’ έγχρωμους (μαύρους) και τους έβαζε στην σειρά, ώστε με την πλάτη να ακουμπούν στο τοιχίο της Τράπεζας. Εκεί να δεις! Κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους, ενώ ένα κόκκινο δίπατο λεωφορείο με καμιά δεκαριά ξένους, σχεδόν σταμάτησε για να μην χάσουν το σύγχρονο δυσφημιστικό θέαμα της κατακαημένης χώρας μας οι τουρίστες (κι απορώ... δεν υπήρχε διαθέσιμη μια κλούβα όπου να τους έβαζαν κατευθείαν μέσα;).
Αμ, το άλλο; Έγινε άρση της ασυλίας ενός χρυσαυγήτη βουλευτή. Γιατί, λένε, δεν σεβάστηκε την ιδιότητά του! Όμως, για να λέμε συνέλληνες του ‘’στραβού το δίκιο’’, κανένας χρυσαυγήτης δεν θα έπρεπε να είναι εκλεγμένος στην Ελληνική βουλή.
Αλλά θα μου απαντήσεις θρασιά, και με το δίκιο σου βέβαια, σάμπως έπρεπε να είναι εκλεγμένοι αρκετοί από τα υπόλοιπα κόμματα μέσα; Αλήθεια, γιατί γι αυτούς δεν άρουν την βουλευτική ασυλία;
Ουφ, μην με προβληματίζεις άλλο, φτάνει πια, παράτα με!
Θέλω να βγω έξω, να πάρω τα βουνά για να γευτώ τον Ανοιξιάτικο καιρό της σκλαβωμένης χώρας μου…

1 σχόλιο:

  1. "βράβευση τσι μέρας" για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή