Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο Μεγαρέας ηθοποιός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΛΑΣ


Στο αφιέρωμα για τον El Greco που θα παρουσιάσει στις 20/06/2015, η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας.

                                      Ο Μεγαρέας ηθοποιός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΛΑΣ

Πιστεύω στο τάλαντο του ερασιτέχνη Μεγαρέα ηθοποιού Παναγιώτη Σταμπόλα, τον θεωρώ παρ' όλη την πλημμελή του εκπαίδευση, σαν τον πλέον ευφάνταστο και ικανό να ενταχθεί και να εκτελέσει κάθε είδους σκηνοθετική εντολή και όπως απεδείχθη πρόσφατα, σκηνοθετική παραδοξολογία. Επίσης θέλω να διαδηλώσω την πεποίθησή μου πως ο Παναγιώτης Σταμπόλας είναι μέσα στους τρεις - τέσσερις ερασιτέχνες ηθοποιούς, όχι μόνο της γενιάς του, που αποτελούν υποδείγματα υψηλού υποκριτικού πολιτισμού, αφού συνδυάζει έμφυτο τάλαντο, θηριώδη τεχνική, αλλά και - κάτι που σπανίζει στις ημέρες μας - μανιώδη και μεγάλη εργατικότητα για να ενδυθεί/υποκριθεί τους θεατρικούς ρόλους που οι εκάστοτε σκηνοθέτες του αναθέτουν.  
Με τον Παναγιώτη Σταμπόλα γνωριστήκαμε το 2006, σε κάποιο σεμινάριο υποκριτικής, έκτοτε τον παρακολούθησα σε όλες τις θεατρικές παραστάσεις που έλαβε μέρος –σε κάποιες συμπορευτήκαμε- .
Εδώ, θέλω και πρέπει να δηλώσω και όσοι μας γνωρίζετε θα ξέρετε, πως δεν είμαστε, ούτε ποτέ υπήρξαμε "κολλητάρια". Καθώς και κάποιες φορές βρεθήκαμε ανοιχτά με αντίθετες απόψεις, αλλά όμως, δεν μπορώ να μην θαυμάζω το μεγαλείο της σκηνικής του παρουσίας και την φιλοεργατικότητά του με ότι καταπιάνεται!
Ο Παναγιώτης Σταμπόλας είναι εξπρεσιονιστής, με μεθοδικό και οργανωμένο ύφος, ηθοποιός. Πλασμένος για μεγάλους ρόλους. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που θα συμμετάσχει στις 20/06/2015, στο αφιέρωμα της Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας και που θα συμπράττουν στο πάνελ ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, που θα μιλήσει για την ομώνυμη ταινία του, ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρης Ρώμας και η εικαστικός απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών Ελπίδα Φουστέρη καθώς θα παρουσιάσει/μιλήσει για τα έργα του EL GRECO.

Στο ρόλο του Ζορμπά με τον επίσης εξαίρετο ηθοποιό Στράτο Κουσκούκη.

Ένας τρομερά αυθεντικός Σάϋλοκ!!!

 Σαν Μανόλης Χιώτης με την χαρισματική ηθοποιό Βασιλική-Μαρία Φατούρου! 

Η Μεγαρική εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ γράφει:

Αφιέρωμα στον El Greco από τη Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας

Θα μιλήσουν ο βραβευμένος σκηνοθέτης της ταινίας Γιάννης Σμαραγδής, ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας
Το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο παρουσιάζει σε μια πολυσχιδή εκδήλωση η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας.
Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο της Ομοσπονδίας Κινέττας (58ο  ΧΛΜ. Π.Ε.Ο.Α.Κ. ) διοργανώνεται το αφιέρωμα στον El Greco όπου συμμετέχουν ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, που θα μιλήσει για την ομώνυμη ταινία του, ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρης Ρώμας, και ο ηθοποιός του Δημ. Θεάτρου Μεγάρων Παν. Σταμπόλας. Μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κινέττας θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου «Ελ Γκρέκο ο ζωγράφος του Θεού» και η εικαστικός απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών Ελπίδα Φουστέρη θα παρουσιάσει έργα του ζωγράφου.
Στη μουσική, στο τραγούδι και τη λύρα η Καλλιόπη Βασιλείου και η Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα και στο μαντολίνο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://enimerosi-news.gr/afieroma-ston-el-greco-apo-ti-leschi-anagnosis-kinettas/


1 σχόλιο: