Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ


                                                              Νότια Ευρώπη, Ελλάδα, Μάρτης 2013.   
                                                                Πηγή εικόνας: http://www.paraskhnio.gr




Νότια Αμερική, Βενεζουέλα, Μάρτης 2013: Κλαίνε οι φαβέλες και γιορτάζουν τα πλουσιόσπιτα. Ο Ούγκο Τζάβες δεν είναι πια στη ζωή!
Το κατηγόρησαν για σειρά κατασταλτικών μέτρων εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, εκτεταμένη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Εκείνος, απάντησε με το ανθρωπιστικό του έργο του (σε μια χώρα που ‘’κυβερνούσαν’’ η ΗΠΑ μαζί με την υψηλή εγχώρια εγκληματικότητα και ο λαός ζούσε κατά πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας). Καθώς επέβαλε νέο Σύνταγμα, περιφερειακά δημοκρατικά συμβούλια, την κρατικοποίηση σειράς στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, και που με τα έσοδά τους αύξησε τις κυβερνητικές δαπάνες στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα μείωσε το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε κάτω από το όριο της φτώχιας. Απομάκρυνε επιτυχώς τη χώρα του από τη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ και συνεργάστηκε στενά με τις κυβερνήσεις της Κίνας, της Κούβας και της Ρωσίας.
Ήταν πολλές φορές πομπώδης και οι σοβαροφανείς Δυτικές κυβερνήσεις τον χαρακτήριζαν συχνά ‘’κλόουν’’. Εκείνος, βέβαια, συνέχισε με την αναδιανομή της γης, τα προγράμματα στέγασης, της περίθαλψης και της παιδείας για τους φτωχούς της χώρας του. Δεν κατάφερε όμως, να καταστείλει την εγκληματικότητα και παραμένει ακόμη η χώρα στη δεύτερη θέση του παγκόσμιου χάρτη!     
Δεν είναι βέβαια η στιγμή, -ούτε και το θέλω- για να κάνω μια επιπλέον ‘’αγιογραφία’’  σένα πολιτικό που είχε στο ενεργητικό του λάθη και σωστά. Ο Τζάβες, όμως, θα μείνει στην ιστορία γιατί μπόρεσε να ελευθερώσει τη Βενεζουέλα από την επιρροή της Δυτικής μέγγενης που έκλεβε τον πλούτο της και έσπρωχνε τους ανθρώπους της να επιβιώνουν σε απάνθρωπες καταστάσεις. Ο Ούγκο Τζάβες εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος το Δεκέμβρη του 1998, ενώ από το 1982 έκανε τις ‘’εκρηκτικές’’ εμφανίσεις του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, καθώς αυτές εμπεριέχουν απόπειρες πραξικοπημάτων και φυλακίσεις.
Νότια Ευρώπη, Ελλάδα, Μάρτης 2013: Αγκομαχά ο λαός κάτω από τα όρια της φτώχιας και γιορτάζει το κεφάλαιο. Τέσσερα χρόνια πάνε (2009), που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έβαλε την χώρα –κάποιοι λένε με δόλο- στη μεγαλύτερη ‘’περιπέτεια’’ των τελευταίων πενήντα χρόνων της. Μέσα σ’ ένα ατέρμονο κύκλο κακοτυχίας, δυστυχίας και απελπισίας. Η Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, παρέδωσε την εθνική της κυριαρχία στους άξονες της Δυτικής πλουτοκρατίας.    
Ενώ η σημερινή συγκυβέρνηση (Αντώνη Σαμαρά – Βαγγέλη Βενιζέλου – Φώτη Κουβέλη) παραμένει αγκιστρωμένη στη Δυτική μέγγενη και απόλυτη εκτελεστής των αποφάσεων της τρόικας είτε –εάν θέλετε- της Δυτικής πλουτοκρατίας!  
Έτσι ο λαός της Ελλάδας βιώνει καθημερινά: κατακόρυφη μείωση των κρατικών εσόδων, πωλήσεις του εθνικού πλούτου, κατάργηση των κρατικών προγραμμάτων υγείας, παιδείας, πρόνοιας και στέγασης. Έντονη αύξηση της εγκληματικότητας, της ανεργίας και της φτώχειας. Καθώς η διανομή του πλούτου πάει στους ελάχιστους και στις τράπεζες.
Πραγματικά, θαρρώ πως ζούμε μυστήρια πολιτικά τερτίπια…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου