Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΜΗ ΛΑΚΑΤΕ ΜΩΡΕ.


Πηγή εικόνας:  http://www.attikipress.gr/37714/default  



Τα παλαιότερα χρόνια που τα καράβια ήταν ξύλινα, όπου σαν τύχαινε να πάει να βουλιάξει κανένα από δαύτα. Η παράδοση το θέλει, πρώτα- πρώτα να το εγκαταλείπουν τα ποντίκια. Μα, και τούτους τους δύσκολους χρόνους, της λεγόμενης ‘’κρίσης’’ καθώς η χώρα μας βουλιάζει όμοια με άλλες χώρες. Μπουλούκια βλέπεις τους νεολαίους μας να λακάνε για άλλες πατρίδες. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο, από αιώνες τα ελληνόπουλα ριζώνανε κι αυγαταίνανε σε ξένα χώματα. Όμως, τότε ήταν άλλα τα αίτια, πιο σοβαρά. Ήμασταν πάρα πολλοί κι ο ‘’βράχος’’ που είναι απλωμένη η χώρα μας δεν μπόραγε να μας ζήσει όλους. Τότε κάθε οικογένεια είχε το λιγότερο τέσσερα με πέντε παιδιά, που να τα θρέψει με δυο πετροχώραφα; Έτσι, συνήθως τα μεγάλα έφευγαν, έφευγαν για να βρούνε την τύχη τους σε ξένους τόπους. Τότε, αντιλαλούσαν τα ελληνικά βουνά από ανθρώπινες φωνές, τα χωριά μας ήτανε γιομάτα από ψυχές και σαν τύχαινε κάνας κατακτητής να ορεχτεί τον γεννήτορα βράχο μας; Σηκωνόταν σαν τον άνεμο τα ελληνικά νιάτα για να διαφυλάξουν τα όσια και τα ιερά της μακραίωνης, της περίλαμπρης ιστορίας μας!
Τούτος ο νεολαίος ελληνικός άνεμος ήταν που φόβιζε πάντα τις μεγάλες δυνάμεις! Από αυτόν βγήκαν οι ήρωες του 1821. Αυτός ο άνεμος ήταν που έκανε φίλους και εχθρούς πριν εβδομήντα χρόνια να πούνε: ‘’...Την 28ην Οκτωβρίου 1940 παρεσχέθη εις την Ελλάδα προθεσμία τριών ωρών και όχι τριών ημερών ή τριών εβδομάδων. Και τρία όμως χρόνια προθεσμία αν είχε δοθεί η απάντησης θα ήτο η ιδία: ΟΧΙ’’, (είπε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ την 10/6/1943).  Ο Adolf Hitler: "Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους. Ενώ ο " Winston Churchill επιβεβαίωσε ότι γνώριζαν όλοι:  "Του λοιπού δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες"!
Και να που σήμερα, όπου μια αλλαγή της πανανθρώπινης ιστορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, εσείς, τα λιγοστά πλέον νιάτα μας λακάτε σαν τα ποντίκια!  
Ξέρω, σας καλεί το μέλλον, σας πλανεύει ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρεται στη Ψωροκώσταινα.
Αμ, δε!  Η ξενιτειά είναι πιο μαύρη και από την φτωχότερη πατρίδα!   
Κλείστε τα αυτιά στις πλάνες Σειρήνες, μην ακολουθάτε λάθος δρόμους για την πραγματοποίηση των ονείρων σας. Η λεγόμενη κρίση, είναι ένα παγκόσμιο, πρωτίστως κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα όπου καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει. Και θα βγουν νικητές οι χώρες που άντεξαν και πάλεψαν σθεναρά για να το λύσουν.
Όχι, όχι! Το γνωρίζω Έλληνα νεολαίε μου πως δεν είσαι κιοτής, καταλαβαίνω ότι θέλεις να κυνηγήσεις το όνειρό σου (μήπως κι εγώ το ίδιο δεν έκανα;) Θέλω όμως να σκεφτείς πως όπου κι αν πας η κρίση θα είναι μπροστά σου και εκεί θα είσαι πιθανόν μοναχός σου. Δεν θα είναι η σακατεμένη ‘’μάνα πατρίδα’’ για να κανακέψει, να απαλύνει τις πληγές σου.
Είναι και κείνο το ρητό που αναφέρει: ‘’Η ισχύς εν τη ενώσει’’ …
Γι αυτό σας λέγω: Μη λακάτε σαν τα ποντίκια, είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι!

Και σαν υστερόγραφο δες το παρακάτω βίντεο:


Καθώς στους ολυμπιακούς αγώνες του 1992 ο Derek Redmond αγωνιζόταν για το μετάλλιο στα 400 μέτρα. Στην μέση του αγώνα ένας δυνατός πόνος τον έκανε να σταματήσει!!! Δεν το έβαλε όμως κάτω παρά τους πόνους αποφάσισε να σηκωθεί για να συνεχίσει. Τότε κάποιος άντρας από τον κοινό έτρεξε κοντά του.. Ήταν ο πατέρας του!
-Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό, του είπε...
-Κι όμως πρέπει, απάντησε ο Derek
Έτσι ο πατέρας αγκάλιασε τον γιο και τερμάτισαν μαζί αυτήν την κούρσα!!!
Το βίντεο κάνει χρόνια τον γύρω του κόσμου ώστε από πολλούς θεωρείται το συγκλονιστικότερο βίντεο όλων των εποχών!  Ένα τρανταχτό παράδειγμα στην δύναμη που μας δίνει η αγάπη των γονιών και η ισχύς εν τη ενώσει!
Αν δεν τα παρατήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις!



1 σχόλιο:

  1. "βράβευση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή