Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Φωτιά στα Μέγαρα (Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, λένε…)


Μερικές φωτογραφίες από τους εθελοντές και τους πυροσβέστες επί το έργο.Επάνω στο τρέξιμο και το "δαιμόνιο" (της αρθρογραφίας), της δουλειάς…. 

Σήμερα Πέμπτη (21/6/2012) ώρα 12 μ.μ. Μόλις έχω γυρίσει από το super market. Μπαίνοντας στην αυλή βλέπω πίσω από τον φράχτη, και σε μικρή απόσταση, δυό παιδιά (θα ’ταν  δεν θα ‘ταν δώδεκα χρονών), να πετούν ένα αναμμένο χαρτί στα ξερόχορτα…. Δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου: «Τι κάνετε, θα πάρουμε φωτιά;»…. Σε κλάσματα δευτερολέπτου με τύλιξαν φλόγες και καπνοί. Κάλεσα αμέσως την Πυροσβεστική. Άρχισα να φωνάζω στους γείτονες «φωτιά- φωτιά» και με το λάστιχο να προσπαθώ να σβήσω ότι μπορούσα….
Κατέφθασαν όλοι οι γείτονες αμέσως, με ότι μέσον είχαμε προσπαθούσαμε να σώσουμε τα σπίτια…
Σε λίγα λεπτά ήρθαν δυό οχήματα της Πυροσβεστική και η εθελοντική ομάδα ‘’ΚΟΥΡΟΣ’’ Μεγάρων. Σε λιγότερο από μισή ώρα η φωτιά ελέχθη. Μόνο ένα παλιό ορνιθοτροφείο κάηκε και μερικά δέντρα ελιές… Μέχρι τώρα που σας μεταφέρω την είδηση, ακόμη οι Πυροσβέστες βρίσκονται εδώ και ρίχνουν νερό….
Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές της ομάδας ‘’Κούρος’’.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου