Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αξίζουν πολλούς επαίνους και αμέτρητα ευχαριστήρια!!!






Σε τούτο το τόπο, ευτυχώς που μερικοί συντοπίτες μας έχουν αφυπνιστεί στην εθελοντική προσφορά ώστε είναι αρκετές εκείνες οι φορές που προλαμβάνονται οι καταστροφές.
Αρχικώς πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές της Μεγαρικής ομάδας ‘’ΚΟΥΡΟΣ’’  που η συνδρομή τους στην πυρκαγιά της Πέμπτης (21/6/2012), μέσα σε κατοικημένη περιοχή της πόλεως των Μεγάρων, ήταν καθοριστική. Καθώς υπήρξε ο γρήγορος έλεγχό της. Κατόπιν θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων που η ανταπόκρισή της ήταν άμεση με οχήματα και έτσι σώθηκαν τα σπίτια μας (τέσσερα στη σειρά) που απειλούνταν άμεσα.
Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Πέμπτης, οι φλόγες και οι πυκνοί καπνοί έζωσαν τα αφρόντιστα όμορα οικόπεδα με τις οικείες μας. Σε δύο σπίτια διατηρούνται δεξαμενές υγραερίου (η μία εξ αυτών επίγεια)… Καταλαβαίνετε, πιστεύω, τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διέτρεξε η περιοχή  ‘’Λιακοί’’ με ανυπολόγιστη καταστροφή και πιθανών ανθρώπινες ζωές, εάν οι φλόγες έφταναν στις δεξαμενές που βρίσκονται μόλις δέκα μέτρα μακρύτερα από τις ελιές που καίγονταν έως αργά το απόγευμα!
Ευτυχώς όμως, που μαζί με τους πυροσβέστες, στο όντως δύσκολο έργο της κατάσβεσης, βρέθηκαν  οι εθελοντές της ομάδας ’’ΚΟΥΡΟΣ’’ με τα οχήματά τους. Οι καιρικές συνθήκες ήταν τραγικές. Η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 36 βαθμούς κελσίου και οι δυτικοί άνεμοι τα 8 μποφόρ!
Σήμερα δε, βρισκόμαστε στα σπίτια μας, με ελάχιστες απώλειες (κάηκε ένα παλιό ορνιθοτροφείο και περίπου 30 δέντρα ελιές), και ευλογούμε τον Θεό για την ύπαρξη της εθελοντικής ομάδας που δεν δίστασαν στιγμή να εφορμήσουν κατά της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς (μαζί με τους πυροσβέστες), και να ορθώσουν υδάτινο φράγμα που προστάτεψε τις οικίες και την περιοχή από μεγάλη καταστροφή.
Αξίζουν πολλοί έπαινοι στην πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαρέων και στην ομάδα του ‘’ΚΟΥΡΟΥ’’ γιατί οι προσφορά τους ομολογούμενος υπήρξε καθοριστική.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου