Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Απλά μια ‘’νέα’’ κυβέρνηση και γι’ άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα…


Πηγή εικόνας: http://lygeri.pblogs.gr/2009/02/barka.html



Θα ήθελα όλα αυτά που γίνονται να μην ήταν ένα σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας, θα ήθελα να ήταν μόνο απλές συγκυρίες. Κι αν είναι συγκυρίες, τότε να γράψω τους δικούς μου προβληματισμούς στο πρωθυπουργό όπου θα του έλεγα:

‘’Κύριε πρωθυπουργέ, καθώς κάνατε τον επιβαλλόμενο –απ’ τον λαό- ανασχηματισμό, νομίζω, ότι ο μοναδικός στόχος σας ήταν η παραμονή του ΠΑΣΟΚ με κάθε κόστος στη κυβέρνηση της Ελλάδας. Τίποτε περισσότερο.
Ο ανασχηματισμός αυτός, σαφώς και δείχνει να εξαντλείται σε αλλαγή προσώπων –με την συμμετοχή όλων τα παρατάξεων του κόμματός σας- για να κοπάσει η μεγάλη φαγωμάρα στην κοινοβουλευτική σας ομάδα.
Δεν γίνεται όμως, με ‘’σκοροφαγωμένα’’ ξύλα, να φτιαχτεί ένα γερό σκαρί όπου θα μπορεί να ταξιδέψει στις σημερινές, τόσο επικίνδυνες θάλασσες του παγκόσμιου ‘’οικονομικού πολέμου’’. Τα θαύματα κι ελπίδες έχουν τελειώσει προ πολλού…
Οι τροϊκανοί έχουν τη τάση να μην συνεργάζονται με τα πολιτικά πρόσωπα αλλά να εξαγοράζουν συνειδήσεις, γιατί το κύριο επάγγελμά τους όπως ήδη γνωρίζεται, είναι το εμπόριο του χρήματος.
Δυστυχώς, δεν δώσατε στο λαό την απαιτούμενη ανάσα, με τούτη την ανακυκλώσιμη εσωκομματική επιλογή που κάνατε. Χάσατε την μεγάλη ευκαιρία, να τοποθετήσετε σε κύριες θέσεις εξωκοινοβουλευτικούς ανθρώπους γενικής αποδοχής κι όπου θα είχαν το σθένος και τις αντοχές να βοηθήσουν την τραγικά κρίσιμη εποχή που ζει η πατρίδα μας.
Απ’ την ίδια κιόλας στιγμή, της ανακοίνωσης του κυβερνητικού ανασχηματισμού, τα ΜΜΕ έλεγαν ότι: αυτή είναι μια ‘’προεκλογική κυβέρνηση’’. Και το ζητούμενο φυσικά δεν είναι, εάν θα ξανακερδίσει τις όποιες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αλλά η επερχόμενη χρεωκοπία της χώρας!
Και ίσως τώρα να έρθει γρηγορότερα (η χρεωκοπία), απ’ ότι όλα τα προγνωστικά δείχνουν… Κάποια μιλούν για μετά τον δεκαπενταύγουστο κι άλλα για τον Σεπτέμβρη. Και οι δόλιοι εταίροι μας ετοιμάζονται –τότε, στην εθνική τραγωδία- να μας εγκαταλείψουν για άλλη μία φορά!
Ξέρεται, πως δεν έφταιγε ο προηγούμενος υπουργός των οικονομικών, καθώς και γνωρίζεται ότι, ο τωρινός δεν θα καταφέρει ν ξεπεράσει τους στενωπούς του δυσβάστακτου οικονομικού χρέους, διότι σκύψαμε πάρα πολύ τη μέση στους οικονομικούς δολοφόνους και ετοιμάσαμε το λαιμό μας για την γκιλοτίνα.
Ίσως όμως, να μην αποκεφαλιστούμε, εάν εσείς, δεν ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τους εφαρμοστέους νόμους της απελπισίας…
ίσως; Κι αν δίνατε, ένα γερό ράπισμα στους τροϊκανούς, με μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση όπου θα χάσουν μεγάλος μέρος από τα κεφάλαια, τους τόκους και τα πανωτόκια που μας έχουν δεσμευμένους…. ‘’

Μα θαρρώ, πως ζούμε μέσα στο παιχνίδι, το σχέδιο εάν θέλετε, του αφανισμού της Ελλάδας...

2 σχόλια:

  1. ποια ακριβώς ανάσα ζητά ο ελληνικός λαός τη στιγμή που οτιδήποτε τέτοιο θα ήταν μία ακόμα ουτοπία ρευστότητας σαν αυτές που ζούσαμε από το 1975 ως σήμερα;
    Ας είμαστε ειλικρινείς και πάνω απ' όλα ρεαλιστές. Κάθε πρακτική προσέγγιση μας θέλει κάτω του μηδενός και ως εκ τούτου καμία ανάσα δεν μπορεί να είναι ρεαλιστική το δεδομένο διάστημα.
    Στο μεταξύ, προσωπικά διαφωνώ με τον ανασχηματισμό που απλά τον βρίσκω ως χάσιμο χρόνου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου ηλεκτρονικέ φίλε, συνοδοιπόρε, γνωρίζεις πόσο σε εκτιμώ, όμως η ανάσα που γράφω δεν είναι απαραίτητα για τη στόχευση νέων οικονομικών δανείων… Δηλαδή, ο λαός θα μπορούσε να ανασάνει ξανά, εάν έβλεπε πως οι θυσίες του έπιαναν τόπο με τον σχηματισμό μιας διακυβέρνησης κι από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα γενικής αποδοχής. Και όπου εκείνοι θα εργαζόντουσαν πραγματικά για τη σωτηρία της χώρας! Διότι εκείνοι δεν θα είχαν… λογαριασμούς, δεσμεύσεις σε οικονομικούς φίλους να ξοφλήσουν.
    Πιστεύω να με καταλαβαίνεις και να γνωρίζεις πως ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ένας πολιτικός ανασχηματισμός θα μπορούσε να φέρει λύσεις τούτη την εποχή… Συμφωνώ μαζί σου πως ακόμη μια φορά καθυστέρησαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή