Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μπορούν τα 12 δισεκατομμύρια να μας σώσουν, φτάνει να το δουλέψουν οι πολιτικοί μας!



Το Bloomberg δίνει τη θέση της Ε.Ε. για την υπό όρους και προϋποθέσεις, ως προς τη νέα δανειοδότηση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ (17.100.000.000 δολαρίων), στην Ελλάδα. Και το Der Spiegel στο τελευταίο του εξώφυλλο, έχει την ελληνική σημαία και τον θάνατο του ευρώ.
Έτσι, τόσο γλαφυρά, ο ξένος τύπος φανερώνει την κακή διαχείριση -από τις τοπικές κυβερνήσεις- της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη.
Όπως και να έχει, η Ελλάδα θα πάρει τα 12 δισ., μα μόνο για να καλύψει τα ελλείμματα και το χρέος. Τίποτε για την ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η χώρα! Και οι έλληνες πολιτικοί δεν έχουν δρομολογήσει καμία τακτική προς αυτή τη θέση, δηλαδή την ανάπτυξη. Χάνουμε το μέλλον, τόσο απλά.
Άρα, η στρατηγική είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας;
Μάλιστα, χάνονται ευκαιρίες τόσο σημαντικές και που θα μπορούσαν να μας βγάλουν απ’ το χάος.
Κύριε πρωθυπουργέ, αναλώνεστε σε χαμηλά προβλήματα που σας αγκυλώνουν, σαν κυβέρνηση περισσότερο. Τώρα θα πρέπει να βάλετε στο ‘’φουλ τις μηχανές’’ της ανάπτυξης. Διότι, έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βγούμε στις ξένες αγορές, έστω, ας είναι και το 2015.
Λοιπόν, τώρα που τα χρήματα υπάρχουν, φθάνει μόνο να μην δοθούν σε πανηγύρια και σε διάφορες τσέπες...
Τώρα κάνετε την πολυπόθητη υπέρβαση!

1 σχόλιο:

  1. από την πρώτη μέρα έλεγα πως πρώτα πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και ύστερα να κοιτάξουμε την παιδεία και την ανάπτυξή της.
    Σήμερα εξακολουθώ να το λέω. Περιμένω αυτήν την σπουδαία κίνηση. Την απαιτώ.
    Η θέση μου είναι πολιτική. Δεν είναι ούτε αγανάκτισης, ούτε ανοησίας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή