Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τελικά επικράτησε η λογική της καρέκλας…


Πηγή εικόνας:http://www.nickelodeon.gr/newz/i-karekla-pou-paraponietai-otan-den-kathesai-sosta



Ένα είναι το πιο γνωστό από τις χθεσινές διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ότι ‘’σκοτωνόντουσαν’’ ποιος, απ’ τα δυο μεγάλα κόμματα, έκανε την πρόταση, δηλαδή, να ηγηθεί ένας ‘’νέος’’ πρωθυπουργός στο ενδεχόμενο που θα οδηγούσε στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης γενικής αποδοχής.
Η ΝΔ ανακοίνωνε πως: πρώτος ο Σαμαράς έκανε την πρόταση, ενώ κύκλοι του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι: την πρόταση την έθεσε ο ίδιος ο Παπανδρέου!
Πόσο μικροί και ποταποί για μία άλλη φορά αποδείχθηκαν, με το να επιμένουν στη λεπτομέρεια (όπου ένα από τα δύο κόμματα έλεγε φανερά ψέματα) και άφηναν τις εξελίξεις που πνίγουν τον έλληνα, να τρέχουν ασχολίαστες, διότι φυσικά έτσι τους συνέφερε.
Στη Αθήνα, αλλά και στην Ευρώπη, γινόταν ουσιαστικά ένας χαμός κι αυτοί, οι δόλιοι πολιτικοί (μας), το χαβά της καρέκλας τους. Ας τους χαιρόμαστε!
Έτρεξαν λοιπόν τη Τετάρτη (χθες), πολλά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο λαός είναι δέσμιος ενός σαπρού πολιτικού συστήματος που τον ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα του... Ώστε επιβάλλεται (εάν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά) να απαιτήσουμε τουλάχιστον, σθεναρά τη διαφάνεια στις όποιες πολιτικές αποφάσεις που θα παίρνουν –για εμάς- από εδώ και μπρος.
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, η υπομονή στέρεψε και η χθεσινή ημέρα έδωσε την πραγματική εικόνα του ανεκδιήγητου πολιτικού συστήματος που έχει κατσικωθεί για δεκαετίες στο σβέρκο του έλληνα.
Και σήμερα (Πέμπτη) περιμένουμε ένα ανασχηματισμό…
Τι είπατε;
Α! Μάλιστα…. ‘’Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του ξανά αλλιώς’’…

2 σχόλια:

  1. όταν άκουσα την πρώτη είδηση το μεσημέρι, αναρωτιόμουν αν οι αγορές θα εξακολουθούν να έχουν το ίδιο κλίμα συνεργασίας βλέποντας μπροστά τους, νέα άτομα.
    Σήμερα αποδείχθηκε πως αυτό το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το διάγγελμα, η τρόικα αρνήθηκε να συνεργαστεί με νέα πρόσωπα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή