Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στα ανθρώπινα σαγόνια και οι τελευταίοι φυσικοί ζωντανοί θησαυροί.


Πηγή εικόνας:http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8881&whichpage=7

Στη Νιγηρία και το Καμερούν που ακόμη υπάρχουν κάποια είδη άγριας ζωής, πανίδας και χλωρίδας, απειλούνται με εξαφάνιση παντελώς τα προσεχώς δεκαπέντε με είκοσι χρόνια.
Οι τελευταίοι εναπομείναντες ελεύθεροι γορίλες, χιμπαντζήδες, καπουτσίνοι και άλλα υψηλά προστατευόμενα συναφή ζώα, κυνηγιούνται ανελέητα για το παράνομο εμπόριο, καθώς επιφέρει τεράστια κέρδη σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Οι πίθηκοι και τα πρωτεύοντα ήταν ανέκαθεν για τους λαούς της Αφρικής σημαντικός κρίκος της διατροφική τους αλυσίδας –όπως στους δυτικούς το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το αρνί-. Όμως σήμερα με την αθρόα μετακίνηση των πληθυσμών σε όλες τις ηπείρους, το παράνομο εμπόριο των συγκεκριμένων προστατευόντων ζώων που ξεπερνά πολλές φορές, σε παράνομα κόλπα, και αυτό των ναρκωτικών ώστε να φθάσει στους καταναλωτές που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες μίλια μακρά της Αφρικανικής ηπείρου, είναι ανθηρό!
Στα αεροδρόμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ καθημερινός συλλαμβάνονται αρκετές ποσότητες κατάλληλα μαγειρεμένου κρέατος απ’ τα άκρως προστατευόμενα τούτα είδη. Οι διακινητές τους συνήθως είναι έγχρωμες γυναίκες και μεταφέρουν το παράνομο εμπόρευμά τους μέσα στα πιο παράξενα δέματα που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Με τούτο το ρυθμό του παράνομου κυνηγιού των άγριων ζώων γεννάται το σοβαρό ερώτημα: εάν τα προσεχή είκοσι χρόνια θα υπάρχουν ελεύθερα αυτά τα ζώα στο προαιώνιο τόπο καταγωγή τους;
Απ’ το ανελέητο κυνηγητό που υφίστανται τα άγρια ζώα θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το φυσικό τους περιβάλλον δέχεται μεγάλη πίεση απ’ την συρρίκνωση, που η κοπή των χιλιάδων αιωνόβιων δένδρων, από τις διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα δάση του Καμερούν, καθώς και η καταστροφή πολλών φυτών που είναι άγνωστα ακόμη στους επιστημονικούς κύκλους.
Δυστυχώς δεν διαβάζουμε/ακούμε τα σημάδια της φύσης που κρούει καμπάνες, δεν σταματήσαμε καν το έγκλημα που συντελείται για την ανεύρεση ενέργειας…
Ας κάνουμε μία αρχή κι ας σκεφτούμε λοιπόν, ας αναλογιστούμε πως οι αυριανές γενιές έχουν δικαίωμα στη φύση, στη ζωή!!!

1 σχόλιο:

  1. πολύ καλά έκανες και ανέδειξες το ζήτημα. Φυσικά είναι δυστυχώς, πάρα πολλά τα είδη των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση από την ανθρώπινη δραστηριότητα και το χειρότερο είναι ότι τέτοια ζητήματα παρουσιάζονται ακόμα και σε δυτικές χώρες που υποτίθεται έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε παρόμοια ζητήματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή