Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Το πρόβλημα της Δημοκρατίας…


Πηγή εικόνας:http://www.kandanos.eu/node/673



Το πολίτευμα της Δημοκρατίας παρουσιάζει από την φύση του μια σημαντική αδυναμία είτε, εάν το θέλετε ένα σοβαρότατο δυσλειτουργικό πρόβλημα.
Η Δημοκρατία χρειάζεται συνειδητοποιημένους πολίτες να εκφραστεί ώστε να αφεθεί για να μεγαλουργήσει κι όχι δέσμιους “πελάτες” στα διάφορα πολιτικά κόμματα.
Και τα τελευταία 37 χρόνια, σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα, οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν να ανήκουν στα λογής-λογής πελατολόγια των διαφόρων πολιτικών κομμάτων.
Στο όνομα λοιπόν, του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, εχθές (Παρασκευή 15/4/2011), ανακοινώθηκε απ’ τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου -με μεγάλη ασάφεια- στην εισαγωγική του ομιλία, ο δεκαεπτάμηνος απολογισμός του κόμματός του.
Τούτος ο απολογισμός, έμοιαζε περισσότερο με προεκλογική ομιλία του 1980 (μια που για τα πάντα –της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας- έφταιξαν μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης), και σχεδόν καθόλου, δεν αναφέρθηκε για τη δεινή περιπέτεια των τροϊκανών, που ο ίδιος επέλεξε να μας βάλει, και που ζει μια ανείπωτη τραγωδία ο Ελληνικός λαός.
Με ταρακούνησαν σοβαρά όσα δεν είπε και απλά εφορμούσαν απ’ τα “θα” που ειπώθηκαν, σαν υπόσχεση στην εξειδίκευση των νέων μέτρων για μετά την Ανάσταση. Ήταν, σαν να ζητούσε χρόνο με τον “οδικό χάρτη” παραμονής στην εξουσία. Ήταν ξεκάθαρα, σαν να μιλούσε σε πελάτες για την πώληση νέων προϊόντων. Αλλά δεν σκέφτηκε πως αυτοί οι πελάτες έχουν χάσει την δυναμική της αγοραστικής τους αξίας!!!
Που νε βρεθούν αντοχές κ. Πρωθυπουργέ, που να βρεθούν χρήματα για να “επενδυθούν” στα νέα “προϊόντα” που θα μας πλασάρετε μετά το Πάσχα;
Έχετε μια ευκαιρία -τώρα που ο λαός θα πάει στις αγορές για να ψωνίσει τα άκρως απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι- ώστε να κάνετε τις προσωπικές σας αξιολογήσεις για τους πολίτες που κυβερνάτε. Κάντε μερικές βόλτες στα πολυκαταστήματα τροφίμων, στις λαϊκές αγορές…
Είναι ξέρετε διαφορετικό να ασχολείστε με την θεωρία των αριθμών κι άλλο να βιώνετε στη καθημερινότητάς σας τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς εξαγγέλλετε για την “αναδιάρθρωση της χώρας”, όπως είπατε… Δηλαδή, με απλά λόγια για να καταλαβαινόμαστε, οραματίζεστε μια χώρα που θα κυβερνούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών;
Αχ! Κατακαημένη Δημοκρατία!!!

2 σχόλια:

  1. δεν ξέρω αν το πρόβλημα της Δημοκρατίας είναι αυτό, όμως σίγουρα παρουσιάζει προβλήματα κατά την εφαρμογή της, ιδιαίτερα αν καταντάει υποκειμενική όπως στις μέρες μας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή