Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λεφτά δεν υπάρχουν... (Η Ελλάδα είναι πλέων μη βιώσιμη οικονομικά).


Πηγή εικόνας:http://nationalpride.wordpress.com


Όπως και να το κάνουμε, χρήματα στα ταμεία του κράτους δεν υπάρχουν κι οι δανειστές μας δυσκολεύονται πια να μας στηρίξουν.
Είναι μια αλήθεια που θα πρέπει όλοι να την δούμε κατάματα, ακόμη περισσότερο οι κυβερνόντες μας, ώστε να προβλέψουν τα επερχόμενα γεγονότα και να βαδίσουν με πολιτική σύνεση, όσο πιο ανώδυνα μπορούν, τα επόμενα όντως σκληρά βήματα για τον Ελληνικό λαό.
Η οικονομική ανακούφιση, απέναντι στα μεγάλα εξωτερικά χρέη μας, ασφαλώς έχει δύο μοναδικές επιλογές. Σαν πρώτη επιλογή είναι η αναδιάρθρωση του χρέους (δηλαδή να μειωθούν ουσιαστικά τόκοι και επιτόκια όπου επιβαρύνουν ασύμφορα τον προϋπολογισμό της χώρας) και εάν δεν αποδώσει η αναδιάρθρωση -από λάθος πολιτικών κινήσεων-, δεύτερη επιλογή και πλέον μονόδρομος, θα πρέπει να είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Στην επιλογή της αναδιάρθρωσης ο λαός και το κράτος της Ελλάδας θα έχουν μόνο ωφέλει (αφού δεν μπορεί να υπάρξει υποτίμηση του νομίσματος και δεν θα μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη, ώστε οι τροϊκανοί κι οι άλλοι δανειστές μας – όπως οι διάφορες ελληνικές τράπεζες- δεν μπορούν να κατασχέσουν τίποτε στον Ελλαδικό χώρο.)
Για τούτο το λόγο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, επιμένουν να μην γίνει αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους!
Ναι, σε αυτή τη περίπτωση της αναδιάρθρωσης, οι φαινομενικά χαμένοι θα είναι μόνο οι δανειστές μας, ενώ ουσιαστικά έχουν κερδίσει πολλά απ’ τη χώρα… Ας θυμηθούμε μόνο, το μεγάλο ποσό των χρημάτων που δώρισε πρόσφατα στις ελληνικές τράπεζες το κράτος, για να μην πτωχεύσουν….
Επιτέλους, εσείς οι τρακόσοι της Ελληνικής βουλής πέστε την αλήθεια για την αναδιάρθρωση, τι εστί αναδιάρθρωση και γιατί κάποιοι από εσάς τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό παραπληροφορώντας! Η στάση σας –κατά της αναδιάρθρωσης- δεν εξυπηρετεί το Ελληνικό συμφέρον… Όπως δεν συμφέρει κανέναν και το να βαδίσουμε στη χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή μη, που ο λαός και το κράτος της Ελλάδας θα δεινοπαθήσουν.

1 σχόλιο:

  1. καλά, το έχουμε πει πολλές φορές τελευταία αυτό, αλλά νομίζω πως ο Απρίλιος είναι μήνας κλειδί. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, όμως το ζήτημα της αναδιάρθρωσης θα ήθελα να το μελετήσω αφού αυτό προκύψει :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή