Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σκόπια ή; (Μέρος 2ον )



«Μας αναγκάζουν να γίνουμε Βούλγαροι». Λέει ο πρόεδρος των Σαρακατσάνων Σκοπίων κ. Δημήτρη Αποστόλου, για να συνεχίσει: «Εμείς ξέρουμε πως η ρίζα μας είναι Ελληνική!»
Προς την “κώφευση” και τον “στραβισμό” που δείχνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις στα προβλήματα των «υπόδουλων» ελλήνων στα Σκοπία.
200.000 άνθρωποι δήλωσαν πως έχουν ελληνική συνείδηση, δηλαδή αυτοπροσδιορίζονται Έλληνες, στην απογραφή πληθυσμού που έγινε στα Σκόπια το 1991, στο συνολικό πληθυσμό των 2.066.718 κατοίκων. Και τούτοι, οι 200.000 ψυχές, που δήλωσαν ελληνική καταγωγή/ιθαγένεια (άλλες πηγές ανεβάζουν τους έλληνες των Σκοπίων 500.000), δεν έχουν το δικαίωμα μήτε ένα απλό πολιτιστικό σωματείο να ιδρύσουν στο πλαστό κι ανύπαρκτο μέχρι το 1944, κρατίδιο …
Ενώ…..
Το κόμμα των Σκοπιανών στην Ελλάδα που έχει την ονομασία «Ουράνιο Τόξο», αντέδρασε έντονα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για χαρακτηρισμούς κατά των Σκοπιανών στην Ελλάδα, αναφέρει η σκοπιανή «Πρωϊνή».
«Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, τα αιτήματά μας για ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται καθημερινά χάριν του ονόματος ενός λαού , μιας χώρας και μιας θρησκείας» ανέφερε η δήλωση του "Ουράνιου Τόξου".
Το κόμμα (υπογραμμίζει στη δήλωσή του, το “Ουράνιο Τόξο”) ελπίζει ότι η ημέρα αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εμπνεύσει μια νέα γενιά αγωνιστών για τα δικαιώματα των “εθνικά Μακεδόνων” αλλά και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Ας θυμηθούμε ξανά, πως έγιναν τα Σκόπια "το πρόβλημα" ώστε ένα νεοσυσταθέντα κρατιδίο να διαψεύδει/πλαστογραφεί την ιστορία και να διεκδικεί την Μακεδονία.
Η επικράτηση στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, που ήταν συνέπεια της επίθεσης και κατά της Γιουγκοσλαβίας (λόγω ανατροπής την 28η Μαρτίου 1941 της συμμάχου του Χίτλερ Γιουγκοσλαβικής Κυβερνήσεως), οδήγησαν ουσιαστικά στην δημιουργία του προβλήματος των Σκοπίων. Ο Τίτο υλοποιώντας την από το 1921 απόφαση της Κομιντέρν και όλων των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων για “αυτονόμηση”(?) της Μακεδονίας... με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν την 2α Αυγούστου 1944 κι από το Σερβικό έδαφος ανήγγειλε την ίδρυση «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας Μακεδονίας».
Έτσι ένα μήνα μετά, τον Σεπτέμβριο του 1944, απ' την αποχώρηση Βουλγάρων και των Γερμανών από τη Σερβία, εισήλθε στη περιοχή Βαρδάσκα (Σκόπια) και κατασκεύασε έκτοτε στα χαρτιά (με τα ανύπαρκτα και πλαστά συστατικά στοιχεία) του ανύπαρκτου Μακεδονικού Έθνους. Με τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες, και ότι ως Σλάβοι τον 6ο αιώνα ενώθηκαν με τους μη Έλληνες Μακεδόνες έγιναν οι Σκοπιανοί Μακεδόνες με τον πιο γνωστό ήρωα τους τον Αλέξανδρο τον Μέγα.
Απ΄ την άλλη μεριά των συνόρων τώρα ας δούμε τι παίζεται;
Ο τρίτος τόμος της Αλβανικής Εγκυκλοπαίδειας στα Σκόπια, ο οποίος φέρει τον τίτλο «Αλβανική Μακεδονία», και με συγγραφέα-συντάχτη τον κ. Νιαζί Μουχαμέντι, προσπαθεί με «επιχειρήματα» να προβάλλει την αλβανική καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου. Ο συγγραφέας θέλει να δείξει πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι ούτε έλληνας, ούτε «μακεδόνας» (σκοπιανός).
Σύμφωνα με την Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια των Σκοπίων ο βασιλιάς Φίλιππος ήταν ιλλυριός ενώ η μάνα του Αλεξάνδρου Ολυμπία, ήταν επίσης από ιλλυριούς γονείς. Ο Μέγας Αλέξανδρος έμοιαζε πολύ στη μάνα του και τα αδέρφια της από τη φυλή των Ηπειρωτών, κρατούσε ως περικεφαλαία κέρατα του τράγου, που αργότερα είχε ο Πύρρος της Ηπείρου και Ο Σκεντέρμπεης (Γεώργιος Καστριώτης).
Μάλιστα η Εγκυκλοπαίδεια του Μουχαμέντι μπαίνει και σε θέματα γλώσσας. Γράφει πως η γλώσσα με την οποία μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος με τους φίλους ήταν η αρχαία ιλλυρική της "γκέγκικης" διαλέκτου.
Αστεία για κλάματα… και οι ελληνικές κυβερνήσεις να σφυρίζουν αδιάφορα!
Ενώ στις 27 Ιανουαρίου 2011, θα γίνει η επόμενη συνάντηση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και των Σκοπίων, Ζόραν Γιόλεφσκι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, «ΜΙΑ».
Και μια πρόσφατη συμφωνία στρατιωτικό-οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των Σκοπίων η οποία προβλέπει ότι το 2011 η Τουρκία θα χορηγήσει στην χώρα στρατιωτική βοήθεια ύψους 1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, υπέγραψαν στα Σκόπια οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των Σκοπιων, Ζόραν Κονιάνοφσκι, δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους που βοηθούν στην βελτίωση των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων και πρόσθεσε: «Στόχος της "Μακεδονίας" είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έχουμε ανάγκη από φίλους και η Τουρκία είναι ένας από τους ισχυρότερους εταίρους που υποστηρίζουν τη χώρα στην πορεία της προς τη Συμμαχία».

Συνεχίζεται….

2 σχόλια:

  1. αρχιζω (μιας και το ξεχασα χθες) παροτρυνοντας σε να με ακολουθησεις σε μια ιδεα που εχω εδω και καιρο στα δικα μου κειμενα. Οποτε γραφω για τα Σκοπια και πρεπει για καποιο λογο να χρησιμοποιησω τον ορο μακεδονια, τον χρησιμοποιω με πεζα, δλδ χωρις κεφαλαίο το 'Μ'. Αν θελεις μπορεις να το κανεις κι εσυ, μιας και ξερω πως ουτε εσυ αναγνωριζεις την Μακεδονια ως σκοπιανη ορολογια.

    Οσο για το κειμενο παραπανω πρεπει να γραψω πως τα πρωτα μου συναισθηματα για τη χωρα ξεκινησαν το 1992 με τις διαδηλωσεις στην Μακεδονια και ηταν φυσικα αρνητικα. Το 2004 ομως βρεθηκα σε ξενοδοχειο της Πολης, στο οποιο συμπτωματικα διεμεναν πολλοι σκοπιανοι που ετοιμαζονταν να παρακολουθησουν την eurovosion (διαγωνισμο τραγουδιου) που τοτε διεξαγονταν στην Πόλη. Οι τυποι κρατουσαν σημαιες με το αστερι της Βεργινα και εγω περιπαικτικα ρωτησα αν θα υπηστηριζουν την Ελλαδα στον διαγωνισμο (και καλα κρινοντας απο τη σημαια που κρατουσαν). Η συνεχεια ηταν βιαιη καθως πιαστηκαμε στα χερια για να παρεμβουν αμεσα υπαλληλοι του ξενοδοχειου.
    Ανυπομονω για την επομενη μου προκληση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Είμαστε εδώ και χρόνια μια μπανανία που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Τίποτε δεν είναι παράξενο πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή