Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

 

Ο άνθρωπος που μας δίδαξε στη πράξη ότι δεν υπάρχει: ΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ, 
σε κάποια χορευτική φιγούρα!

Πέθανε χθες 18/10/2020, ο χορευτής που εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Αγώνων Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο σε ηλικία 56 ετών.

Ο Dave Toole, από το Λιντς, παρακολουθήθηκε από ένα τηλεοπτικό κοινό εκατομμυρίων, καθώς έκανε μια εναέρια πιρουέτα  και είχε φθάσει ψηλά πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο.



Γεννήθηκε με ατροφία των ποδιών του, όπου τα οποία ακρωτηριάστηκαν όταν ήταν μόλις 18 μηνών.

Η παράσταση του Dave Toole στα Παραολυμπιακά 2012 παρακολουθήθηκε από εκατομμύρια στην τηλεόραση σε όλο τον κόσμο


Ο David Toole (1964-2020) ήταν ένας πραγματικά αξιόλογος ερμηνευτής έκφρασης χορού  και με δυνατή θέληση άτομο . Ο Toole ήταν επαγγελματίας χορευτής για σχεδόν 30 χρόνια και περιόδευσε τον κόσμο σε πολλές χώρες καθώς είχε λάβει μέρος σε διάφορες παραγωγές. Προσωποποίησε την έννοια της ‘’διαφορετικής ικανότητας’’, ή ίσως καταλληλότερα, ‘’εξαιρετικά ικανή’’. Ο Ντέιβιντ μας έκανε να θαυμάουμε τι θα μπορούσε να πει και να κάνει ένα σώμα, το σώμα του. Ήταν αστείος, ασεβής, τρελός και άμεσος με ανοιχτό πνεύμα που σήμαινε ότι ήταν έτοιμος για οτιδήποτε - και αυτό τον έκανε με χαρά να συνεργαστεί με την αλήθεια, την αλήθεια του. Δεν είχε χρόνο για προσποίηση ή μεσοβέζικα. Στη σκηνή ήταν μαγνητικός και η στάση του απέναντι στη ζωή κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας που συνεργαστήκαμε μαζί του στο The Cost of Living. Θυμάμαι που μου είπε την ιστορία του όταν εργαζόταν για το Ταχυδρομείο και επέστρεψε στο σπίτι και είπε στη μητέρα του: ‘’Μαμά θέλω να γίνω χορευτής’’.  Εκείνη του απάντησε σχεδόν "μητρικά": "Μπορώ απλώς να σου υπενθυμίσω, ότι στερείσαι από  πόδια". Αυτό δεν ήταν εμπόδιο για τον Ντέιβιντ ... και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς και δελεαστικούς χορευτές που έχω δει ποτέ στη σκηνή. Ήταν τιμή που συνεργάστηκα με έναν τόσο θαρραλέο και ταλαντούχο άνθρωπο. 

Υπογράφει ο:

"Lloyd Newson DV8 Physical Theatre"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου