Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΥΠΕΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Μερικές απ' τις Ελληνικές αποικίες, αποικίες Μεγαρέων 



Εύκολη εγκυμοσύνη - δύσκολη η γέννα, θα μπορούσε να πει ο καθένας καθώς παρακολουθεί -επί πέντε μήνες τη κυβέρνηση του Σύριζα- στις έντονες και παράτολμες προσπάθειές της ώστε να καταφέρει και να επιστρέψει στον Ελληνικό λαό όσα του είχαν στερήσει επί έξη συνεχή χρόνια: το νδτ, οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι τραπεζίτες αλλά και οι "λάθος/κακές" επιλογές που επέλεγαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις των κεφαλαίων.
Οι επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις και οι τρικλοποδιές για τη κυβέρνηση του Σύριζα ήταν σχεδόν καθημερινές από τους αντίθετους κεφαλαιοκράτες.
Φθάνουμε λοιπόν, στη πρόταση που απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης (30/06/2015) η Ελληνική κυβέρνηση προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για σύναψη διετούς δανείου 29,1 δισ. ευρώ και μιας ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος.
Όμως, τονίζουν ό,τι αργήσαμε να θέσουμε τη πρόταση και τα χρέη υπάρχουν, η δόση στο νδτ δεν γινόταν να πληρωθεί.  
Την Τετάρτη 01/07/2015, ώρα 01:00 πρωινή, ο Gerry Rice, επικεφαλής επικοινωνιών του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει: "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αποπληρωμή των SDR 1,2 δισ. (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) η οποία οφειλόταν από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ δεν έχει καταβληθεί"
Έτσι -για τα μάτια του κόσμου-  το μεσημέρι της Τετάρτης, γύρω στις 12:30μ.μ. θα συνεδριάσει  το Eurogroup, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τις προτάσεις της κυβέρνησης και να μπορέσουν να θέσουν δίχως συνείδηση μια νέα λαίλαπα φορολογίας... 
Εμείς -ο Ελληνικός λαός-  ωστόσο παραμένουμε όρθιοι γιατί υπερέχουμε στα σημεία εκείνα: της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της υπομονής αλλά και της συχώρεσης.
   

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου