Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ…






Εντάξει, δέχομαι πως σαν λαός αφεθήκαμε στο νεοπλουτισμό και παρασυρθήκαμε σε οικονομικές υπερβάσεις ώστε σήμερα να βιώνουμε μια οικονομική κρίση. Ακόμα καταλαβαίνω κι αισθάνομαι ότι η λαίλαπα της γερμανικής κατοχής με την ολική οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, τα έτη  1941-1944, άφησε πολύ βαθειά ψυχολογικά σημάδια ανέχειας στις ψυχές των επόμενων γενεών όπου μας τα κληροδότησαν, κάνοντάς μας ανασφαλείς, φαταούλες αλλά και έρμαιους στα φθηνά λόγια του κάθε επιτήδειου πολιτικάντη.
Εκείνο, όμως, που δεν μπορώ να καταλάβω κι έρχονται φορές που θυμώνω σοβαρά, είναι το να είμαι μέλος της Ελληνικής κοινωνίας και να ζω μαζί της, έναν κοινωνικό κατήφορο δίχως σταματημό.
Όχι, δεν φταίνε οι αλλοδαποί με τ’ άλλα  ήθη και έθιμα που μετέφεραν από τις πατρίδες τους. Δεν φταίει φυσικά κι ο υπερπληθυσμός των μεγαλουπόλεων.
Η άποψή μου, είναι, πως φταίει η κακή διαπαιδαγώγηση των ελληνόπουλων με την έντονη ροπή προς το βόλεμα και στο δημόσιο της ασφαλείας αίσθημα…
Μοιραστήκαμε δυστυχώς σε δυο κύριες επαγγελματικές κάστες: στους δημόσιους βολεψάκιδες/φακελάκιδες και στους ιδιωτικούς ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι, όμως, αναπτύχθηκαν οι λάθος μηχανισμοί αλληλοσεβασμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Μεταφέραμε παιδαγωγικά στους έλληνες νεολαίους τους φόβους που κληρονομήσαμε και το επαγγελματικό βόλεμα σε κάποια δημόσια θέση…
Αφήσαμε τη Γή και την θάλασσά μας σε αλλοδαπούς να τις εκμεταλλευτούν… Το κτίσιμο των σπιτιών μας σε αλλοδαπούς… Δηλαδή στους αδύναμους και τους διαφορετικούς!
Να λοιπόν που και για την εκτόνωσή μας βρήκαμε τις εύκολες λύσεις  επάνω ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ…

Και που είσαι ακόμα?

2 σχόλια:

  1. έχει κι άλλο κάτω αυτός ο δρόμος δλδ πιστεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε, Yanni Spiridakis σε χαιρετώ.
    Νομίζω/πιστεύω ότι σαν Έλληνες δεν έχουμε βρει τον "πάτο" ακόμα, δλδ δεν έχουμε βιώσει και την πολιτιστική κρίση. Εκείνην την κρίση που θα επιδείξει όλη την υπάνθρωπη υπόστασή μας... Ήδη, βλέπουμε γύρω μας σπίθες σοβαρής ανθρώπινης ασυνειδησίας από διάφορες κομματικές οργανώσεις... Δυστυχώς... Εμείς οι ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή