Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Πηγή εικόνας:http://www.iatropedia.com/articles/read/131


Έλεγε κάποτε ένα ρεφρέν λαϊκού τραγουδιού:  
‘’…Ο πενηντάρης, ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής (τότε, για τη δεκαετία του 1970) και συνέχιζε: κυκλοφοράει σαν εικοσάρης, κι είναι ωραίος σαν εραστής…’’

Όντως, θα πρέπει να ήταν κάπως έτσι, για να τον υμνεί ο ποιητής. Ενώ σήμερα, στη Δύση περισσότερο, ο πενηντάρης είναι ένας έφηβος!
Μάλιστα, ένας έφηβος! Ένας έφηβος όμως που κουβαλά μια σακούλα φάρμακα, αναβολικά, βιταμίνες και διάφορα μαντζούνια συμπληρώματα διατροφής. Γιατί πολύ πιθανόν, να του τα επέδειξε ο γιατρός είτε ο γυμναστής του.
Τώρα προβληματίζομαι η φουκαριάρα, αν ο ‘’έφηβος’’ πια πενηντάρης, τα χρειάζεται όλα αυτά τα δηλητήρια που καταναλώνει με θρησκευτική τάξη, σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο εικοσιτετράωρο ;   
Όχι φυσικά! Και είναι λογικό πως θα πρέπει να τα καταναλώνει με πάρα πολύ μεγάλη φειδώ και προσοχή… Νομίζω ό,τι για να πάρεις ένα φάρμακο θα πρέπει να είσαι ασθενής.
Και δεν είσαι ασθενής όταν ξέρεις πως οι χημικές αντιδράσεις του οργανισμού σου είναι πλέον ‘’ώριμες’’  όπου δεν έχουν την δυνατότητα να επεξεργαστούν φυσιολογικά μαζί με τα κουρασμένα σου όργανα, όλα τα σκουπίδια που τρως και πίνεις.  
Διαβήτης τύπου Β΄, Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια κ.τ.λ. Ασθένειες γεροντικές, έτσι τις λένε, αυτές που σε βρήκαν και σου φορτώνουν έφηβε πενηντάρη, δυο με τρία κουτιά δηλητήριο σαν αρχή.
Να λοιπόν που βρέθηκες κι εσύ στη φυλακή του κέρδους των φαρμακευτικών βιομηχανιών, αυτών, δυστυχώς, των βιομηχανιών που έχουν πρωτεύοντα λόγο και στη βιομηχανία τροφίμων.
Λυπάμαι που ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τα ελληνικότατα ρητά: ‘’παν μέτρο άριστον’’ και ‘’το φάρμακό σου η τροφή σου’’… Καθώς με τούτα τα ρητά μεγάλωσαν όλες οι γενιές των Ελλήνων απ’ την πανάρχαια εποχή.  
Στη σκοτεινή φυλακή, έτσι για το κέρδος και να μας παραμυθιάζουν για να τρώμε με τις περισσότερες τροφές μας: ζωικά φαρμακωμένα λύπη, κατεργασμένα "δηλητιριασμένα" σιτηρά, ζάχαρη, γάλα κι όλα τ’ άλλα! 

Σας αφήνω τώρα, διότι έχω να πάρω μαζί με το πρωινό και τις πρώτες δόσεις μου!  
Γιατί απλά δεν προχωρώ δυο βήματα παραπάνω, δεν κάνω δίαιτα (δηλαδή το μέτρο της ηλικίας να κρατώ) σε όλα σκουπίδια που τρώγω και πίνω....        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου