Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

ΚΤΗΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή εικόνας:   http://2.bp.blogspot.com/-lDyioAHr3tg/UQejIS0AJPI/AAAAAAAA-E8/IyqpcGkZIgc/s1600/stathis25apr10paron.png


Δεν μπορώ να πιστέψω ό,τι όλα όσα δεινά βλέπω να κατακλύζουν και να διευρύνουν επικίνδυνα πλέων, τα κοινωνικά ρήγματα στην Ελλάδα, φέρνουν κάποιο δημοκρατικό αποτέλεσμα.
Έτσι ,οι δεδομένοι στόχοι τους, δήθεν, για την ανοικοδόμηση της Δημοκρατίας, αποκαλύπτονται πως είναι… κρυφοί.
Δεν παρέχουν την προστασία της δημοκρατικής αιγίδας ώστε να ικανοποιήσουν έστω και τις πιο απλές ελπίδες ενός λαού, για ελεύθερη επιβίωση και την εκλογή του πολιτεύματος. Καθώς τούτο σημαίνει ότι για να είναι ένα πολίτευμα δημοκρατικό, θα πρέπει με κάποιους τρόπους να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων…
Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, μετά από το ρημαδιό που οι ίδιοι επέφεραν στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα, και επιδιώκουν να γεμίσουν κι αυτά με πόνο στο όνομα της δημοκρατίας για το λαό.
Ας μάθουμε επιτέλους :
…Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Η εξουσία εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας…

Ας μην χαιρόμαστε λοιπόν πως όλες οι στερήσεις και η οικονομική αφαίμαξη που υπεστήκαμε τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν να κάνουν με την δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου