Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΘΕ. ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

Ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Μαρδάς και τα μέλη του θιάσου ετοιμάζουν τα σκηνικά για την παράσταση!



Οι δεξιοτέχνες που έχουν αναλάβει την ζωντανή μουσική της παράστασης.


Η άριστη φήμη της θεατρικής ομάδας, του εξαίρετου σκηνοθέτη Γιώργου Μαρδά, από χρόνια είναι καθιερωμένη για τις αδιαλείπτως επιτυχημένες παραστάσεις που έχει παρουσιάσει στο Μεγαρικό κοινό αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Καθώς έχει διαπεράσει η σπουδαία δουλειά τους τα τοπικά όρια! 
Στις 29 Νοέμβρη 2013, είναι η πρεμιέρα του έργου ‘’ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ’’ που έχουν επιλέξει για τη φετινή σεζόν, θα δοθεί στην αίθουσα θεάτρου του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεγάρων, και σε περίπου δέκα παραστάσεις.
Η οικονομική κρίση της εποχής μας, δεν εμπόδισε τον σκηνοθέτη να κρατήσει τα υψηλά επίπεδα πολιτισμού και να ετοιμάσει μια ακόμα φαντασμαγορική, επιτυχημένη παράσταση ώστε να ψυχαγωγήσει ΔΩΡΕΑΝ το θεατρόφιλο κοινό. Έχει διαλέξει να βρίσκονται κοντά του άξιοι συντελεστές (στην ερμηνεία των ρόλων, στο χορό, τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια κ.τ.λ.) με την αμέριστη –πρωτίστως ηθική- συμπαράσταση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ των κ. Θανάση Δρένη και κ. Χρήστου Παπαθανασίου.
Στο άκουσμα αυτό, δηλαδή, για το ανέβασμα της παράστασης από τον σκηνοθέτη Γ. Μαρδά και πάνω στον ‘’οργασμό’’ με τις εντατικές πρόβες, τους επισκέφτηκε ο τηλεοπτικός σταθμός ‘’ΑΤΤΙΚΑ ΤV’’ για να παρουσιάσει την εθελοντική, ακάματη κι όπως πάντα σίγουρα, επιτυχημένη δουλειά τους!  
Το θεατρικό έργο ‘’ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ’’, που επιλέχτηκε από τον σκηνοθέτη έχει ουσιαστικά την μορφή μιας ρομαντικής κωμωδίας. Όμως, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε αυτή τη πλοκή, έχει  εμπνευστεί από μια ονειρική Αθήνα και έγραψε ένα έργο εντυπωσιακής πλοκής, όπου το κωμικό στοιχείο κυριαρχεί, ενώ παράλληλα αγγίζονται τολμηρά θέματα και, που το κοινό εύκολα θα αναγνωρίσει πολλά από τούτα να υφίστανται στη σύγχρονη εποχή μας. Καθώς οι αντιθέσεις και οι διαμάχες του έργου απορρέουν από τους έρωτες των ηρώων του αξεπέραστου Σαίξπηρ, όταν τα ερωτικά τρίγωνα αρχίζουν να γίνονται περίπλοκα. Το ύφος του έργου είναι τόσο ανάλαφρο, παιδαγωγικό προς την θεατρική τέχνη, διασκεδαστικό, και  προκαλεί αβίαστα γέλια με τα ιλαρά προβλήματα και τις ονειρώδεις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα.
  


Από τις πρόβες (Θίσβη- Λιοντάρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου