Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΔΑΣ, ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΣΤΡΙΚΗ ‘’ΑΠΟΨΗ’’

Σκηνή από τις πρόβες....


Εάν η συντονισμένη εντατική εργασία φέρνει την ικανοποίηση με πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα; Τότε, και οι ηθοποιοί του Δημοτικού θεάτρου Μεγάρων, υπό την καθοδήγηση του δημοφιλούς και σημαντικού σκηνοθέτη κ. Γιώργου Μαρδά, θα μας παρουσιάσουν  το ερχόμενο Φθινόπωρο -2013-, το πλέον γνωστότερο, πολυδιάστατο και πολυπαιγμένο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ‘’ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ’’ με βεβαιωμένη την μεγάλη επιτυχία. Όπως γίνεται κάθε φορά καθώς ανεβάζουν κάποιο θεατρικό έργο από το ‘’Σαιξπηρικό’’ κλασικό ρεπερτόριο. Είναι πάνω από τρεις μήνες που μια, είτε, δυο φορές κάθε εβδομάδα, συναντούνται μελετούν και προβάρουν τους ρόλους τους υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του εξαίρετου σκηνοθέτη τους. Άλλωστε, όλοι μας γνωρίζουμε την σχεδόν τέλεια ψυχαγωγική απόδοση που είχαν τα δύο προηγούμενα Σαιξπηρικά έργα (Έμπορος της Βενετίας, Δον Κιχώτης) στο κοινό, όταν αυτά ανέβηκαν από τους ηθοποιούς του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.
Το  θεατρικό έργο ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ, έχει ουσιαστικά την μορφή μιας ρομαντικής κωμωδίας. Όμως, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε αυτή τη πλοκή, έχει  εμπνευστεί από μια ονειρική Αθήνα και έγραψε ένα έργο εντυπωσιακής πλοκής, όπου το κωμικό στοιχείο κυριαρχεί, ενώ παράλληλα αγγίζονται τολμηρά θέματα και που το κοινό εύκολα θα αναγνωρίσει πολλά από τούτα να υφίστανται στη σύγχρονη εποχή μας.

Πρόβες με την Εύα και τον Παναγιώτη...

Πρόβες και μελέτη από τον Τάσο....

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μαρδάς με τους ηθοποιούς: Ελένη και Δημήτρη, δουλεύοντας τους ρόλους μίας σκηνής... 

Επίσης πρόβες με τον Δημήτρη και την Άννα...



    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου