Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ;




Να, λοιπόν, που μια διαφήμιση στα ΜΜΕ με πρωταγωνίστρια την λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση, έδωσε το έναυσμα για να πάθουμε κρίσεις πατριωτισμού πασχαλιάτικα.
Λόγω που κινούμε στην έντυπη ενημέρωση, άκουσα τρομερές κραυγές κατά της συγκεκριμένης διαφήμισης. Δηλαδή, ότι δεν είναι έτσι που διαφημίζουν, το ελληνικό Πάσχα…  
Α, χα! Ας μας μάθουν πως θα πρέπει να το γιορτάζουμε, οι δήθεν ξενέρωτοι θιγμένοι.
Εμείς, οι Έλληνες από τους πανάρχαιους χρόνους, έχουμε ειδικές εορτές για να τιμούμε την αναγέννηση της φύσης. Συμβολικά πάντα θυσιάζαμε ζωντανές σπονδές στη μάνα γη, άλλοτε ερίφια και αμνούς (Μινωικός πολιτισμός) είτε χοιρίδια (στις γιορτές της κλασικής εποχής για Δήμητρα-Περσεφόνη). Έτσι, αρκετά εύκολα υιοθετήσαμε και τον χριστιανισμό με την Ανάσταση (πνευματική αναγέννηση) σαν σύμβολο της Ελληνικής άνοιξης, διότι η φύση βρίσκεται τούτη την εποχή σε πλήρη οργασμό.
Ας έρθουμε όμως στη διαφήμιση που όντως είναι πολύ επιτυχημένη γιατί έχει ‘’βρει’’ κέντρο στόχου στη καρδιά του συμβολισμού.
Ναι, μουχλιασμένες υπάρξεις, την Λαμπρή (όπως το λέει και η ελληνική λέξη –ΛΑΜΠΡΗ-) ακούμε το κάλεσμα της φύσης όπου και συμμετάσχουμε με διάφορες χαρούμενες εορταστικές εκφράσεις. Επειδή λοιπόν, είμαστε άνθρωποι ζωντανοί κι αληθινοί θα αφήσουμε ελεύθερα τα ένστικτά μας να μας καθοδηγήσουν στη λαμπρότητα του γεγονότος. Και, επειδή δεν κουβαλάμε στο  δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ μας, ή, αλλιώς DNA κατάλοιπα βαρβαροευγενών, γιορτάζουμε με τη δημοτική και τη λαϊκή μουσική μας. Καθώς θα ακούσουμε Κατερίνα Στανίση, Κονιτόπουλους, Τασία Βέρα και όλους τους άλλους που αντιπροσωπεύουν το γιορτάσι μας στις ανοιξιάτικες αυλές και στη φύση με φορεμένες πανάκριβες τουαλέτες είτε λερωμένες μπροστομούνες και φανελάκια.
Μα, επιτέλους δεν έχετε με τι να άλλο να ασχοληθείτε σοβαροφανείς και δήθεν βαρβαροευγενείς του κόλ@υ;    

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου