Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ.




Τώρα γιατί θα πρέπει εγώ, ο μέσος νοτιοευρωπαίος κι Έλληνας, να δεχτώ πως είμαι πλουσιότερος από τον κάθε μέσο Γερμανό;
Καθώς το έγραψε η έκθεση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το αναπαραγάγουν τα γερμανικά ρατσιστοειδή, λασποπεριοδικά Der Spiegel και Focus!
Να χαρώ ή να κλάψω μ’ αυτήν την έκθεση της αστειότητας που ντε και καλά μας δείχνει πλουσιότερους από τους ασπρουλιάρηδες βαρβάρους;
Ναι, διότι μόνο αυτά τα δύο αντίθετα αισθήματα μου προκαλεί και μόνο έτσι μπορώ να την αντιληφθώ: σαν ένα χαζούλι χωρατό είτε σαν ένα επιπλέον ψέμα που κουβαλά μεγάλη πονηριά με χειρότερες ακόμα επερχόμενες δυσμενείς καταστάσεις για τον νοτιοευρωπαίο στο μέλλον, μπορώ να την εκλάβω…
Αντιπαράθεσαν λέει τις περιουσίες, Γερμανών και νοτίων, ώστε πάνω στο ζύγιασμα της συμφοράς, τους πέσαμε πλουσιότεροι με τα ακίνητα που διαθέτουμε!
Δυστυχώς, Ενωμένη Ευρώπη μου και ξανά μανά δυστυχώς, γιατί ή στραβός είναι ο γιαλός, είτε στραβά αρμενίζουμε όλοι μαζί οι ενωμένοι ευρωπαίοι.
Κανέναν παράγοντα δεν υπολόγισες και πολύ κοντόφθαλμα είδες τις ιδιοκτησίες, καλή μου Κ.Τ.Ε.
Ο κάθε μέσος Γερμανός που έχει ποτιστεί μέχρι το κόκαλο από την υγρασία, την παγωνιά και τα χιόνια της πατρίδας του, έχει αγοράσει/φτιάξει το παλάτι του, σαφέστατα για τα γεράματά του στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Έτσι αυτός ο ανήλιαγος επένδυσε στο όνειρό του –και καλά έκανε- διότι όπως είπαμε ούτε Ήλιο, γαλανό ουρανό, μα ούτε έξη μήνες καλοκαίρι έχει η Γερμανία…
Α, ναι! Ο μέσος Γερμανός, δεν είναι υποχρεωμένος στη φορολογική του δήλωση να αναφέρει πόσα ακίνητα έχει σε άλλες χώρες… Ο μέσος Γερμανός δεν αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, το κύμα των νεοάστεγων όπως είναι στη χώρα μας, μήτε τα συσσίτια των Δήμων, ή των διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων, είτε της Εκκλησίας και τα κοινωνικά παντοπωλεία, και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα του υποσιτισμού στα ελληνόπουλα καθώς αυτό γίνεται ορατό στα σχολεία. Ο μέσος Γερμανός κάθε μήνα έχει το παχυλό μισθό του, πληρώνει το μικρό ενοίκιο του, γεμίζει το ψυγείο του, φυλά κάμποσα για το ιδιόκτητο σπίτι του στα ξένα και του μένουν ακόμα αρκετά για να τα κατασπαταλήσει στις μπυραρίες όλο τον υπόλοιπο  μήνα.
Γι΄ αυτό σου γράφω πως κάτι δεν μέτρησες σωστά. Ώστε να με προβληματίζεις έμενα την δόλια ελληνίδα, με τούτη την ψευδέστατη είτε πολύ επιφανειακή σου έκθεση πως κάτι καινούργιο μου μαγειρεύεις!
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου