Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

‘’Δείγμα’’ Έλληνα πολιτικού (Κώστας Σημίτης).


Πηγή εικόνας: http://www.e-grammi.gr



Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε πριν λίγο καιρό την αξίωσή του για χρηματική αποζημίωση, με αιτία τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του με γκαζάκια και με διαφορά 26 μηνών. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον πέμπτο όροφο της οδού Ακαδημίας 35 στις 28 Ιανουαρίου 2010 και η δεύτερη στις 3 Απριλίου 2012.
Η απόφαση υπεγράφη από το υπουργείο της οδού Νίκης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού για την επίθεση του 2010 την ευθύνη ανέλαβε η ‘’Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση’’, η οποία σε ηλεκτρονική προκήρυξη ανέφερε ότι ο Κ. Σημίτης επελέγη ως πρόσωπο ‘’που συμβολίζει την πολιτική και οικονομική εξουσία’’. 
Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον ελληνικό λαό, όπου η κυβέρνηση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της  και μείωσε ακόμη και τα 360 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ. Ο Κώστας Σημίτης διεκδίκησε και πήρε την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών αποζημίωση 25.000 ευρώ, ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας!
Επικαλούμενος το άρθρο 6 του νόμου 1897/1990 περί ‘’απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας’’, ο Κ. Σημίτης απευθύνθηκε με επίσημο αίτημά του στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει τη νόμιμη αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο γραφείο του, αλλά και για την ηθική βλάβη που υπέστη ο ίδιος από την επίθεση των τρομοκρατών. Ο συγκεκριμένος νόμος τού δίνει το δικαίωμα να εγείρει οικονομικές αξιώσεις, καθώς προβλέπει ότι ‘’έμμισθοι ή άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, πολιτικοί ή στρατιωτικοί που υφίστανται υλικές ζημιές εξαιτίας ή εξ αφορμής τρομοκρατικής πράξης, που έγινε σε βάρος τους λόγω της ιδιότητάς τους, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν από το Δημόσιο’’.
Νόμιμο λοιπόν μπορεί να είναι αυτό που έκανε ο Κ. Σημίτης. Ηθικό είναι όμως να διεκδικεί ένας πολιτικός με μεγάλη ακίνητη περιουσία και παχυλές καταθέσεις τα 25.000 ευρώ, όταν τα νοικοκυριά στενάζουν και η επιβίωση της χώρας κρέμεται από μία λεπτή κλωστή; Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε ότι η διεκδίκησή του είναι απολύτως φυσιολογική, γι’ αυτό και πιεστικά επέμεινε στο αίτημά του. Έως ότου, την περασμένη εβδομάδα, η απόφαση υπεγράφη και δόθηκε εντολή τα χρήματα να κατευθυνθούν προς τον τραπεζικό λογαριασμό του… 


Πηγή άρθρου: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5669.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου