Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η Ευρώπη με το δάκτυλο στη σκανδάλη της αυτοκαταστροφής.



Πηγή εικόνας:  http://ellas2.wordpress.com/page/164/



Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και πέρα απ’ την αντίληψη του μεγαλύτερου μέρους του ευρωπαϊκού λαού, δίδεται ένας πόλεμος οικονομικών συμφερόντων μέχρι τελικής πτώσης!
Η αυτή περίοδο, της ονομαζόμενης ‘’παγκόσμιας κρίσης’’, έδωσε το έναυσμα ώστε κάποιες από τις ευρωπαϊκές χώρες που τυπικά ευημερούσαν, εκμεταλλευόμενες την οικονομική αδυναμία των υπολοίπων, να περιφρουρήσουν τα επιχειρησιακά τους δεδομένα. Και παράλληλα εξέλαβαν την κρίση σαν αφορμή ενός νέου κερδοφόρου ορίζοντα.
Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι η κοινή οικονομική πλεύση των ευρωπαϊκών χωρών, δεν αφήνει πολλά περιθώρια κέρδους, και σε τούτο ακριβώς το σημείο, έχει αναπτυχθεί η οικονομική πολεμική σύρραξη που μέχρι στιγμής δείχνει μόνο την αυτοκαταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζοντας (εν μέρει) τους πελοποννησιακούς πολέμους της αρχαίας Ελλάδας. Όπου μετά την οριστική τους λήξη, όλες οι πόλεις ήταν ουσιαστικά ηττημένες και ποτέ ξανά δεν απόκτησαν την παλαιά τους αίγλη…
Σήμερα ένας εσωτερικός, ένοπλος πόλεμος στη γηραιά Ευρώπη δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να επιτελεσθεί καθώς έτσι θα σήμαινε και το τέλος της ‘’ουτοπιστικής’’, της σαθρής κοινής οικονομικής πολιτικής της.
Πίσω όμως από τα φώτα της δημοσιότητας, μένετε και βρίσκετε σε εξέλιξη ένας οικονομικός πόλεμος δίχως έλεος, ένας βρώμικος πόλεμος που οι αντιμαχόμενες δυνάμεις έχουν αναπτύξει τον πιο βαρύ οπλισμό τους…
Για τις οικονομικά αδύναμες, τις λεγόμενες ‘’μικρές’’ χώρες, όπως π.χ. είναι η Ελλάδα, τούτο σημαίνει ότι θα είναι (από όποια πλευρά των αντιμαχόμενων δυνάμεων και εάν πάνε) χαμένες. Διότι η Ενωμένη Ευρώπη απέτυχε καθώς βασίστηκε μόνο στο ενωμένο οικονομικό μοντέλο και όχι σε μία ενιαία εφ’ όλης της ύλης πολιτική!
Εμείς, οι Έλληνες, θα πρέπει να μαζέψουμε ότι μπορούμε να περισώσουμε κι ας ορθώσουμε το όποιο ανάστημά μας απέναντι σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό ΕΝΩΜΕΝΟΙ κι ας προχωρήσουμε μπροστά επιλέγοντας άξιες δημοκρατικές προσωπικότητες να μας κυβερνήσουν.  Όχι στους ανάξιους και κοντόφθαλμους άρπαγες του Δημόσιου χρήματος, όχι στις παρελθοντικές νεκραναστημένες/ζόμπι εθνικιστικές τάσεις, όχι στις αριστερές δυνάμεις που ερωτοτροπούν ανέκαθεν με τις καρέκλες της αντιπολίτευσης του κοινοβουλίου. Ναι στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ναι στην ΕΛΛΑΔΑ που όλους τους χωρεί αλλά και όλοι έχουμε την ύψιστη ευθύνη για να υπάρχουμε και να συνεχίσουμε να λεγόμαστε Έλληνες!
Σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα αυτού του τρισάθλιου οικονομικού ευρωπαϊκού πόλεμου. Τότε θα πρέπει εμείς ήδη να έχουμε βρει το δρόμο μας και να έχουμε ακολουθήσει με τις δικές μας δυνάμεις τη ρότα της ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Το να περιμένουμε από αυτούς τους εγκληματίες όπου μόνο θέλουν να μας πίνουν το αίμα, δεν ωφελεί!  
Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε…   

1 σχόλιο:

  1. κρατάω το ΕΝΩΜΕΝΟΙ όπως το τονίζεις. Αυτό είναι το μυστικό της ανάκαμψης και σε επίπεδο πολιτικών αλλά και σε λαϊκό :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή