Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μωρέ τι μας λες; Περί το συνονθύλευμα της κυβερνητικής συνεργασίας…



Οι θύελλες που θα σαρώσουν από εδώ και πέρα το πολιτικοκοινωνικό χώρο είναι δεδομένες. Το ζητούμενο, είναι: εάν θα καταφέρει να συνυπάρξει αυτό το πολιτικό σύμφυρμα μέσα στην όντως ‘’δυσκολογέννητη’’ νέα κυβέρνηση (που δεν την επέλεξε ο ελληνικός λαός, αλλά την επέβαλαν τα ξένα συμφέροντα) και το όποιο έργο έχει να επιτελέσει. Υπό της πρωθυπουργίας του τραπεζίτη και καλού γνώστη επί των χρηματοπιστωτικών, κ. Λουκά Παπαδήμο.
Οι ιδεαλιστικές πολιτικές αφετηρίες των μελών της και η μετέπειτα κοινοβουλευτική τους πορεία, μας προϊδεάζει ήδη, για ένα ανταριασμένο εγγύς μέλλον που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν λαός.
Διαβάζοντας τα βιογραφικά των ανθρώπων (όπου αποτελούν αυτό το άγνωστο, για τα πολιτικά ελληνικά δεδομένα, μεταβατικό μόρφωμα κυβέρνησης), και που θα μας οδηγήσουν έως τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίσεις τη μάχη που δόθηκε για τις καρέκλες κι απ’ τα τρία πολιτικά κόμματα. Πρόσεξε αναγνώστη μου: Μάχη για τις καρέκλες και όχι για τη απαλλαγή της πατρίδας απ’ τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει!
Μη θαρρείς πως θα αλλάξει το παραμικρό, υπέρ σου, έλληνα. Μην ελπίζεις σε θαύματα εάν εσύ δεν αγωνιστείς για να στοχεύσεις στα θαύματα…
Η Ευρωπαϊκή πολιτική τάση προς τον εθνικισμό, δυστυχώς, είναι έντονα εμφανής σε τούτη τη μεταβατική κυβέρνηση. Και καθώς αυτή εγκαλείτε να αναλάβει το ‘’μαύρο’’ ρόλο, ώστε να φέρει σε πέρας όλη τη ξενοκίνητη βρομοδουλειά για να καταπατήσει τα εθνικά, εργασιακά και ανθρώπινα κατοχυρωμένα από αιματηρούς αγώνες δικαιώματα σου. Θα βιώνεις εποχές ξεχασμένες.
Δεν θα σου γράψω, ‘’καληνύχτα Έλληνα’’, μα θα πρέπει να βάλεις γερά στο μυαλό και τη ψυχή σου, ότι αύριο: ξημερώνει μια νέα ημέρα κι εσύ θα πρέπει να είσαι εκεί πρωταγωνιστής και για πάντα λεύτερος, απ’ τους διάφορους ξενοκίνητους πλανευτάδες σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου