Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε έτοιμοι να ματώσουμε σήμερα για να απαλλαχτούμε από το παρελθόν;


Πηγή εικόνας:http://www.travelling-stories.eu/greece



Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στη χώρα, ενώ, ήδη θα έπρεπε να είχαν αλλάξει από χρόνια.
Π.χ. Η πολιτική διαφθορά με τις πελατειακές σχέσεις και τη βουλευτική ασυλία, το ανεύθυνο, κωλυσιεργό κι αδρανές δημόσιο, η τάση των περισσότερων ελλήνων να φοροδιαφεύγουν, τα συντεχνιακά, τα αγροτικά κατεστημένα και τόσα άλλα.
Ποιος μπορεί, να αρνηθεί ότι η Ελλάδα έχει χωθεί σένα τεράστιο λαβύρινθο διαφθοράς με εκατοντάδες νόμους, όπου χιλιάδες ‘’υπόνομοι’’ (νομικά παραθυράκια), συντηρούν την όλη κατάσταση καθώς μας βυθίζουν όλο και περισσότερο στο παγκόσμιο κοινωνικό βόρβορο.
Το ερώτημα του προβληματισμού είναι: Θέλουμε κυριολεκτικά να ματώσουμε σήμερα εμείς, ώστε οι αυριανές γενιές να ζήσουν σε ένα πιο υγειές κοινωνικό περιβάλλον;
Ας τοποθετήσουμε τώρα, αναγνώστη μου, τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν και μακρά της μισής αλήθειας που μας έμαθαν να βλέπουμε…
1ο ) Είμαστε μια χώρα που κατέχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τ.χ.). Εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου κι από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Και, τα επί δεκαετιών συνεχόμενα πολιτικά λάθη, μας οδήγησαν μακριά από την εκμετάλλευση των δικών μας σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πόρων. Ούτος ώστε χάσαμε την ευκαιρία να είχαμε γίνει μια αυτόνομη και αξιόλογη οικονομική δύναμη στο παγκόσμιο status quo.
2ο ) Εθιστήκαμε στην εύκολη δανειοδότηση από τα ξένα κεφάλαια και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για άσχετες με την ανάπτυξη προς την Ελλάδα καλλιέργειες. Μεταθέτοντας έτσι την ανάπτυξη της χώρας στο αβέβαιο μέλλον. Π.χ. εκατοντάδες χιλιάδες εκτάσεις έπαψαν να παράγουν τις πατροπαράδοτες καλλιέργειες (ζαχαρότευτλα, στάρι, καπνό, κ.τ.λ.) καθώς φυτεύτηκαν με ακακίες, σφένταμους, ελιές κ.α. Ώστε σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε ζάχαρη από την Κίνα, στάρι από την Αυστραλία, γάλα από την Ολλανδία, κρεμμύδια από την Ινδία, πατάτες απ’ τη Τουρκία και πάει λέγοντας…
3ο ) Η ολοκληρωτική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση σίγουρα, επαφίεται στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τη χώρα. Ο λαός σαφώς και δεν μπορούσε να γνώριζε πως όλη αυτή η κατευθυνόμενη ‘’ευημερία’’ από τα (μαφιόζικα) συμφέροντα εύκολα τον οδηγούσαν στην καταστροφή.
Όμως καιρός είναι να έρθουμε στη σημερινή κυβέρνηση του πασοκ που δεν κατέφερε να κάνει τίποτε θετικό επί δύο χρόνια τώρα. Παρά να μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία. Διότι είναι για τα καλά εγκλωβισμένη στα ‘’δίχτυα’’ των μυστικών εταιριών και των οικονομικών δολοφόνων!
Οι βίες εκβιαστικές κινήσεις της, τούτο δείχνουν ξεκάθαρα. Οι συνεχόμενοι εκβιασμοί του πρωθυπουργού απέναντι στον ελληνικό λαό για τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κ.α. Δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα της ανάπτυξης. Παρά μόνο στη καταστροφή! Και, σε ακόμη τραγικά εννέα χρόνια, για τον ελληνικό λαό, ώστε να φτάσουμε εκεί που είμαστε το 2009!!!
Είναι ιστορικές τούτες οι στιγμές, που σε καλούν για να πάρεις στα χέρια σου, τη τύχη για το αύριο της χώρας.
Όχι! Λοιπόν στη νέα εκβιαστική τρικλοποδιά του δημοψηφίσματος. Ναι! Στην αλλαγή των διαφθαρμένων πολιτικών που ζητούν, πάσης θυσίας, να είναι και πάλι στη θέση τους την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μας….

2 σχόλια:

  1. ουσιαστικά πρέπει να μελετήσουμε γιατί δεν θέλουμε το δημοψήφισμα.
    Ναι, συμφωνώ με όσα λες στην αρχή για το τι συνέβαινε ως σήμερα κλπ. όμως πραγματικά πρέπει να σκεφτούμε εμείς σαν πολίτες, γιατί δεν θεωρούμε σωστή λύση το να ερωτηθούμε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
    Η απάντηση θα κρίνει πολλά για την ποιότητα του έλληνα πολίτη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε.
    Αν και έχω αναλυτικά γράψει γιατί πρέπει να πούμε όχι στο δημοψήφισμα, (δηλαδή, να μην επιτρέψουμε να γίνει καθόλου) με τις τελευταίες φράσεις του αρθρογραφήματος.
    Έχω γράψει λοιπόν:
    "Όμως καιρός είναι να έρθουμε στη σημερινή κυβέρνηση του πασοκ που δεν κατέφερε να κάνει τίποτε θετικό επί δύο χρόνια τώρα. Παρά να μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία. Διότι είναι για τα καλά εγκλωβισμένη στα ‘’δίχτυα’’ των μυστικών εταιριών και των οικονομικών δολοφόνων!
    Οι βίες εκβιαστικές κινήσεις της, τούτο δείχνουν ξεκάθαρα. Οι συνεχόμενοι εκβιασμοί του πρωθυπουργού απέναντι στον ελληνικό λαό για τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα κ.α. Δεν έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα της ανάπτυξης. Παρά μόνο στη καταστροφή! Και, σε ακόμη τραγικά εννέα χρόνια, για τον ελληνικό λαό, ώστε να φτάσουμε εκεί που είμαστε το 2009!!!
    Είναι ιστορικές τούτες οι στιγμές, που σε καλούν για να πάρεις στα χέρια σου, τη τύχη για το αύριο της χώρας.
    Όχι! Λοιπόν στη νέα εκβιαστική τρικλοποδιά του δημοψηφίσματος. Ναι! Στην αλλαγή των διαφθαρμένων πολιτικών που ζητούν, πάσης θυσίας, να είναι και πάλι στη θέση τους την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μας…"

    Έτσι, θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός πως με το εκβιαστικό τούτο δημοψήφισμα ζητά μια "ηρωική" (τρομάρα του) έξοδο απ' τις καταστροφές που μας έχει φέρει.
    Ώστε, αργότερα να έχει το θράσος να ξαναζητήσει πολιτική στέγη/θέση στην Ελλάδα...
    Καλέ μου φίλε, σε τούτη τη πολιτική παρωδία, για το δημοψήφισμα, ότι κι αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός θα είναι ΜΟΝΟ υπέρ του Παπανδρέου ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή