Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
Μια παρωχημένη ιδέα συστήματος για παγκοσμιοποίηση, σε επιθανάτιο ρόγχο;
Πηγή εικόνας:http://attac-ontario.org/news.htm
Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Οντάριο, Τόκιο, Παρίσι, Λονδίνο, Αθήνα… Στα πιο κεντρικά σημεία των μεγαλουπόλεων βλέπουμε κάθε χρώματος, πολιτικής πεποιθήσεως και κοινωνικής θέσεως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι.
Εκείνοι, αναγνώστη μου, που προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης για να χειραγωγήσουν το λαό υποδουλώνοντας των. Δεν έχουν, μέχρι στιγμή, υπολογίσει την κυτταρική μνήμη! Την μνήμη που λειτουργεί με τους δικούς της κωδικούς καθώς μεταφέρει στο αίμα μας σημαντικές πληροφορίες. Όπως είναι: τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και τόσες άλλες που συνθέτουν τη κοινωνική μας δομή.
Έτσι, μια τρομακτική κοινωνική έκρηξη καραδοκεί, διότι γοργά ανεβαίνει η λάβα της αγανάκτησης απέναντι σε κάθε ξένη και ανέφικτη ιδέα για την ανθρωπότητα όπου από αιώνες έμαθε να ζει ‘’ακούγοντας’’ τις βιολογικές δομικές πληροφορίες της.
Να, τι είναι στη ουσία οι ‘’αγανακτισμένοι’’: Άνθρωποι που κατευθύνονται από υγιείς αντιδράσεις στο απάνθρωπο παγκόσμιο σύστημα της νέας εποχής.
Ας δούμε τι γίνετε στην Ευρώπη.
Από την ιστοσελίδα: http://attac.org/, της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
‘’Εναλλακτικές λύσεις
Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για:
- Ένα ευρωπαϊκό συντονισμό της οικονομικής πολιτικής με βάση τη δημοκρατική αρχή. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τους κατώτατους μισθούς, και τα ελάχιστα κοινωνικά πρότυπα σε όλη την Ευρώπη.
Σε επίπεδο ΕΕ φόρους όπως ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών και η φορολογική εναρμόνιση προς την κορυφή - ιδίως για τις επιχειρήσεις και τους φόρους περιουσίας - προς μια καλύτερη αναδιανομή του πλούτου.
- Η ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, όπως ο τερματισμός της κερδοσκοπίας μέσω των παραγώγων τροφίμων και ένα τραπεζικό σύστημα, όπου οι τράπεζες δεν είναι πολύ μεγάλες για να αποτύχουν. Για να αποφευχθεί η κερδοσκοπία στο δημόσιο χρέος, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μπορούν να δανειστούν απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μαζική η δημόσια χρηματοδότηση των επενδύσεων στις δημόσιες μεταφορές, τις ανανεώσιμες πηγές και ασφαλή ενεργειακά συστήματα, την επισιτιστική κυριαρχία, τη δημόσια εκπαίδευση, δημόσια περίθαλψη, τη δημόσια υγεία κ.λπ. Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν θέσεις εργασίας, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών και την προώθηση της μετάβασης προς μια κοινωνικά δίκαιη και οικολογική οικονομία και την κοινωνία στην Ευρώπη.’’
Έτσι οι αγανακτισμένοι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 10-12.000 άτομα την 1η Νοεμβρίου στη Νίκαια, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στη διεξαγωγή της συνόδου των G20 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 3 και 4 του μήνα στις γειτονικές Κάνες.
Η Ορελί Τρουβέ, συμπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Attac, υπενθύμισε -όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ότι βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι να φορολογηθούν οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να καταργηθούν οι φορολογικοί και νομικοί παράδεισοι. «Αναμένουμε πολλούς Γερμανούς και Ισπανούς, θα έχουμε επίσης διαδηλωτές από το Μάγρεμπ και την Αίγυπτο», είπε.
Οι αντιπροσωπείες των «αγανακτισμένων» από διάφορες χώρες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στη Νίκαια και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα, πρόσθεσε η Τρουβέ.
Η τελική απόφαση για το πότε θα αρχίσουν τη μακρά πορεία τους θα ληφθεί στις 5 Νοεμβρίου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου