Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

17 Νοέμβρη 2011, σήμερα!


Πηγή εικόνας:http://charalamposandreamakris.blogspot.com/2010/11/17-1973-17-2010.html#!/2010/11/17-1973-17-2010.html


Κρυφά και φανερά, η αλήθεια είναι, πως σήμερα δεν κυβερνούν ελληνικά συμφέροντα την Ελλάδα.

Το συνονθύλευμα της μεταβατικής κυβέρνησης ‘’εθνικής σωτηρίας’’. Όπου ο σχηματισμός τής αυτής κυβέρνησης, απορρέει απ’ την εθελούσια καθυπόταξη της χώρας, μετά τις δίχρονες και άκρως ύποπτες κινήσεις παραδοχής, της προηγηθείσας κυβέρνησης ‘’ΠΑΣΟΚ’’, στη τρόικα. Ως ακολούθως και δεν μπορεί να θεωρηθεί –η μεταβατική κυβέρνηση- ό,τι προέρχεται με νόμιμη εκλογή. Δηλαδή δεν της παραχωρήθηκε καμία λαϊκή εντολή.

Ακολούθως και τα μνημόνια δεν τα υπόγραψε ο ελληνικός λαός, ούτε καν ερωτήθηκε αν ήθελε να συμμετάσχει στη υποδούλωσή του στους τεχνοκράτες και τους τροϊκανούς, για μια ‘’δήθεν’’ οικονομική σωτηρία του.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, επί δύο χρόνια (που υπήρξε πρωθυπουργός με τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), δεν μπόρεσε, είτε δεν θέλησε να αντιμετώπιση την πίεση απ’ την επίπλαστη κρίση του κεφαλαίου. Αποδεικνύοντας περίτρανα, την ανικανότητα του να αγαπήσει, ώστε και να προστατέψει τη χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Τοιουτοτρόπως, φθάσαμε στη διπλή τραγική κατάσταση για την Ελλάδα σήμερα. Διπλή, διότι η Ενωμένη Ευρώπη παρουσιάζει έντονα προβλήματα σήψης στον οικονομικό τομέα της και από μέρα σε μέρα κινδυνεύει να καταρρεύσει, ώστε να μην μπορεί πια να συμπαρασταθεί στις χώρες που αποτελούν το νότο της (μια από αυτές και η Ελλάδα). Η δεύτερη τραγωδία, είναι ότι χάσαμε την εθνική μας ταυτότητα, με τη καθυπόταξη στο νδτ, όπου πλέον ο χρόνος της ελευθερίας μας μετρά γοργά κι αντίστροφα!

Η ‘’χούντα’’ –μεταφράζεται στα ελληνικά, σε συμβούλιο-, των μυστικών εταιριών και των οικονομικών δολοφόνων, ήδη δείχνει τα δόντια της απαιτώντας σκληρά, να τους παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία με την υπογραφή των τριών αρχηγών, των πολιτικών κομμάτων, καθώς επενδύουν (σαν περιτύλιγμα μόνο) τη άνομη μεταβατική κυβέρνηση.

17 Νοέμβρη σήμερα! Κι όμως....

Σκεπτόμενη, τον πριν από τριάντα οκτώ χρόνια, απελευθερωτικό αγώνα του πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως τότε έφθασε μόνο μια σπίθα απ’ τη νομική για να μπορέσει να φουντώσει η φωτιά της επανάστασης για: ‘’ψωμί, παιδεία, ελευθερία’’…

Άραγε, οι αυριανές γενιές θα έχουν λυτρωτικές ‘’επαναστάσεις’’ να τιμούν για εμάς;

2 σχόλια:

  1. για εμάς; μα τι αξίζει να καρπωθούμε εμείς, όταν η ίδια η γενιά του πολυτεχνείου μας έφτασε τελικά στο σημερινό αποτρόπαιο κλίμα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε yannidakis.
    Κατανοώ τα λόγια σου. Απαντώ ευθέως: και φυσικά η γενιά του πολυτεχνείου, που επικαλείσαι, δεν είναι οι δέκα άνθρωποι που ρευστοποίησαν τον αγώνα τους και αναρριχήθηκαν στις τάξης του ΠΑΣΟΚ. Αλλά οι χιλιάδες εκείνοι πολυχρωματικοί ανώνυμοι αγωνιστές που ανέτρεψαν, μέσα από ένα επικίνδυνο κλεφτοπόλεμο, μια φασιστική αμερικανοκίνητη κυβέρνηση συνταγματαρχών!!!
    Ώστε σήμερα να τιμάται ο σύγχρονος αγώνας της ελευθερίας...
    Εμείς, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και πάλι σήμερα βρισκόμαστε ανελεύθεροι και καθηλωμένοι με τις λαθεμένες ενέργειες του κ. Γ. Παπανδρέου, μέσα στα "συμβούλια" των μυστικών εταιριών και των οικονομικών δολοφόνων!
    Ε, δεν μπορεί, κάποια στιγμή....
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή