Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ένας Άνθρωπος, φωτεινό παράδειγμα, ο γιατρός Λευτέρης Παπαλευθέρης.

Την εποχή που η οικονομική κρίση σαρώνει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα ελληνικά νοικοκυριά, κάνοντας τη καθημερινή διαβίωση σχεδόν ακατόρθωτη για χιλιάδες Έλληνες. Φωτεινά παραδείγματα Ανθρώπων μας δίνουν την ελπίδα ώστε να συνεχίσουμε και να παλεύουμε οραματίζοντας ένα καλύτερο αύριο.
Στη καλλικρατική Δημοτική Αρχή των Μεγάρων υπάρχει ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαλευθέρης, γιατρός στο επάγγελμα. Και στη τοπική εφημερίδα ‘’Νέα Πνοή’’, αριθ. φύλ. 284, μεταξύ των άλλων επαινετικών διαβάζουμε για τον γιατρό Λευτέρη Παπαλευθέρη που τιμά την Ανθρώπινη οντότητα, την επιστήμη ‘’του’’, την τοπική κοινωνία και φυσικά τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία του. Γράφει η τοπική εφημερίδα:
‘’ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΜΑΣ!
Θα μπορούσαμε να πούμε, αυτό που αναφέρει όλη η κοινωνία: είναι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα στην ‘’ηλεκτρική καρέκλα της ΔΕΥΑΜ’’ (δημοτική τοπική υδρευτική επιχείρηση με πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα), που προσφέρει νυχθημερόν τις υπηρεσίες του, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, χωρίς καμία ανταμοιβή από το Δήμο. Ακόμα και όταν ο Δήμαρχος στις αρχές του χρόνου είχε αναφέρει να πληρώνεται ως δημόσιος υπάλληλος, εκείνος του απάντησε ΟΧΙ… Δήμαρχε, δημοτικό συμβούλιο, αξίζει να επαινείτε σε κάθε σας κουβέντα έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι αμισθί, άρα δεν χρεώνει το ελληνικό κράτος και κατεπέκταση εμάς αλλά παράλληλα προσφέρει και έργο δωρεάν’’.
Να γιατί σήμερα σας παρουσιάζω τούτο τον ξεχωριστό Άνθρωπο.
Σήμερα, που η Ελλάδα γονατίζει μπροστά στον οικονομικό πόλεμο που τις έχουν κηρύξει οι οικονομικοί δολοφόνοι και που πολλοί καλλικρατικοί δημοτικοί σύμβουλοι είναι διπλοθεσίτες και μάλιστα αμείβονται από τους Δήμους (νόμιμα) με ποσά των 1000, 2000 έως των 3500 ευρώ απ’ το πενιχρά πλέον έσοδα των Δήμων, στερώντας φυσικά από τους δημότες τους πολλές κοινωνικές παροχές.
Σήμερα το φωτεινό παράδειγμα του Ανθρώπου Λευτέρη Παπαλευθέρη, που του πρέπουν πολλά συγχαρητήρια, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και όλοι να αναγάγουμε στη ζωή μας τον εθελοντισμό και την προσφορά προς το κοινό καλό, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου