Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κοίτα συμπτώσεις τραγικές…





Πηγή εικόνας:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=272683


Πώς να μην προβληματιστεί το μυαλό με τούτες τις τραγικές συμπτώσεις που αντικρίζει να συμβαίνουν σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα;
Μελέτα λοιπόν, αναγνώστη μου, τις τόσο τραγικές συμπτώσεις…
Το 1943, έγινε της ναζιστικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, πρωθυπουργός ο Ιωάννης Ράλλης.
Ο Ιωάννης Ράλλης ήταν γιος του Δημητρίου Ράλλη, διακεκριμένου πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας.
Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τον Απρίλιο του 1943 ο Ιωάννης Ράλλης ανέλαβε πρωθυπουργός της διορισμένης κυβέρνησης της ναζιστικής «Ελληνικής Πολιτείας», προκαλώντας — καθώς λέγεται — ακόμα και την οργή του γιου του, Γεωργίου. Παράλληλα, διατήρησε ο ίδιος τα υπουργεία Γεωργίας, Επισιτισμού και Εθνικής Άμυνας. Ως κατοχικός πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Ράλλης οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας.
Τα τάγματα Ασφαλείας για τον σκλαβωμένο έλληνα ήταν ότι χειρότερο, φθάνει να διαβάσεις τον όρκο του ταγματασφαλίτη για να καταλάβεις.
Ο όρκος του ταγματασφαλίτη:
"Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων".
Με την απελευθέρωση, ο Ιωάννης Ράλλης συνελήφθη και δικάστηκε για εθνική αναξιότητα (προδοσία . Πέθανε από καρκίνοο του πνεύμονα, στη φυλακή, στις 26 Οκτωβρίουυ του 1946.

Το 2009 έγινε στην ελεύθερη Ελλάδα και με την ελληνική ‘’λαϊκή εντολή’’, πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, διακεκριμένου πολιτικού και πρωθυπουργού της χώρας. Επί της πρωθυπουργικής του περίοδο και με δική του πάντα απόφαση/επιθυμία, εφόσον ο ελληνικός λαός δεν ψήφησε ποτέ αυτή την απόλυτη κατοχή της τρόικας. Σήμερα να βρίσκετε η Ελλάδα υπό τον κατοχικό οικονομικό έλεγχο των ξένων δυνάμεων με τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να υλοποιεί τις ληστρικές αποφάσεις της στον εξαντλημένο λαό της χώρας.
Η Ελλάδα ξαναβιώνει μέρες που έζησε στα τριάμισι χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Βλέπει να του αρπάζουν το βιός, το μισθό, τη σύνταξη και τον Έλληνα να τον συνοδεύει ο τρόμος των ΜΑΤ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου