Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τζαμιά μέσα στα κρατικά ελληνικά νοσοκομεία της Θράκης!!!

Το κρατικό νοσοκομείο Σισμανόγλειο της Κομοτηνής που στους χώρους του κατασκευάζεται το τζαμί.


Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (νομοθετικά?) παραχώρησε να κατασκευαστούν χώροι προσευχής των μουσουλμάνων (τζαμιά), σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θράκης .

Η αρχή γίνεται με το κρατικό νοσοκομείο Σισμανόγλειο της Κομοτηνής που ήδη μετατρέπεται η αίθουσα τού τηλεφωνικού του κέντρου σε Τζαμί. Το γεγονός καταγράφεται στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής Θράκης και αφορά ,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γενικότερη απόφαση για δημιουργία τέτοιων χώρων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Θράκης. ‘’Έχουν το δικαίωμα στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας να λατρεύουν τον Θεό τους σε δύσκολες στιγμές οι συνοδοί των μουσουλμάνων ασθενών’’ λέει στο «Χ» ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

Η μάλλον ‘’φτηνή’’ δικαιολογία: ‘’ότι χώρο προσευχής των μουσουλμάνων έχουν κάνει στο ιδιόκτητο κέντρο αποκατάστασης στην κλινική Αγ. Γεώργιος και Αγ. Μαρίνα του κου Κων. Στασινόπουλου, φυσικά και δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

Όπως ανακοινώθηκε από διάφορες δημοσιογραφικές πηγές, πιθανών, σε λίγο καιρό και οι δικαστικές φυλακές τις χώρας θα ‘’υποχρεωθούν’’ να κατασκευάσουν τζαμιά. Η αρχή πάλι θα γίνει από τη δικαστική φυλακή της Κομοτηνής, όπου θα φιλοξενήσει και το πρώτο τζαμί φυλακής, στην ελληνική επικράτεια. Εφόσον ανάλογα αιτήματα έχουν υποβληθεί και για άλλους ελληνικούς κρατικούς/δημόσιους χώρους.

Δεν μπορείς να μην αντιδράσεις, δεν μπορείς να μην δυσανασχετήσεις όταν βλέπεις πως οι ‘’πιέσεις/απαιτήσεις’’ του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, προς την ελληνική κυβέρνηση, βρήκαν γόνιμο έδαφος και με τα χρήματα του ελληνικού λαού θα κατασκευαστούν και θα συντηρούνται αυτοί οι χώροι προσευχής των μουσουλμάνων.

Στα μουλωχτά βέβαια κι τούτο και μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει κάθε ελληνική οικογένεια.

Δεν είμαι ρατσίστρια, ίσα-ίσα, που εσύ αναγνώστη μου γνωρίζεις πόσο αντίθετη είμαι με την ρατσιστική καταπίεση που υφίστανται οι μειονοτικές ομάδες. Όμως, μετά από την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου καθώς παραχώρησε το δικαίωμα στις κρατικές υπηρεσίες της Θράκης να προσληφθούν τουρκόφωνοι υπάλληλοι, κατόπιν με τη δεύτερη νομοθετική απόφαση, για την ανέγερση του μεγάλου τζαμιού που θα γίνει στη περιοχή του Βοτανικού της Αθήνας. Και τώρα με τα τζαμιά που θα ανεγερθούν μέσα στα κρατικά νοσοκομεία της Θράκης, ίσως και στις φυλακές, κατανοείς πως κάτι δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο με τούτη τη κυβέρνηση…

Δεν θέλω να ξύσω ‘’πληγές’’, μήτε να κάνω ‘’μελό’’ το άρθρο μα με τούτη τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η ακριβώς επόμενη ώρα. Πρόσφατα ήδη ανακοινώθηκε πως θα καταργηθεί το κρατικό κανάλι ΕΤ1 και θα πάψουν οι μεταδώσεις της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας και των υπόλοιπων Μεγάλων Αγίων Ημερών.

Να που ο σημερινός προβληματισμός με οδηγεί στη φανερή πλέον δίωξη της χριστιανοσύνης… Διωκόμενοι λοιπόν οι έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί στη πατρίδα τους;



1 σχόλιο:

  1. δε θέλω να σκέφτομαι αρνητικά, όμως οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Πρώτες, οι κοινωνίες του χριστιανισμού δίδαξαν την ανεξιθρησκεία, όμως ας μην επιτρέψουμε την καταπίεση του χριστιανισμού έναντι άλλων θρησκευμάτων που σεβόμαστε, αλλά δεν επιθυμούμε να βλέπουμε παντού ολόγυρα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή