Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πιέσεις των δανειστών μας και τα λάθη απ’ τις κυβερνητικές καθυστερήσεις.



Δεν θα σταθώ περί τη λάθος ‘’είσοδό μας’’ στους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης, νδτ, ΕΕ, μνημόνια κτλ, καθώς πολλοί παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στα δύο ηλεκτρονικά μπλοκ που διαχειρίζομαι. Και σαφώς θα γνωρίζουν, ότι από την αρχή που ενέκυψε η ευρωπαϊκή κρίση, κατέθετα την άποψή μου, πως δεν ήταν ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά πρόβλημα μόνο της ΕΕ. Ακόμη, υπάρχουν πέντε-έξη άρθρα/κείμενα που αποκαλύπτω ότι μας χρησιμοποιούν σαν ‘’πειραματόζωα’’…
Αν είχαν, βέβαια ακολουθηθεί άλλες πολιτικές στρατηγικές, από τις ελληνικές κυβερνήσεις, η χώρα μας σήμερα δεν θα βρισκόταν στη δίνει των πιέσεων από τους δανειστές ‘’μας’’. Μια τραγική θέση που καθημερινώς συνθλίβει τις ελάχιστες οικονομικές αντοχές που μας απόμειναν. Διότι ο κος Παπανδρέου είχε την ‘’φαεινή’’ ιδέα να ζητήσει την στήριξη του νδτ ώστε προεκλογικά να φωνάζει ‘’λεφτά υπάρχουν’’. Ώσπου να αφαρπάξει την πρωθυπουργία.
Που είναι λοιπόν τα χρήματα κύριε Πρωθυπουργέ;
Εκτός βέβαια, εάν εννοούσατε τα πενιχρά χρήματα του γέροντα συνταξιούχου και του μισθωτού των 600 ευρώ...
Δεν θα σας κουράσω με αριθμούς, που μαθηματικά φανερώνουν τα συνεχόμενα λάθη που πράττει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και πως είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει προβεί. Ήδη, από το τέλος του 2010, φάνηκε η κόπωση της και οι εννέα μήνες που πέρασαν του 2011, έφεραν σημαντικές καθυστερήσεις ώστε να πρέπει να γίνουν πράγματα μέσα σε ένα τρίμηνο, που απέμεινε απ’ το 2011, και που πολύ απλά είναι ανέφικτα!
Ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλα χρήματα, δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να περάσει την καθημερινότητά του, καθώς σε κάθε μέση οικογένεια, αναλογούν ένας με δύο πρόσφατα απολυμένοι κι άνεργοι!
Άρχισαν όμως, και, οι ψίθυροι για εκλογές, απ’ τους βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος!
Ε, ναι! Δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο τούτη η οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού και εκείνοι που έχουν σφάλει να βρίσκονται συνεχώς έξω απ’ τα οικονομικά μέτρα…
Ούτε μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση με τη χείριστη στάση και την αλόγιστη χρήση βίας με τα γκλομπ, της Αστυνομίας, όπως έγινε την Δευτέρα το απόγευμα (εχθές 19/9/2011), για μία ακόμη φορά στο Σύνταγμα!
Για που άραγε ‘’ταξίδεψε’’ η Δημοκρατία;
Δεν υπάρχουν βλέπετε, σήμερα πολιτικοί Άντρες, όπως ο Σόλων που χάρισε τα χρέη των Αθηναίων με τον περίφημο νόμο της σεισάχθειας… Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πλέων πολιτικοί… Αντ’ αυτού, άρπαγες και ξενοκίνητοι ζητούν την ψήφο μας…

2 σχόλια:

  1. καυστικη και αφοπλιστικη στις αληθειες τοσο που το αρθρο σου εδωσε περισσοτερες διαστασεις στη κυβερνητικη καθυστερηση που ειναι πρωτιστος ενα βασικο αναπτυξιακο, ηθικο και θεσμικο προβλημα νομίζω.
    Αντιλαμβανομαστε φίλη, ολοι τη θεσμικη διασταση, γιατι η πολιτικη καθυστεριση συνδεεται συνηθως με παραβασεις των "μνημονικων" νομων…
    Γιατι να πληρωσουμε παλι εμεις γ@@@@@;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω τονίσει πολλάκις, πως δεν είμαι αντίθετος στα μέτρα -πολλά από τα οποία έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν και πριν ξεσπάσει η "κρίση"- όμως έχω απαίτηση να συνδυαστούν με προγράμματα ανάπτυξης.
    Όσο αυτό απουσιάζει από το κυβερνητικό έργο, είμαι εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή