Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πολλά ακούγονται περί επερχόμενων εθνικών εκλογών.




Άγνωστο βέβαια, πότε θα γίνουν και άσχετο με το τι εσύ Ελληνίδα, Έλληνα θα ψηφήσεις…
Όμως, θέλω να σου καταθέσω τους προβληματισμούς μου. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω το πόσο πολύ οικονομικά έχει βουλιάξει τη χώρα μας η πελατειακή σχέση (παντός είδους μίζες, προλήψεις Δημοσίου, φοροαπαλλαγές μεγαλοκαρχαριών κ.τ.λ.) στη πολιτική των δύω μεγάλων κομμάτων. Ακόμη, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επί τριάντα πέντε χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα με ένα χαρακτηριστικό πελατειακό τρόπο ώστε, να κερδίζουν πάντα οι καιροσκόποι (Τράπεζες, ξένες εταιρίες, χρηματιστηριακοί οίκοι κ.α.) και να δυστυχεί ο λαός με τα ψίχουλα που του πετούν.
Από την άλλη πολιτική πλευρά τώρα, η στάση στην αντιπολίτευση της αριστεράς και των μικρών κομμάτων δείχνει να συμβαδίζει με τη πελατειακή σχέση που έχει αναπτυχθεί στον κρατικό μηχανισμό και που μας οδήγησε μέχρι την σημερινή χρεωκοπία.
Σου δίνω (κατά την δική μου άποψη), μια σφαιρική εικόνα για την ουσία του προβλήματος. Διότι, σαν κάποιος σταθεί και καταμετρήσει τα πολιτικά, τραγικά λάθη των τριάντα πέντε τελευταίων χρόνων, δεν θα μπορέσει να τα χωρέσει ένα άρθρο.
Αν θα γίνουν και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, πιθανών να είναι η τελευταία μας ευκαιρία ώστε να εκλέξουμε έλληνα (ελληνική κυβέρνηση), για την χώρα μας… Πολλά παίζονται, πολλά λέγονται…
Έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλους τους αφανείς και επιφανείς ήρωες του ’21, του ’40 και που έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη χώρα, την Ελλάδα μας. Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά, σε τι χώρα πρέπει να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Θα πρέπει, ετούτη τη φορά, να αφήσουμε στην άκρη κάθε προσωπικό όφελος (όπως πελατειακά μας εκπαίδευσαν, τόσα χρόνια, να λειτουργούμε σαν ψηφοφόροι) και θα πρέπει, αυτή τη φορά, να μην επιλέξουμε χρώμα και κόμμα, ονόματα και οικογένειες, μα, μόνο μια ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ με αδούλωτους ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Ας μην επιτρέψουμε να γίνουμε δούλοι σε όσους εποφθαλμιούν τον τουρισμό, τα κοιτάσματα, τη φύση μας. Αυτές οι ‘’περιουσίες’’ ανήκουν μόνο στους Έλληνες και ήρθε ο καιρός να τις διαχειριστεί ο ελληνικός λαός με την απαιτούμενη ‘’ευλάβεια’’ προς όφελος της Ελλάδας και των αυριανών ελληνικών γενιών.

3 σχόλια:

  1. καλημερα
    σε διαβαζω για χρονικο διαστημα.
    σημερα βρισκω να εισαι αρκετα δυναμικη και ξεκαθαρη. πιστευω πως εχεις μεγαλο, πολυ μεγαλο δικιο. ειμαστε μπροστα στο διλημμα και που μας επιβαλει την ριξη με το παρελθον της βουλευτικης ψηφοφοριας του "παρτακια".
    ευγε σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσωπικά φοβάμαι στην ιδέα πως σε ενδεχόμενες εκλογές σύντομα θα είχαμε αυτοδυναμία ενός κόμματος από αυτά που σήμερα αντιπολιτεύονται και καιροσκοπούν προπαγανδίζοντας και διογκώνοντας το ήδη δύσκολο πρόβλημα της χώρας.
    Στο yannidakis, στο "ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ" ασχοληθήκαμε ακριβώς με αυτό το ζήτημα και μάλιστα η ψηφοφορία είναι ανοιχτή ώστε να επιλέξουμε πιθανές λύσεις για το αύριο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθατε φίλοι στο χώρο.

    Lykas:
    Σωστά, τώρα ήρθε ο καιρός που θα πρέπει να διευρύνουμε τους ορίζοντες της θέλησης μας απέναντι στην επιλογή πολιτικών προσώπων και που θα οδηγήσουν την Ελλάδα μακριά από κάθε είδους "παρτάκιδες". Γιατί νομίζω (εάν παραμείνουμε στις ίδιες ψηφοφορικές επιλογές), ο μεγάλος χαμένος θα είναι μόνο και πάλι ο ελληνικός λαός!
    Ας αφυπνίσουμε επιτέλους την υπερηφάνεια, την συνείδηση του έλληνα και ας επιλέξουμε μόνο ΕΛΛΑΔΑ!
    Ξέρεις, θα γίνει μεγάλος ‘’πόλεμος’’ με όλους τους ‘’άσχετους’’ (ελληνοποιημένους, ρωμά και τις άλλες μικρές ομάδες που δεν έχουν επιδείξει ελληνική συνείδηση), αλλά, όμως υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που μπορούν και θα πρέπει να νικήσουν όλα τα ξενοκίνητα ύπουλα οικονομικά συμφέροντα που στόχο έχουν να μας υποδουλώσουν!

    Yannidakis:
    Αυτό ΦΟΒΑΜΑΙ κι εγώ καλέ μου φίλε… την αυτοδυναμία, από όπου κι αν προέρθει …
    Άλλωστε ο κατατιθέμενος σημερινός προβληματισμός μου, στο χώρο, το διαλαλεί δίχως φραγμούς είτε φόβους.

    Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή