Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το ‘’Άγιο Όρος’’ της Αιθιοπίας και η ‘’Κιβωτός της Διαθήκης’’.



Πηγή εικόνων: http://www2.wbs.ne.jp/~nokonoko/etiopiagaide.htm


Στη λίμνη Τάνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.830 μ. πάνω από τη θάλασσα στην Αιθιοπία, υπάρχουν περί τα είκοσι νησιά. Πολλά από αυτά κατοικούνται από μικρές χριστιανικές μοναστικές κοινότητες που είναι απαγορευμένες για τις γυναίκες. Το νησί Τάνα Κύρκος “Tana Cherkos”, στο ανατολικό τμήμα της λίμνης, κοντά στις εκβολές του Γκουμάρα, είναι το ιερό νησί όπου στο βόρειο άκρο του υπάρχει ένας απομονωμένος τεράστιος βράχος περίπου 100μ. ψηλός και με διάμετρο 500μ. Σε τούτον τον βράχο είναι το ιερότερο μοναστήρι/σημείο της Αιθιοπίας και μέχρι σήμερα η ανάβαση στον κάθετο βράχο, των εκατό μέτρων, απ’ τους μοναχούς και τους λιγοστούς επισκέπτες γίνετε με σχοινιά.

Από αναφορές αρχαίες η σχέση Αιθιοπίας και Εβραϊσμού φανερώνονται έντονες. Εδώ λοιπόν, στο νησί Τάνα Κύρκος, πιστεύετε (μάλιστα τούτη η πίστη ενισχύεται από το Abu Salim των Αρμενίων, του 12ου αιωνα, που κάνει την αναφορά: ‘’Οι Αβισινέζοι κατείχαν την Κιβωτό’’), ότι ο Μένελικ έφερε την Κιβωτό της Διαθήκης, με θεία βοήθεια το 400 π.Χ. και παρέμεινε 800 χρόνια εδώ, έως και το 400 μ.Χ. που μεταφέρθηκε σε ναό της Αξού, ενώ στο Ναό της Ιερουσαλήμ παρέμεινε ένα πιστό αντίγραφο.

Για την ιστορία θα πρέπει να γραφτεί, ότι ο χριστιανισμός εισήρθε στην Αιθιοπία γύρω στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. από την Αίγυπτο. Έκτοτε θρυλείτε πως η Παναγία μαζί με τον Ιησού και τον Ιωσήφ, προς την φυγή τους για την Αίγυπτο, πέρασαν και παρέμειναν επί τρεις μήνες στο νησί της λίμνης Τάνα.



1 σχόλιο:

  1. ε δε θα το πιστεψεις! Μολις πριν λιγο τελειωσε στο Histori chanal ενα dokimanter για την λιμνη Τανα και το νησι Tana Chirko και τη Κιβωτό στη πολη Achum.
    Ο Μενελικ ειπαν πως ηταν λεβιτης γιος της βασιλισσας του Σαβα και του Σολομώντα.
    σαν θελησεις το εχω γραψει και μπορω να στο στειλω.
    σε θαυμαζω για τις γνωσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή