Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ελεεινά, τρισάθλια πολιτικά παιχνίδια!

Ένας αγώνας για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να καταπολεμήσουμε με την εργατικότητά μας, την περηφάνια και το ελληνικό φιλότιμο που μας χαρακτηρίζουν, την χρεοκοπία που επέλεξαν για την χώρα μας, οι τροϊκανοί και οι ευρωπαίοι εταίροι μας καθώς κρατούν δέσμια την δουλοπρεπή κι αναποτελεσματική κυβέρνηση της Ελλάδας.

Εχθές (21/7/2011), ακουγόταν στη Σύνοδο της ΕΕ συνέχεια η φράση: ‘’βοήθεια στην Ελλάδα με το Σχέδιο Μάρσαλ’’. Τι ήταν όμως το Σχέδιο Μάρσαλ;

Για όσους γνωρίζουν, θα ξέρουν πως το ‘’Σχέδιο Μάρσαλ’’ είναι κατασκεύασμα των ΗΠΑ, όπου στις 12 Μαρτίου του 1947, στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Τρούμαν ανακοίνωσε στη Γερουσία την οικονομική βοήθεια προς τις ευρωπαϊκές καταστρεμμένες απ’ τον πόλεμο αγορές με βαριούς αντικομουνιστικούς δεσμευτικούς όρους. Η χορηγία βέβαια της βοήθειας αυτής δεν έγινε με διμερείς διαδικασίες αλλά, με όρους που τέθηκαν από τις ΗΠΑ. Καθώς αυτοί περιλάμβαναν την καταστολή των κομουνιστικών ‘’απειλών’’ και την έμμεση περιστολή της ανεξαρτησίας των δικαιούχων κρατών, μιας και με όπλο το μπλοκάρισμα των πιστώσεων η αμερικανική ηγεσία μπορούσε να πιέσει τις κυβερνήσεις σε περίπτωση που αρνούνταν να ανταποκριθούν στις επιθυμίες της… Το Σχέδιο Μάρσαλ μέχρι το 1989, κρατούσε φυλακισμένη την Ελλάδα με τους απεχθείς όρους του, στους σκοπούς της Δύσης.

Έτσι, εκείνοι οι δεσμευτικοί όροι, του Σχεδίου Μάρσαλ, τουλάχιστον την Ελλάδα, την έβαψαν απ’ άκρη σ’ άκρη με αίμα αδελφικό, αίμα Ελληνικό! Κι οπού αμέσως μετά οδήγησαν τους έλληνες, σαν φθηνά εργατικά χέρια, στις αλλοδαπές βιομηχανίες...

Οι Έλληνες απ’ το Σχέδιο Μάρσαλ, αποκόμισαν όλα τα χρόνια που αυτό ενεργούσε, περί τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινές τιμές (*). Ενώ εάν είχε διεκδικήσει απευθείας, δίχως την απειλή απ' το Σχέδιο Μάρσαλ, μόνη της, ελεύθερη η Ελλάδα, από την Γερμανία τα όσα μας χρωστά απ’ τον πόλεμο του 1940. Η Ελληνική οικονομία σήμερα θα ήταν η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη!

Θέλω τώρα να ελπίζω, πως οι όποιοι δεσμευτικοί όροι που υπέγραψαν χθες οι ευρωπαίοι εταίροι μαζί με την ανίκανη κυβέρνηση μας, για το νέο Σχέδιο Μάρσαλ, να μην αιματοκυλίσει ξανά την Ελλάδα μας. Να μην πουληθούν τα πλούσια φυσικά κοιτάσματα μας για λίγα σεντς.

Άλλωστε η Γερμανία τον 20ο αιώνα τρεις φορές χρεοκόπησε, με τελευταία εκείνη του 1953, αλλά δεν παρέδωσε σε κανέναν τις φυσικές πηγές της… Ούτε κι ένα κόκκο χώματος της ξεπούλησε.

Όσο κι αν μας ταλαιπωρούν οι ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, ότι είναι το πιο υγιές κομμάτι της οικονομίας μας, αφού πέρασαν όλα τα παγκόσμια οικονομικά τεστ με άνεση.

Βάλθηκαν λοιπόν να τις πολεμήσουν με τον ‘’δούρειο ίππο’’ της χρεοκοπίας, να τις αφελληνίσουν για να πάρουν στα χέρια τους την οικονομία της Ελλάδας και να μας οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή, ώστε να τους παραδώσουμε τον φυσικό πλούτο μας…

Ελεεινά, τρισάθλια πολιτικά παιχνίδια!

Αγώνας Έλληνες, αγώνας για να παραμείνουν σε εμάς τα πλούσια κοιτάσματα, αγώνας για να μην ζήσουνε οι αυριανές γενιές υπόδουλες στη δυστυχία.

Σ’ ένας καινούργιο αγώνα καλούμαστε να πολεμήσουμε κι ας εργαστούμε όλοι ενωμένοι για να κερδίσουμε τη μάχη ετούτη που μόνο σκοπό έχει τον αφελληνισμό του οικονομικού/ φυσικού πλούτου μας και κατ’ επέκταση εμάς.


Σημείωση:

(*) Από ομολογία του Τζέιμς Γουόρεν που τοποθετήθηκε υπεύθυνος στην Ελλάδα για το Σχέδιο Μάρσαλ, σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις στην εφημερίδα Καθημερινή. Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη στην ηλεκτρονική διευθυνση:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_17/06/2007_231044

2 σχόλια:

  1. ενδιαφέρον το αφιέρωμα, όμως αυτό που έχει σημασία είναι να εντοπίσουμε το πως ακριβώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο στην Ελλάδα.
    Οι δικές μου πληροφορίες λένε για μια σημαντική ανακούφιση προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
    Αλλά ας μην προτρέχουμε θετικά ή αρνητικά. Εν καιρώ θα έχουμε όλες τις απαντήσεις :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε Yannidakis.
    Και οι δικές μου πληροφορίες λένε το ίδιο... Αλλά μόνο για προσωρινή ανακούφιση ομιλούνε. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και τούτη η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη...Πολλές οι γκρίζες ζώνες!!!
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή