Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η παραοικονομία οδηγεί στη διαφορά και η διαφθορά ‘’σκοτώνει’’ εσένα, εμένα, το κράτος.


Όχι, σήμερα ο προβληματισμός μου δεν είναι γύρω από τις πολιτικές θέσεις, ούτε και ‘’αθωώνει’’ πολιτικά λάθη. Αλλά περιστρέφετε σ’ έναν άλλο μεγάλο εχθρό της οικονομίας και που προκαλεί ετούτος με την σειρά του, μια ακόμη μεγάλη οικονομική αιμορραγία στο Ελληνικό κράτος όπου το αποδεκατίζει.

Είναι ο σημερινός προβληματισμός μου, για την τεράστια πληγή της παραοικονομίας. Καθώς δεν έχει καν αλλάξει με όλο ετούτο το οικονομικό ρημαδιό που υφίσταται η χώρα, κι όπου συνεχίζει να συντηρεί δεκάδες χιλιάδες άτομα σε ανασφάλιστα κι έτσι αφορολόγητα ‘’επαγγελματικά πόστα’’.

Στη πρώτη θέση της παραοικονομίας βρίσκονται οι αλλοδαποί που συνήθως ασχολιούνται με την γεωργία, μικρεμπόριο, πορνεία, επαιτεία κ.α.. Τους ακολουθούν οι πάσης φύσεως μίζες/φακελάκια (σε δημόσιες υπηρεσίες, εκκλησία, ιδρύματα, ιδιώτες κ.τ.λ.), κατόπιν έρχονται τα δεκάδες επαγγέλματα ‘’κατ, οίκων’’ όπως: καθαρίσματα, μικροεπισκευές, κομμώτριες, μοδίστρες κ.τ.λ..

Και φυσικά, εντείνει την οικονομική αιμορραγία ο τελευταίος νόμος, για το αφορολόγητο των αποδείξεων, που θα φουντώσει και πάλι την παραοικονομία, εφ’ όσων όλοι οι παραπάνω ‘’λάθροεπαγγελματίες’’ δεν παρέχουν αποδείξεις για τα αφορολόγητα έσοδά τους και σαφέστατα δεν προσφέρουν στην αναδόμηση της οικονομίας, κατ’ επέκταση του κράτους.

Μην με ρωτήσεις, τώρα αναγνώστη μου, πως ευνοεί τους παράνομους ο τελευταίος νόμος περί αποδείξεων. Είναι πασιφανές πλέον ότι έχει ατονήσει κατά πολύ η έκδοση αποδείξεων στις καθημερινές αγορές μας. Έτσι, ο κάθε επαγγελματίας ‘’ξεχνάει’’ να την κόψη κι ο κάθε πελάτης δεν την αναζητά γιατί δεν θα τον εξυπηρετήσει πουθενά...

Τα λόγια όμως είναι περιττά.

Ήρθε ο καιρός, πιστεύω, ότι θα πρέπει να φανούμε δραστικοί κι αδέκαστοι, να πάρουμε εμείς την οικονομική τύχη της χώρας, που είναι η δική μας τύχη, στα χέρια μας!

Ας φανούμε δυνατοί έλληνες για μια ακόμη φορά κι ας αγωνιστούμε να θυσιάσουμε τα προσωρινά μικροσυμφέροντά μας για να βρει η Ελλάδα τόπο να αναπτυχθούν οι αυριανές γενιές, τα παιδιά μας!

Φτάνει πια η αλαζονεία κι ο οχαδερφισμός, φτάνει η απάθεια κι ασυνειδησία. Ποτέ πια μην δώσουμε ούτε ένα σεντς/λεπτό για παροχή υπηρεσίας δίχως να απαιτήσουμε νόμιμη απόδειξη. Όχι στις/στα πάσης φύσεως μίζες/φακελάκια. Όχι στους συναισθηματισμούς, ας αρχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε οικονομική παρανομία.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη της χώρας μας. Για να μην δυσκολεύονται οι γέροντες, για τις νέες γενιές, για εμάς που δεν αξίζουμε αυτήν την παγκόσμια κατακραυγή.

''Οι Έλληνες είναι…''

Όχι, ρε, να τους πούμε και να τους δείξουμε πως οι Έλληνες αγαπούμε το κράτος μας, γιατί μωρέ, το κράτος είμαστε εμείς!

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια φιλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
    Υποκλινομαι στα μηνυματα του σημερινου κειμενου σου.
    Με ταρακουνησε συνειδισιακα η τελευταια σου παραγραφος.

    ‘’Όχι, ρε, να τους πούμε και να τους δείξουμε πως οι Έλληνες αγαπούμε το κράτος μας, γιατί μωρέ, το κράτος είμαστε εμείς!’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προ ημερών άκουγα από φίλη πως εφόσον οι αποδείξεις του χρόνου δε θα μετράνε τόσο, δε χρειάζεται να τις ζητάμε πλέον.
    Φυσικά ακολούθησε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος..
    Αποδείξεις παντού. Σε όλα. Και κυρίως εκεί που δεν σκεφτόμασταν να τις ζητήσουμε ή να τις παραλάβουμε ως τώρα.
    Λίγα παραδείγματα: Στην παραλία με τις ξαπλώστρες. Στα εστιατόρια που συχνά επιστρέφουν στον "λογαριασμό" το φύλλο παραγγελίας, στο ψιλικατζίδικο και φυσικά... στα ΤΑΞΙ, των οποίων οι οδηγοί σήμερα και αύριο, έχουν απλωθεί στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, καταστρέφοντας τον τουρισμό της χώρας μας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας χαιρετώ φίλοι.

    Lykas. Μακάρι φίλε να ‘’ταρακουνηθούμε’’ όλοι μας, και να απαιτούμε για κάθε παροχή υπηρεσίας που μας παρέχεται αποδείξεις, καθώς τα γράφει ο καλός μου φίλος Yannidakis. Θα μπορέσουμε έτσι να πατάξουμε την διαφθορά και την παραοικονομία που τόσο μας έχει γονατίσει. Σιγά-σιγά και σταθερά, όλοι μαζί, θα πρέπει να βοηθήσουμε τη πατρίδα μας, ΕΜΑΣ ουσιαστικά να ζήσουμε σε μια καλλίτερη περίοδο.

    Yannidakis. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για μία ακόμη φορά. Ναι θα πρέπει να ζητούμαι τις αποδείξεις… και ιδιαίτερα από εκείνους τους επαγγελματίες που δεν τους υπολογίζουμε σαν φοροφυγάδες!

    Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στο χώρο.
    Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή