Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Έρχονται, έρχονται τα πρώτα φοροεισπρακτικά του μεσοπρόθεσμου!


Πηγή εικόνας:http://www.kentrinews.gr/?p=10447


Σε λίγες ημέρες έρχονται τα σημειώματα τις εφορίας (έκτακτη εισφορά, ετακ, και τα λοιπά στις αρχές Αυγούστου), με τα πρώτα φοροεισπρακτικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Και τότε, το 80% των Ελλήνων πάμε για την πιο ελεεινή φτώχεια, αλλιώς ‘’χρεωκοπία’’.
Πραγματικά δεν θέλω να σκεφτώ, πως θα ζούμε, τον ερχόμενο χειμώνα!
Είναι λοιπόν δυνατόν αναγνώστη μου, να μην κάνει συνειρμούς το μυαλό;
‘’Τα μπάνια του λαού’’. Έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου (ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, χαρισματικός ηγέτης και Πρωθυπουργός της Ελλάδας), και φυσικά εννοούσε ότι σχεδόν νεκρωνόταν η χώρα, γιατί όλοι οι έλληνες μπορούσαν να απολαύσουν τις Αυγουστιάτικες διακοπές.
Δεν πέρασαν πολλά χρόνια (μόλις δεκαπέντε) κι ο γιός του, Γιώργος Παπανδρέου (σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδας), τον φετινό Αύγουστο, δεν θα νεκρώσει τη χώρα για διακοπές αλλά, όπως φαίνεται, για δεκάδες χρόνια! Από τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων, των τροϊκανών που έτρεξε να βρει χρήματα για να μας σώσει και έτσι αρχίσαμε να χρωστάμε, να χρωστάμε... Να πληρώνουμε, να μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις και τον Αύγουστο να μας έρθουν τουλάχιστον τρία σημειώματα της εφορίας, στον καθένα μας, για να πληρώσουμε τις έκτακτες φοροεισπρακτικές του μεσοπρόθεσμου.
Μα, είπαμε θα μας σώσει. Να μας σώσει απ’ τη κακή διαχείριση του Δημόσιου χρήματος που λυμαίνονταν όλοι οι προηγούμενοι ‘’εθνοσωτήρες’’μας.
Να δεις, αναγνώστη μου, που εμείς θα αγκομαχούμε, θα αυτοκτονούμε, θα αλλάζουμε πατρίδα, θα, θα, θα… ‘’τα τρία κακά της μοίρας μας’’ που λένε. Και ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπόλοιπους τριάκοσους, θα σώνουν, θα σώνουν και θα απαλλάσσουν τους μόνους αίτιους της δυστυχίας μας… κι εμάς θα μας οδηγούν στον όλεθρο του αφανισμού.


Ο Δημοσθένης.
Πηγή εικόνας:http://askardamikti.blogspot.com/2008/10/blog-post_16.html

Και πως τώρα θυμήθηκα τον λόγο του Δημοσθένη (καθώς ήθελε να πείσει τους Αθηναίους, να μην ανεχτούν την ανατροπή της Δημοκρατίας που ετοίμαζε ο δυνάστης της Ρόδου Μαύσωλος), όπου απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του απ’ το βήμα της Εκκλησίας του Δήμου, το 351 π.χ. Μίλησε για τη Δημοκρατία και την ολιγαρχία λέγοντας: ‘’Προσέξτε ακόμα τούτο Αθηναίοι! Έχετε κάνει μέχρι τώρα πολλούς πολέμους , τόσο με δημοκρατίες όσο και με ολιγαρχικά κράτη… Τους πολέμους σας όμως με τα ολιγαρχικά κράτη τους κάνατε για την υπεράσπιση του καθεστώτος σας και για την ελευθερία. Έτσι δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου: σας συμφέρει περισσότερο να έχουν οι Έλληνες Δημοκρατικό καθεστώς και να σας πολεμάνε , παρά να έχει ολιγαρχικό καθεστώς και να είναι φίλοι σας. Γιατί εάν είναι ελεύθεροι, δεν είναι δύσκολο, νομίζω, να κάνετε ειρήνη με τους πρώτους, ενώ αντίθετα η φιλία με τους ολιγαρχικούς δεν είναι σίγουρη. Δεν είναι δυνατόν να τρέφουν καλά αισθήματα για το λαό τους και για όσους προτιμούν να ζουν σε καθεστώς ισότητας, οι λίγοι που έχουν εξουσία στο ολιγαρχικό καθεστώς και επιδιώκουν την κυριαρχία… Όταν συμβαίνει άλλοι να αδικούν μερικούς , πρέπει αυτούς που αδικούν να τους θεωρείτε εχθρούς των θυμάτων τους. Εκείνους όμως που τολμούν και καταλύουν τα δημοκρατικά πολιτεύματα και να τα μετατρέπουν σε ολιγαρχικά, σας συμβουλεύω να τους θεωρείτε κοινούς εχθρούς όλων των ανθρώπων….’’
Τώρα, και με το δίκιο σου θα μου πεις: ‘’Τότε οι πολιτικοί δεν πληρωνόταν και είχανε υψηλό το αίσθημα της ευθύνης γιατί υπήρχαν σκληροί νόμοι για όσους έσφαλαν κατά του λαού, πλήρωναν δε ακόμα και με την ζωή τους…’’
Σωστά αναγνώστη μου! Τότε λειτουργούσε η Δημοκρατία… Μα, σήμερα, στο όνομα μόνο της Δημοκρατίας, είναι μαγκιά να πληρώνεις για αυτούς που τα έφαγαν…. Διότι πια μας δυναστεύουν οι ολιγαρχικοί!!!


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για τα γραφόμενα σας!
    Συγκλονιστικό και μεστό κείμενο το σημερινό, με πολλά μηνύματα.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή