Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Οδεύουμε, προς μια ανείπωτη οικονομική δικτατορία.



Μόλις πριν έξη ημέρες το είχα γράψει : ‘’Ξέρεται, πως δεν έφταιγε ο προηγούμενος υπουργός των οικονομικών, καθώς και γνωρίζεται ότι, ο τωρινός δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους στενωπούς του δυσβάστακτου οικονομικού χρέους, διότι σκύψαμε πάρα πολύ τη μέση στους οικονομικούς δολοφόνους και ετοιμάσαμε το λαιμό μας για την γκιλοτίνα…’’ Στο άρθρο: ‘’Απλά μια ‘’νέα’’ κυβέρνηση και γι’ άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα…’’ Της περασμένης Κυριακής (19 Ιούνη 2011).
Τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ( χθες 24/6/2011 ), απ’ τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και τα χθεσινά νέα φορολογικά μέτρα απ’ τον υπουργό οικονομικών, λόγω της μεγάλης λιτότητάς τους, τα καθιστούν ουσιαστικά ανεφάρμοστα, ανέφικτα!
Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αντέξει ο ελληνικός λαός κι άλλη σύνθλιψη των πενιχρών εναπομεινάντων εσόδων του.
Μας κοροϊδεύουνε και συγχρόνως μας ξεπουλάνε, έναντι πινακίου φακής, γιατί δεν μπορούν να παραδεχτούν πως απ’ την αρχή της κυβέρνησής τους ακολουθήσανε τους χαώδεις δρόμους της ‘’τεχνοκρατίας’’ λανθασμένα. Πιθανών και να μην γνώριζαν ότι, άλλο είναι η παραδοσιακή πολιτική κι άλλο η τεχνοκρατική.
Έτσι, βρεθήκαν μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: ‘’ο ελληνικός λαός, ή, η κυβερνητική θέση τους.’’ Και, τούτοι επιλέξανε την κυβερνητική θέση!
Κύριε πρωθυπουργέ προέρχεστε από μία ιστορική πολιτική οικογένεια όπου με την ‘’παραδοσιακή’’ πολιτική, είχε κερδίσει ομολογούμενος, σημαντικές μάχες υπέρ του ελληνικού λαού κι είχε βαδίσει σταθερά προς την εθνική ανεξαρτησία.
Δυστυχώς σήμερα (απ’ την είκοσι μηνών κυβέρνησή σας), το μόνο που έχετε καταφέρει, είναι να βρεθούν και τα δισέγγονά μας δέσμια των ξένων οικονομικών δυνάμεων!
Ας αφήσουμε στην άκρη, τη πιο συνηθισμένη των ημερών μας δικαιολογία: ‘’δεν υπάρχουν χρήματα για τις άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες’’. Τούτος ο λαός, απ’ το 1821, πορεύετε με την ανέχεια και τα διάφορα ξένα δάνεια. ΟΜΩΣ, πάντα είχε τον τρόπο να ξεπερνά τους οικονομικούς υφάλους και τους σκοπέλους των ξένων δυνάμεων. Τι άλλαξε λοιπόν τώρα;
-Το μόνο που άλλαξε, ήταν ότι δεν αντιληφτήκατε εγκαίρως (όσο κι αν το φωνάζαμε πολλοί), πως η ΕΕ μας έβαζε τρικλοποδιά με τα οικονομικά πειράματά της, γιατί ήθελε χρόνο να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που κτυπούσε την πόρτα της. Η Ευρώπη δεν ήταν ικανή, δεν είχε προνοήσει να θωρακιστεί κατά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι και το μεγάλο της πρόβλημα…
Όχι λοιπόν στο Μεσοπρόθεσμο! Επιστρέψετε στη ΕΕ το πρόβλημα. Μην καταδικάζετε σε ένα τραγικό ‘’δουλοκρατικό’’ καθεστώς τη χώρα μας. Ούτως ή άλλος, η Ευρώπη δεν θα αντέξει τις παγκόσμιες οικονομικές επιθέσεις…
Η πατρίδα μας, γιατί να πρέπει να περάσει σε μια χούφτα οικονομικών δολοφόνων; Όπου μόνο έτσι θα βιώσει μία ανείπωτη οικονομική δικτατορία!!!

2 σχόλια:

  1. το ξέρεις βαθιά μέσα σου, πως και το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει και η πολιτική αυτή θα συνεχίσει ακάθεκτη.
    Το θέμα δεν είναι πολιτικό πλέον, είναι καθαρά οικονομικό, εξού και γιατί από την πρώτη μέρα στήριζα μια τεχνοκρατική κυβέρνηση.
    Τίποτα φυσικά από όλα αυτά δεν είναι ανώδυνα. Ίσως οι συνεχιζόμενες κοινωνικές αναταραχές να φέρουν πρόωρες εκλογές (αλλιώς το 2013 πλησιάζει) και τότε θα φανεί ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο του ελληνικού λαού :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki.
    1)Το οικονομικό πρόβλημα (το χρέος), υπήρξε ανέκαθεν για τη χώρα, αλλά ας μην ξεχνούμε, πως και με την τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ διογκώθηκε τρομακτικά, ανεξέλεγκτα… Τη διαχείριση όμως, αυτού του δημόσιου ελληνικού οικονομικού προβλήματος, έχουν ενίοτε οι επιλεγμένοι αιρετοί πολιτικοί απ’ τον ελληνικό λαό. Έτσι και τούτη, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαχειρίζεται πολιτικά το χρέος, το οικονομικό πρόβλημα. Είναι λοιπόν, πολιτικές οι αρχικές λύσεις που ζητούνται/απαιτούνται για το πρόβλημα κι όχι απλά μόνο οικονομικές.
    Δυστυχώς, καλέ μου φίλε, είχαμε την ατυχία να πιστέψουμε, ότι θα φαινόταν πατριώτες/ έλληνες οι κυβερνόντες μας… κι όχι έρμαια των ξένων παιχνιδιών!
    2) Ελπίζω όμως, ακόμη να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο…
    3) Τρέμω… για το μετά!!! Δεν υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια και η προβοκάτσια καιροφυλακτεί…
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή