Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά παραδίδει μαθήματα κοινωνικής ‘’αντίστασης’’.


Κινητοποίηση του κινήματος "Δεν πληρώνω". Πηγή εικόνας:http://tvxs. Gr

Ο Δρ. Δημήτρης Αντωνίου. Πηγή εικόνας:http://tolimeri.blogspot.com/2011/04/blog-post_367.html


Το Al Jazeera πρόσφατα αφιέρωσε ένα επιπλέον, δημοσίευμα με εκτενή αναφορά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα για την οικονομική δυσχερή κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες, την αντίδρασή τους απέναντι στη κρίση, στις δυσλειτουργικές ακριβές δημόσιες υπηρεσίες και το μνημόνιο.
Ο ‘’θαυμασμός’’ των αράβων δημοσιογράφων ήταν έκδηλος για το πώς διαχειρίζεται ο ελληνικός λαός την οικονομική κρίση, το μνημόνιο και τις σθεναρές αντιστάσεις που παρουσιάζει απέναντι στις αυξήσεις και τις ‘’κακές’’ δημόσιες υπηρεσίες.
Σε δύο ουσιαστικές αναφορές στάθηκαν ιδιαίτερα.
Οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera έκαναν την πρώτη τους αναφορά για το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και η δεύτερη αναφορά υπήρξε για τον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου, χειρουργό που ειδικεύεται στην ογκολογία και πριν από έναν χρόνο, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για εσχάτη προδοσία, αφού θεώρησε παράνομους τους όρους του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, παραλλήλισε τη συμφωνία των όρων του δανείου με την Κατοχή, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τους Γερμανούς.
Ο Δρ. Αντωνίου σημείωσαν με έμφαση, ότι δέχεται τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπολιτών του. Ενώ την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κοσμόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του «Δεν Πληρώνω» τονίζει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους και είτε πρέπει να τις αλλάξουν, είτε να πάνε σπίτι τους».
Το Al Jazeera καταλήγει, ότι τα λόγια του κ. Κοσμόπουλου αποτυπώνουν μία νέα τάση στην Ελλάδα: Οι πολίτες δε φοβούνται να αντιδράσουν μαζικά δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις πρακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία, το ελληνικό κοινοβούλιο, για το μνημόνιο και κατά της οικονομικής κρίσης.

4 σχόλια:

  1. ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ως κοινωνία αν νομιμοποιήσουμε το κίνημα των τζαμπατζήδων.

    Ο δημαγωγικός λόγος των κυρίων αυτών είναι εμφανής. Στο όνομα της μάχης κατά του μνημονίου μάχονται ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελληνική κοινωνία καθώς προωθούν ένα κίνημα και μία τάση αννομίας με μέθοδες όμοιες αυτές των αντιεξουσιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη φίλε Γιώργο.
    Θα συμφωνήσω –εν μέρει- με την άποψή σου, διότι θα πρέπει να εισρέει χρήμα στα δημόσια ταμεία. Αλλά θα ήθελα να το δεις και λίγο πιο σφαιρικά το θέμα του κινήματος ‘’Δεν πληρώνω’’… Ουσιαστικά αντιστέκονται, αντιδρούν στις ακριβές και τις κακές υπηρεσίες που μας παράσχει το κράτος. Φίλε, πουθενά στον πλανήτη δεν προπληρώνεις για κάποιες (κι όποτε γίνουν) δημόσιες παροχές μετακίνησης… Ακόμη δε, και τα αστικά εισιτήρια έχουν δυσανάλογα ακριβό κόστος για τις φθηνές υπηρεσίες διακίνησης που παρέχουν.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν μιλάμε για το Al Jazeera International, τότε προφανώς δεν μιλάμε για αραβικό κανάλι, αλλά για αγγλικό αραβικών συμφερόντων, αν πάλι μιλάμε για το Al Jazeera Arab τότε έχουμε το αυθεντικό.
    Σε κάθε περίπτωση, είναι γελοίο να βασιστούμε στην κρίση αράβων για το ελληνικό πρόβλημα. Εκείνοι φοράνε όλο το χρόνο σανδάλια, κοιμούνται σε κουρελούδες πάνω στο χώμα και κάνουν μπάνιο μια φορά τη βδομάδα.
    Εμείς έχουμε από 10 ζευγάρια παπούτσια, θέλουμε wifi και ακριβή lcd τηλεόραση και το lifestyle μας ακολουθεί υψηλά πρότυπα...
    Πως μπορεί ο ένας να κατανοήσει τον άλλο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη φίλε, συνοδοιπόρε Yannidaki.
    Κατανοώ την σκέψη σου και τις ‘’αιχμές’’ για τον αραβικό πολιτισμό, όμως το άρθρο μου δεν ‘’στέκεται’’ είτε επιδεικνύει λύσεις για τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία απ’ το Al Jazeera … Το άρθρο έγινε για να δείξει: πως ακόμη και η διαχείριση από τον ελληνικό λαό, των όντως μεγάλων προβλημάτων μας, έχει μια αξιοσημείωτη πολιτισμένη μορφή καθώς με τη δημοκρατική ελευθερία που απολαμβάνει ο κάθε έλληνας, δεν φοβάται να αντισταθεί!
    Συμπάθα με εάν έβγαλες λανθάνον συμπεράσματα.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή