Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κυβερνητικής ασυνεννοησίας τ’ αποτελέσματα: η “ επικίνδυνη ” αποδόμηση του κράτους.


Πηγή εικόνας:http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/54679



Τις τελευταίες οκτώ ημέρες (11/2 -19/2/2011), η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη για την κυβερνητική πολιτική, δείχνοντας έτσι την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνόντες της χώρας, τις σημαντικές αλλαγές που έχουν προγραμματίσει για να καλυτερεύσουν (όπως διατυμπάνιζαν), τα δημοσιονομικά και τη ζωή του Έλληνα πολίτη.
Υπουργοί που δεν γνωρίζουν τι πράττουν οι υφυπουργοί τους, σοβαρές συμφωνίες που αναιρούνται και εξαναγκάζουν πρωτοκλασάτα ονόματα της κυβέρνησης (δες Πρωτόπαπας μέσα στη Βουλή), να εξανίστανται λίγο πριν την ψήφιση νόμων και να απειλούν…
Είναι πλέον φανερό και στους ποιο αδαής, πως αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει εσωτερική επικοινωνία/δόμηση για μια κοινή γραμμή αποφάσεων στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Το ερώτημα που σοβαρά τίθεται, μετά από αυτή την ορατή κυβερνητική ασυνεννοησία είναι: «Πώς να εμπιστευτείς μια κυβέρνηση που η προχειρότητα είναι το μόνο γνώρισμά της;»
Υπάρχει ένα “μότο” που συχνά λέγετε απ’ τους κυβερνητικούς και τους προσκείμενους σε αυτούς: «Επαναστατούν στα κυβερνητικά μέτρα, όσοι βλέπουν να θίγονται τα παγιωμένα συμφέροντά τους…»
Ε, λοιπόν όχι!
Αυτές τις τελευταίες οκτώ ημέρες, μας έδωσαν ολοκάθαρα την αληθινή εικόνα, της αδύναμης/ξενοκίνητης κυβέρνησης (συμφωνία πώλησης δημόσιας γης Παπακωνσταντίνου- τρόικας για τα 50 δις, εν αγνοία των άλλων), όπου οι περισσότεροι πολίτες έβλεπαν, και που πολύ σύντομα οι της κυβέρνησης, θα αναγκαστούν να οδηγηθούν σε ανασχηματισμό είτε σε εθνικές εκλογές…
Η γρήγορη κόπωση “στις αδύναμες πολιτικές τους πλάτες” είναι εμφανή και τους καθιστά ανενεργούς, ίσως και επικίνδυνους, για να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση που ΤΟΥΤΟΙ την έβαλαν με την παρότρυνση των ξένων δακτύλων…
Τα οράματα για να λάβουν υλική υπόσταση, χρειάζονται δύναμη ψυχής κι όχι λόγια…
Μας είπατε με τα λόγια σας, για την αναδόμηση του Ελληνικού κράτους. Αντ' αυτού, το μόνο που εισπράττουμε είναι τα ΔΕΙΝΑ απ’ την κοινωνική και πολιτική αποδόμηση!!!

1 σχόλιο:

  1. το μονο που με λυπει, ειναι οτι πολλοι πιστευαν οτι αυτοι η περιβοητη αναδομηση θα γινοταν με επιδοματα, επιχορηγησεις και μοιρασμα του... κρατικου πλουτου.
    Ποτε θα μαθουμε αραγε να θυσιαζουμε την ευημερια στο ονομα ενος αυριο ανταξιου του σπουδαιο ονοματος που φερει η Ελλαδα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή