Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Οι χαμένες ευκαιρίες μιας αδύναμης πολιτικής.


Πηγή εικόνας:http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=180717

Ο καυγάς τελικά ήταν για το ποιος έπρεπε να το ανακοινώσει πρώτος κι όχι γι την ουσία του θέματος των πενήντα δις. Για άλλη μία φόρα, οι πολιτικοί μας, μας πάσαραν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να χωνέψουμε ευκολότερα την κακομοιριά μας… Σιγά, μην τους πόνεσε για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και το επιτακτικό κούνημα του δακτύλου της τρόικας!
Μήπως, όμως τώρα, θα πρέπει να δούμε ποιοι ήταν εκείνοι που καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και βύθισαν πολύ βαθειά στην καπιταλιστική κρίση τη χώρα;
Όπως: Ανεργία, πληθωρισμός, ακρίβεια, αφαίμαξη φορολογίας, μειώσεις μισθών/συντάξεων και όλα τα άλλα που δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός να τα αντιμετωπίσει με την “πρέπουσα ” αξιοπρέπεια.
Πριν μόλις δυο χρόνια, η Ελλάδα συνταρασσόταν απ’ τα πολιτικά οικονομικά σκάνδαλα. Simens, Βατοπέδι, κλεψιές, μίζες και τόσα άλλα… Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος;
Κι όλα αυτά, είτε τα περισσότερα, είχαν να κάνουν με το “ξεκοκάλισμα” των δάνειων που πάρθηκαν για να δημιουργηθούν τα ολυμπιακά έργα… Ναι! Εκεί έγινε το μεγάλο φαγοπότι και παραπλούτισαν τα κόμματα και κάποιοι πολιτικοί (με όσα φυσικά έχουν ειπωθεί από επήσιμα πολιτικά χείλη). Λέτε (το ανακοινώσατε την Τρίτη 15-2-2011), με την αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος ό,τι θα αξιοποιήσετε τα ολυμπιακά ακίνητα… Μα δεν κάνετε καμία αναθεώρηση στο Σύνταγμα, ώστε να τιμωρήσετε όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική καταστροφή… και απλά τους αθωώνεται, επικολλώντας Συνταγματικά προσκόμματα στις αποφάσεις!!!
Και σαν να μην μας έφταναν οι τόσες άνανδρες κλεψιές, μίζες νόμιμες ή παράνομες και κοροϊδίες, αφεθήκατε στα πειραματικά παιχνίδια της Ε.Ε. και μας βάλατε στην οδυνηρότατη περιπέτεια της κατοχής απ’ την τρόικα… Γιατί μην μας πείτε, ότι δεν υπήρξαν άλλες λύσεις, που τις επέλεξαν ορθά οι πολιτικοί της Πορτογαλίας και των άλλων χωρών.
Χαμένες ευκαιρίες λοιπόν… για να μας πείσετε πως νοιάζεστε για τη αξιοπρέπεια της χώρας, ενώ τα πεπραγμένα σας, μας οδηγούν στη καταρράκωση της αξιοπρέπειας, ενός μέχρι πρότινος, περήφανου λαού που πλέον δεν θα μπορέσει να επιβιώσει με τις πενιχρές συντάξεις των 300-400 και τους μισθούς των 600-700 ευρώ.

3 σχόλια:

  1. Κανεις δεν νοιαζεται για την αξιοπρεπεια αυτου του λαου...
    Μια αξιοπρεπεια που εχει καταρρακωθει..και δυσκολα πλεον θα ορθοποδησει ο Ελληνας..
    Οσο για τις προσυνεννοημενες ανακοινωσεις του Jefrey,και της τροικας,θυμιζουν παλιες και ξεπερασμενες "αμερικανιες"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αξιοπρεπεια; μιλας για αξιοπρεπεια;
    αξιοπρεπεια για μενα ειναι να ταξιδευω στο εξωτερικο και να με αποκαλουν τον ελληνα που αλλαζει τη χωρα του κι οχι τον ελληνα που ειχε κλεψει ολη την Ευρωπη ως τωρα. Τωρα ναι, αυτο ειναι αξιοπρεπεια.
    Εσυ που ταξιδευεις πιο συχνα απο μενα στο εξωτερικο, θα ξερεις καλυτερα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ορίσατε φίλοι.
    *)akantoy. Θα συμφωνήσω φίλε μαζί σου για τις “αμερικανιές” βλέποντας πόσο δίκαιο έχεις!!! Να είσαι πάντα καλά.
    *)Yannidakis. Φύλε, συνοδοιπόρε επικαλείσαι τα ταξίδια μου και την “εικόνα” που έχω εισπράξει για το Ελληνικό στοιχείο εκτός της Ελλάδας, εάν εννόησα καλά… Καλέ μου φίλε, δυο πράγματα θα σου γράψω για να καταλάβεις τις εντυπώσεις μου: 1ο ) Όπου κι αν πήγα, αισθάνθηκα την περηφάνια να με κατακλύζει που γεννήθηκα και είμαι Ελληνίδα, ιδιαίτερα στις Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες. Ενώ τα κράτη της Δύσης έχουν ένα μειονεκτικό αίσθημα απέναντι σε τούτη τη μικρή χώρα που βγάζει έξυπνους, δημιουργικούς και φιλότιμους ανθρώπους, γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να κατανοήσουν, πως ένας “ξερόβραχος” γεννά αυτούς τους ανθρώπους! 2ο ) Οι Έλληνες (συνήθως παλιοί) μετανάστες έχουν το πρόβλημα και κάπως μπερδεύουν… Ξέρεις, είναι ετούτο το στοιχείο που μας οδηγεί και στις εσωτερικές διχόνοιες… Ας είναι.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή