Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανάπτυξη… στο χάος…για την Ελλάδα.


Πηγή εικόνας:www.epikairo.gr/index.php.


Αργήσατε κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη να μην βρίσκονται...
Η επίσημη ιστοσελίδα του νδτ (http://www.imf.org/), σήμερα, Παρασκευή 14/1/2011, γράφει: «Emerging Africa Expected To See Rise in Investment» Και σε ελεύθερη μετάφραση: «Αναδυόμενες αγορές, Αφρική, αναμένεται να σημειώσει αύξηση των επενδύσεων…» Καθώς και στο αναλυτικό άρθρο εξηγούνται όλες οι προοπτικές κέρδους για το νδτ.
Όπως ήδη γνωρίζετε, ο οικονομικός οργανισμός του νδτ επενδύει για το οικονομικό του όφελος στις αδύναμες χώρες, και όχι βέβαια από φιλευσπλαχνία... Έτσι επένδυσε και στην Ελλάδα με τη γνωστή πλέον φιλοσοφική καυτή ρήση που είναι και το βασικό τους “μότο”: «Οι περικοπές στον προϋπολογισμό και της ανάπτυξης: Βραχυπρόθεσμα πόνος, μακροπρόθεσμα κέρδος…»
Σπεύσατε λοιπόν να παρακαλέσετε (γίναμε ένας παγκόσμιος περίγελος/χλευασμός), για να σώσετε (όπως εσείς ισχυρίζεστε) την Ελλάδα απ’ την χρεωκοπία!!! Και το αποτέλεσμα;
Να βρισκόμαστε δέσμιοι τους, δέσμιοι εκείνων που για να κερδίσουν σκορπούν πόνο με τη μέθοδο της ύφεσης στην ανάπτυξη κάθε χώρας που ελέγχουν…
Να γράψω κύριε πρωθυπουργέ, πως είσαστε άπειρος από την πολιτική σκηνή και να δικαιολογήσω έτσι, τις αδικαιολόγητες βιαστικές κινήσεις σας; Θα ήταν άτοπο, διότι υπήρξατε για πολλά χρόνια υπουργός σε σημαντικές θέσεις (παιδείας, εξωτερικών), επί της κυβερνήσεως του ΠαΣοκ!!!
Αναγνωρίζω φυσικά ότι, στη χώρα μας κυριαρχούσαν (πιθανών κι ακόμη να κυριαρχούν): οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών, η λαμογιά, τα φακελάκια, οι μίζες, η διάβρωση της ηθικής στο δημόσιο τομέα, παραοικονομία, έλεγχος των ΜΜΕ και τόσα άλλα, κατατάσσοντάς μας έτσι στις πλέων υποανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες.
Ωστόσο, μια και που είσαστε γνώστης σε τούτα τα προβλήματα που αιμορραγούσαν τη χώρα, με το που αναλάβατε την πρωθυπουργία, θα μπορούσατε να εργαστείτε επάνω σε αυτά… Και αν χρειαζόσαστε χρήματα; Η Ευρώπη δεν θα μας άφηνε. Διότι δεν θα την συνέφερε ΤΟΤΕ να οδηγούμαστε στη χρεωκοπία, απλά, γιατί η ΕΕ είχε/έχει το ουσιαστικό πρόβλημα με τις λανθάνουσες νομισματικές της κινήσεις!
Τι θα πράξετε τώρα; Είναι το μοναδικό ερώτημα που βασανίζει τον Έλληνα…
Στις αρχές του χρόνου το νδτ εξέδωσε τις στατιστικές ανάπτυξης των χωρών στο παγκόσμιο χάρτη. Εκεί... η Ελλάδα ΜΑΣ κατέχει τη χειρότερη θέση (στη παγκόσμια εικόνα της ανάπτυξης, δεν υπάρχει ούτε καν το λευκό χρώμα που είναι/δηλώνει βαθμός ύφεσης)!!!
Ξέρετε φυσικά πως έτσι… το μήνυμα το έλαβαν οι ξένοι επενδυτές... κι εμείς να έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, με την στρατηγική της οικονομική αφαίμαξη του νδτ!!!
Τι θα πράξετε τώρα;

2 σχόλια:

  1. μα η ερωτηση δεν εχει ισχυ τωρα. Οτι ηταν να γινει εγινε. Ευτυχως ή δυστυχως ολα πηραν τον δρομο του.
    Ειναι καλο να ξεχασουμε την βραχυπροθεσμη αναπτυξη και ευημερια επενδυοντας ολοι μακροπροθεσμα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε yannidaki.
    Με όλο το σεβασμό που έχω στο διαδικτυακό σου προφίλ, στη διαδικτυακή μας φιλία, έχω να γράψω, ότι, η ερώτηση που θέτω (τι θα πράξετε τώρα;) στους κυβερνόντες, είναι επίκαιρη και θα μας βασανίζει πάρα πολύ στο μέλλον. Καλέ μου φίλε, η ανεργία που ξεπέρασε ήδη το 1.000.000 ενεργούς πολίτες, τις πανάθλιες συντάξεις που έγιναν ακόμη πιο τραγικές, οι στρατιές των νεόφτωχων… δεν μπορεί να είναι παρελθό!
    Μεγαλοστέλεχος του νδτ δήλωσε πρόσφατα, πως δεν έχει τεθεί θέμα επιμήκυνσης του χρέους για την Ελλάδα! Δηλαδή, το επόμενο τρίμηνο (Μάρτη)… θα συμβούν κι άλλες περικοπές… αναγκαστικά. Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ!!!
    Πρέπει να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν το λαό, πρέπει να βρεθούν τρόποι ανάπτυξης για να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν δέσμιους του μνημονίου… Επείγει για να μην μας πνίξει…
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή