Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ένα νοικοκύρεμα στο κοινωνικό, στο οικονομικό και δημόσιο χώρο δηλαδή…


Πηγή εικόνας:www.skitso.biz


Ο “αγώνας” που γίνεται από την κυβέρνηση, είναι να έχει ανοικτά μέτωπα σχεδόν σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς, με στόχο τον “ευρωπαϊσμό” των Ελλήνων… Δηλαδή, με το νοικοκύρεμα να επέλθει μια κοινωνική, “πολιτισμική” και οικονομική ισορροπία, ώστε να μην φαινόμαστε μόνο σαν Ευρωπαίοι, αλλά και να είμαστε!
«Θέλετε να λεγόσαστε Ευρωπαίοι;» Ρωτά η κυβέρνηση. «Δεν έχετε παρά να γίνετε.» Μας απαντά δραστικά με νομοθεσίες και άλλα τινά νοικοκυρέματος.
"Τέρμα το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους, αλλαγή στην Δημόσια εκπαίδευση, συγχώνευση της Δημόσιας υγείας, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μείωση των υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα, μείωση των μισθών, κόψιμο των επιδομάτων, προσωπικές συμβάσεις των εργαζομένων στο ιδιωτικό εργασιακό καθεστώς, ανεργία, φοροκάρτες κ.τ.λ."
Μελετώντας κάποιος τα ελάχιστα (απ’ τα πάρα πολλά μέτρα αλλαγών που προστάζει η κυβέρνηση) παραπάνω, θα του φανεί ότι ζούσαμε μέχρι τα τέλη του 2009, στη χώρα της “ουτοπίας”!!!
Κι αν αναλογιστεί πως φτάσαμε σε τούτο το “ουτοπιστικό” κοινωνικό αποτέλεσμα; Δεν έχει παρά να αναζητήσει τις αιτίες στο ρεαλιστικό πια πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της ιστορίας μας.
Είναι τόσο απλό; Όχι, φυσικά και δεν είναι τόσο…απλό!
Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι Έλληνες κι είπαν: θα περάσουμε στη κατάσταση της “ανύπαρκτης κοινωνίας” με άναρχες κινήσεις. Κάποιος, κάτι τους οδήγησε στο “ουτοπιστικό” άναρχο κοινωνικό αυτό πλάνο, εάν πράγματι ήταν αυτή η εικόνα της χώρας, όπως επιθυμεί να την παρουσιάσει η παρούσα κυβέρνηση.
Δυο άκρος οικογενειακοκρατικά κόμματα κυβερνούσαν/κυβέρνησαν/κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια (με μια μικρή χρονική διακοπή καθώς η οικουμενική διακυβέρνηση έδωσε/έδειξε άλλα δεδομένα).
Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν χιλιάδες ερωτήσεις που όμως η καθημερινή ρήση: «πέτρα που δεν κυλά μαλλιάζει», δίνει αυτομάτως και τις απαντήσεις.
Μήπως λοιπόν εκεί μέσα να βρίσκονται και οι αιτίες της σημερινής κοινωνικής “αναρχίας” μας; Ίσως, γι αυτό κι ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, που είναι γόνος της μίας εκ των δύων οικογενειών που κυβέρνησαν την χώρα, θέλει να αποκοπεί απ’ το πολιτικό του παρελθόν;
Και φτάσαμε στα δια ταύτα. Νοικοκύρεμα μας λένε: 1ο) σε μία “ουτοπιστική” άναρχη χώρα, 2ο) χωρίς σχέδιο δράσης (μια και οι προεκλογικές εξαγγελίες, πήγαν στο βρόντο, με πρώτο το περιβόητο πια, ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ), 3ο) με τριάκοσους βουλευτές, 4ο) με πάλι ξένους δάκτυλους να μας κατευθύνουν… δεν θα μπορεί να γίνει.
Το νοικοκύρεμα γίνετε, όταν βέβαια υπάρχει η καλή θέληση και πάνω απ’ όλα με άπλετο φως, με κούραση και σοβαρό ξεκαθάρισμα των σκουπιδιών ώστε να φανεί η αγάπη για τον χώρο το οποίο διαχειρίζεσαι και ζεις.
Κι εσείς τι κάνατε για να αποδείξετε πως νοικοκυρεύετε την πρώην “ουτοπιστική” (πάντα για εσάς) άναρχη χώρα;
Τα “σκουπίδια” παραμένουν, καθώς κανένας δεν θα τιμωρηθεί για την αυτή “ουτοπιστική” κατάντια μας, πήγε κάποιος φυλακή;
Α, ναι! Υπάρχει και η μομφή που ρίχνεται, θα ρίξετε στα “καμένα χαρτιά” των κομμάτων σας. Έως εκεί όμως.
Γιατί να πρέπει να πληρώνουμε εξεταστικές για τα δήθεν νοικοκυρέματα, σε τι θα εξυπηρετήσει στην “ρεαλιστική” επάνοδο μας; Κι αυτά τα ευρώ γιατί να μην πάνε στη καθημερινή ρεαλιστική πείνα των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, αφού σαν μόνο στόχο έχουν να συγκαλύψουν τη όποια βρώμα της “ουτοπίας”; Δηλαδή, στο βρόντο θα πάνε τα ευρώ, μια και που ήδη γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, εφόσον επικαλείστε συνταγματικά κολλήματα παραγραφής…
Πώς να νοικοκυρεύουν άραγε οι ευρωπαίοι που τόσο "θέλουμε" και θα πρέπει να τους μοιάσουμε;

1 σχόλιο:

  1. σκοπος δεν ειναι να μοιασουμε στους ευρωπαιους, αλλα να αλλαξουμε αυτο που για τοσα χρονια απεχθανομαστε την Ελλαδα.
    Περιμενες οτι οι αλλαγες θα μας εβρισκαν ολους ευχαριστημενους και ευτυχισμενους; Οτι ολα θα γινοντουσαν με πληρη δικαιοσυνη και κοινωνικη αποδοχη;
    Ασφαλως και οχι, αν αυτη ειναι η πολιτικη επανασταση τοτε σου θυμιζω οτι καθε επανασταση εχει θυματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή