Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Με το θεατρικό έργο «Δον Κιχώτη» δίδει το δυναμικό της παρών η νέα Δημοτική Αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Μεγάρων.



Στις 11/3/2011 ανεβαίνει η εξαίρετη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης» στα Μέγαρα.
Το ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ., για άλλη μια χρονιά διάλεξε απ’ το κλασικό ρεπερτόριο της λογοτεχνίας, το έργο «Δον Κιχώτης» του Miguel de Cervantes (Μιγκέλ Θερβάντες), που θα παρουσιάσει στο κοινό.
Το αγαπημένο έργο του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου, θα ανέβει σε μία σειρά παραστάσεων από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων (ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.) με πρώτη παράσταση στις 11 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα Σουσαρίων του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεγάρων.
Είναι ένα έργο μεστό, μεγαλειώδες, που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στη συγκίνηση και στο γέλιο, αποτυπώνοντας με τρόπο γλαφυρό την πραγματική εικόνα του ήρωα του, του παντοτινού ονειροπόλου, Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα!
Ο «Δον Κιχώτης», ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι σήμερα, διότι είναι βαθιά ανθρώπινο. Εκείνο που καθιστά τον Δον Κιχώτη το δημιούργημα του Θερβάντες είναι ότι (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) τα βασικά πρόσωπα του έργου είναι τρία: «Ο Δον Κιχώτης, ο Σάντσο Πάντσα και ο ίδιος ο Θερβάντες, που δεν εμφανίζεται απλώς ως ο αφηγητής, χρησιμοποιώντας το πρώτο πρόσωπο και κατευθύνοντας τον αναγνώστη, αλλά και ως εκείνος που ξέρει περί ποίου ο λόγος, αφού η ζωή του υπήρξε αρκούντως δονκιχωτική…»
Όλοι μας, λίγο πολύ, κρύβουμε μέσα μας ένα Δον Κιχώτη, ένα Σάντσο Πάντσα κι ένα Θερβάντες. Αυτό το αταίριαστο κι όμως αχώριστο ανθρώπινο τρίο συμβολίζει τη πολυπρόσωπη ανθρώπινη φύση. Είναι η φαντασία, η λογική και οι αισθήσεις που μπλέκονται καθώς αντιμάχονται η μια την άλλη, αλλά τις κουβαλάμε πάντα μέσα μας!
Ο «Δον Κιχώτης» που είναι ένα έργο αλληγορικό, αντισυμβατικό, πολλαπλών προσεγγίσεων, και μας ταξιδεύει στη διάσταση του ανθρωπισμού, της αρετής, της γενναιότητας, της υπερβατικής λύτρωσης, των οραματισμών και των υψηλών φρονημάτων, αλλά και της αποτυχίας ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό, ενώ την ίδια στιγμή μας μαθαίνει πως η αποτυχία αποτελεί ένα ουσιώδες συστατικό, ένα χρήσιμο εργαλείο για την οικοδόμηση του μέλλοντος, τόσο του ατομικού όσο και γενικότερα αυτού που αποκαλούμε “κόσμο” και μας περιβάλλει.
Το έργο είχε επιλεγεί απ’ την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ήταν σχεδόν έτοιμο για να αρχίσει τις παραστάσεις. Μα, οι Δημοτικές Εκλογές “πρόλαβαν” και καθυστέρησαν το γεγονός… Ακούστηκαν πολλά, φήμες ανυπόστατες, ώστε η νέα Καλλικρατική Δημοτική Αρχή, απέδειξε με απόλυτη γνώση, πως ξεπερνά εύκολα τα “δύσβατα” όταν ετούτα έχουν να προσθέσουν στο πολιτισμό του Δήμου και στην άριστη δωρεάν ψυχαγωγία του λαού του.
Θα πρέπει εδώ, να γνωρίσει ο κάθε Δημότης, ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης, είχε προσωπικά αναλάβει να διευθετηθεί η πολιτισμική αυτή υπόθεση ώστε το σημερινό θετικό αποτέλεσμα να μας φανερώνει: Έναν Δημοτικό Άρχοντα (όπου περιβάλλεται από αγωνιστές Δημοτικούς συμβούλους/συνεργάτες), με γενναιότητα να υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του και να μην κάνει εκπτώσεις στο πολιτισμό!
Πολλά συγχαρητήρια πρέπουν στην νέα Δημοτική Αρχή των Μεγάρων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου