Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια για τον ελληνικό λαό απ’ την Ευρώπη και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες των πολιτευτάδων μας!!!



Η προχθεσινή δήλωση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι ένα ακόμη παιχνίδι…
Βαρέθηκα να τονίζω εδώ και πολύ καιρό ότι το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα το έχει η ίδια Ευρώπη που συνεχίζει να μας χειρίζεται σαν πειραματόζωα!
Τουλάχιστον στο περασμένο εξάμηνο, τέσσερα δημοσιευμένα (στο τύπο, και στο προσωπικό μου μπλοκ), άρθρα μιλούν ξεκάθαρα για τούτα…
Σε άρθρο στις 28 Μάρτη 2010 με τον τίτλο: «Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια για τον ελληνικό λαό!!!» έγραψα:

«Ω! Έλληνες κυβερνόντες πολιτικοί, εσείς που δεν καταφέρατε να αναγνώσετε, τα από καιρού, πολιτικά σημάδια της Ευρώπης; Για το πια δυστυχία περίμενε τον Ελληνικό λαό.
Ήρθε η ώρα να αποδείξετε, πως τουλάχιστον, είσαστε ικανοί να εμποδίσετε μια επιπλέον μελλοντική οικονομική τραγωδία. Διότι το πραγματικό Διεθνές και Ευρωπαϊκό πανήγυρι, μόλις τώρα άρχισε… Και όσο γρήγορα γίνετε δε, θα πρέπει να περάσετε στην εσωτερική πολιτική κάθαρση.
Εδώ, σε τούτη τη δήθεν χαρούμενη στιγμή, (για την νίκη της χώρας?), θα ήθελα να ξέρω, γιατί επιλέγουμε τα τελευταία χρόνια, τόσο αδύναμους πολιτικούς να μας κυβερνούν;
Δεν είμαι πολική αναλύτρια, παρά μια ταπεινή κι ελάχιστη αρθρογράφος, κι όμως γύρω μου (από χώρους της ελληνικής και της διεθνής δημοσιογραφίας), ήξερα τις μεγάλες πιθανότητες για το αποτέλεσμα του πολιτικού πειραματικού παιχνιδιού από μήνες πριν…Ενώ οι αδύναμοι πολιτικοί μας, δίχως αγώνα κανέναν ό,τι παρέδωσαν ένα ολόκληρο λαό σαν πρωτόκολλα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό πείραμα.
Τα τακτικά ταξίδια του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου αλλά και των εμπλεκόμενων στα οικονομικά υπουργών, δυστυχώς, δεν άλλαξαν το πειραματικό σχέδιο της Κομισιόν για τον διασυρμό της χώρας και την οικονομική εξαθλίωση του Έλληνα. Αφού στο διάστημα αυτό η Ελλάδα, υποχρεώθηκε όχι απλώς να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά κατέβαλε και υψηλό τίμημα στις αγορές, όπου δανειζόταν με κερδοσκοπικά επιτόκια!!!
Αντιθέτως όμως, όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, πρόσθεσαν επιπλέον κύρος στη κ. Μέρκελ για τις επικείμενες εκλογές της, καθώς και πολιτικούς πόντους υπέρ του πρόεδρου της Κομισιόν κ. Μπαρόζο.
Γράφει από της Βρυξέλλες, η Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου στο χθεσινό φύλο (Σάββατο 27 Μαρτίου 2010), στα Νέα: «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το Βερολίνο διεμήνυσε στους εταίρους του πως έχει αποφασίσει να συνδράμει την Ελλάδα, εφόσον βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση συγκροτήσει ένα σοβαρό Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας. Στην Πλατεία Συντάγματος άρχισε το γράψε- σβήσε αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος εξαρχής είχε θεωρηθεί ανεπαρκέστατος. Ταυτοχρόνως, Παρίσι και Βερολίνο συγκρότησαν μια άτυπη επιτροπή που άρχισε να δουλεύει μυστικά για το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.»
Ήταν έτσι σε όλους, ιδιαίτερα στη κομισιόν, γνωστό ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρούσε απ’ την Ευρωζώνη και το ευρώ για πάρα πολλούς λόγους. Όμως, για καθαρά και μόνο πειραματικούς σκοπούς, μας άφησαν έρμαιο στις διεθνείς αγορές, ώστε τα spreads να φθάσουν στα δυσθεώρητα ύψη και το δημόσιο χρέος να γίνεται μια επικίνδυνη θηλιά στο λαιμό του Έλληνα.
Μόνο οι κυβερνόντες πολιτικοί της Ελλάδας δεν το γνώριζαν!
Ήδη απ’ τον περασμένο Νοέμβριο (του 2009), είχαν την λύση για τα οικονομικά αδιέξοδα της Ελλάδας στα συρτάρια τους. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωζώνης καταγράφεται συνύπαρξη του ΔΝΤ με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς η Καγκελάριος Μέρκελ υπαγόρευσε στην Κομισιόν, τότε, για πρώτη φορά την εντολή που στη συνέχεια θα αποδειχθεί καθοριστική για τις πληγείσες απ’ την κρίση οικονομικά χώρες της Ε.Ε.
Στις δέκα του Μάρτη είχα γράψει στους ευρωπαίους εταίρους μας: «…Αφήστε μας μακριά από την όποια σκοπιμότητα της πολιτικής σας. Καθώς μέσα από διάφορα άρθρα γίνεται φανερή κι αποκαλύπτονται τι υπάρχει στα πολιτικά σας σχέδια.» στην καταχώρηση: http://cid-80d0838c2faa4ed0.spaces.live.com/blog/cns!80D0838C2FAA4ED0!8288.entry#comment
Και στις πέντε του Μάρτη: «….Πολιτικά παιχνίδια καθαρού πειραματισμού της Ευρώπης, οικονομικά κέρδη για τους διεθνής οργανισμούς κι ο Έλληνας να περιγελάτε διεθνώς και ταυτόχρονα να θυσιάζεται για να μελετήσει η κομισιόν τα αποτελέσματα…Και που πιθανών, να τους κάνουν… Όπου μετά, ελπίζουν να τα εφαρμόσουν στα κράτη της Ε.Ε. καθώς έχουν το πραγματικό πρόβλημα και που θα τους χρειαστούν για να τα επιβάλουν στους δικούς τους πολίτες.» Στη καταχώρηση: http://cid-80d0838c2faa4ed0.spaces.live.com/blog/cns!80D0838C2FAA4ED0!8155.entry#comment
Όχι! Δεν μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί και που πιθανών να μην γνωρίζουν πως να διαφυλάξουν τη χώρα από εσωτερικά και διεθνή προβλήματα.
Ας κάνετε όμως, μια πολιτική κίνηση ανδρείας όπου όλοι οι Έλληνες περιμένουμε για να ελπίσουμε ξανά σε καλύτερες πολιτικές ημέρες.
Περιμένει ο Ελληνικός λαός την εσωτερική πολιτική κάθαρση, να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που τον έφεραν σε τούτη τη δεινή οικονομική θέση. Να αποκαλύψετε και παραδειγματικά να τιμωρήσετε αυτούς τους απατεωνίσκους πολιτικούς που έκαναν σε βάρος του λαού περιουσίες



Το κείμενο βρίσκεται στη ηλεκτρονική σελίδα: http://cid-80d0838c2faa4ed0.spaces.live.com/blog/cns!80D0838C2FAA4ED0!8554.entry#comment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου