Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μήπως, δεν υπάρχουν πολιτικοί αγωνιστές ηγέτες πια;


Καθώς, ένα λαϊκό ελληνικό τραγούδι έλεγε: «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο…» Και εμείς, τούτο τον καιρό, δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε σε όλο τον πλανήτη, κανέναν «Ηγέτη», ηγέτη. Με αγωνιστικότητα και δύναμη ψυχής, που να αγαπάει και να μάχεται για το καλό του τόπου του.
Τι να φταίει άραγε, μήπως χάθηκαν τα οράματα απ’ τους ανθρώπους, ή, το όποιο πολιτικό σύστημα τους συνέθλιψε την διάθεση και τις δυνάμεις για ένα φωτεινότερο μέλλον;
Κάποτε, οι ηγέτες οραματιζόντουσαν και πάλευαν για ένα υψηλότερο εθνικό και οικονομικό στόχο. Καθώς όλοι οι πολίτες τους θα διαβιούσαν σε σταθερές βάσεις κατά την όποια κατάσταση τους.
Αντίθετα, εμείς ζούμε την συνεχόμενη κατάρριψη αυτών των πανάρχαιων παραδοσιακών αξιών, εκπαιδεύοντας έτσι τους αυριανούς πολίτες να οδηγηθούν σε σαθρές και “άγνωστες” διαδρομές που θα τελματώσουν.
Λογικά, εισπράττουμε όσα καταθέσαμε. Είναι ένας απαράβατος κανόνας της ζωής αυτός.
Εμείς, λοιπόν, επιλέξαμε «καταθέσαμε» τους ηγέτες μας και εμείς φορτωνόμαστε «εισπράττουμε» τα πεπραγμένα τους.
Όχι, δεν έχω να προτείνω κάποιων πολιτικό ηγέτη, άλλωστε, δεν με καλύπτουν οι πολιτικές τοποθετήσεις σε κομματικές κατευθύνσεις . Γράφω για τις στείρες πράξεις τους και την φανερή αδράνεια που επιδεικνύουν μέσα σε αυτό τον οικονομικό παγκόσμιο όλεθρο.
Μπροστά βάζουν το «πολιτικό κόστος», ώστε έτσι, η κάθε τους συνδιαλλαγή να χαρακτηρίζετε από την αδυναμία και να μην παράγουν δυστυχώς επιθυμητά αποτελέσματα για όλους.
Ζούμε την εποχή των πολιτικών επικοινωνιακών “κόλπων” και μας γίνεται ευκολότερη η πέψη κάθε αδρανής “ενέργειας”… Δηλαδή, μας τρομοκρατούν με τα “κάκιστα” για να μας εξαναγκάσουν να δεχτούμε τα “κακά” που οι ίδιοι καν, δεν πάλεψαν να διορθώσουν επιλέγοντας τις αδύναμες στάσεις σαν τρόπο διαφυγής ευθυνών.
Είναι παλαιό επικοινωνιακό κόλπο το: «τα ξένα κέντρα κυβερνούν τις “μικρές” χώρες.»…
Εάν υπάρξουν χαρισματικοί αγωνιστές ηγέτες, τότε, κανένα «ξένο κέντρο» δεν θα μπορέσει να υποβαθμίσει τα οράματα και την αγωνιστικότητα του. Αντ’ αυτού θα δυναμώσει την θέλησή του για αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου