Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ανατέλλει μια άλλη “στάση” ζωής για τους Έλληνες.

Τα φανερά σημεία γύρω μας, μαρτυρούν ένα άλλο τρόπο αντιμετώπιση της ζωής στο μέλλον.
Για πολλούς, οι φετινές διακοπές, πιθανών να είναι οι τελευταίες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλοι πάλι, θα χρειαστεί να μειώσουν σημαντικά τα καθημερινά τους έξοδα, για να επιβιώσουν μέσα στο στενό οικονομικό κλοιό που έχουμε ήδη εισχωρήσει.
Η αύξηση του πετρελαίου στην ευρωζώνη, η αναμενόμενη μεγάλη αύξηση στα σιτηρά και η ανύπαρκτη ανάπτυξη της χώρας, θα οδηγήσουν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε ακραίες καταστάσεις ανέχειας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε και κάποιες αλήθειες, όταν αρνήθηκε η Σλοβακία να συμμετάσχει στην οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα… Τονίζοντας, πως σήμερα η Σλοβακία δεν επιτρέπεται να τιμωρεί τον ελληνικό λαό για σφάλματα των πολιτικών του… Μάλιστα, σφάλματα των πολιτικών πρώην και ενεργών που δεν θα πληρώσουν (όπως όλα δείχνουν) για τα αισχρά τους αυτά σφάλματα, αντίθετα, θα τους διατηρεί και θα τους πληρώνει κανονικότατα το Ελληνικό κράτος!
Μέσα λοιπόν στη βαθιά ύφεση που βρίσκεται η Ελλάδα, με πτώση του ΑΕΠ 1,5%, θα πρέπει οι περισσότεροι να μάθουμε να ζούμε με ελάχιστα. Ενώ θα εργαζόμαστε και θα συνεισφέρουμε από ετούτα τα ελάχιστα στην εξόφληση των δανείων… Που κάποιοι πολιτικοί καρπώθηκαν… Α! ναι! Και μέσα σε όλα ετούτα πέθανε και το δικτατορικό “μόρφωμα” δ. ιωαννίδης…
Μα να μην βρεθεί ούτε ένας φταίχτης για όσα ζούμε;
Ένα καλό πλέων μπορώ να οραματιστώ, την μείωση του απορριμμάτων, των σκουπιδιών και τις συνεχόμενες κυρώσεις (ποινές ) τις Ε.Ε. για τις λάθρα χωματερές σε όλη τη χώρα…
Μην αναρωτιέσαι γιατί το γράφω, είναι πολύ απλό να το αντιληφθείς εάν ακολουθήσεις τις σκέψεις μου: Σαν δεν καταναλώνεις, δεν παράγεις σκουπίδια.
Ήρθαν και οι κερδοσκοπικές αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά, αιτία λένε τα καιρικά φαινόμενα…
Θερμοκρασία Σαχάρας, 41 βαθμούς σήμερα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου