Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δεν μας πάνε ''σωσίβια και κολύμπι''…


Η κακή οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων από τους αξιοθρήνητους αδαής,  ‘’παρτάκιδες’’ πολιτικούς της χώρας και τα διάφορα ‘’λαμόγια’’ που έλεγχαν τις καίριες θέσεις του Δημόσιου τομέα, η Ελλάδα βρέθηκε να βουλιάζει σένα ωκεανό εξωτερικών χρεών.  
Επί σχεδόν τρία χρόνια οι κραυγές των υποψιασμένων ανθρώπων, μαζί με τις δικές μου, που έβλεπαν το καλοστημένο παιχνίδι της Ευρώπης σε βάρος της χώρας και το ακυβέρνητο των λειψών πρωθυπουργών μας (που δυστυχώς μόνο το επίθετο τους συνέδεε με τους παραδοσιακούς ‘’μεγάλους’’ ηγέτες που προηγήθηκαν). Οι κραυγές αυτές έβγαιναν, ''κράζοντας'' για τον λάθος δρόμο που ακολουθούσαν και το πως σίγουρα, θα οδηγηθεί η χώρα στον πνιγμό. Δυστυχώς όμως, οι φωνές μας, δεν έκαμψαν την αλαζόνα στάση των συγκεκριμένων κυβερνώντων. Ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου ή αλλιώς τα δύο πολιτικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φέρουν την ολική ευθύνη της σημερινής καταστροφής που έχει υποστεί το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας.
Ήταν αδύναμοι, αποδείχθηκαν λίγοι για να αποτρέψουν την σήψη που είχε ήδη προσβάλει το πολιτικό σύστημα από τη δικομματική τριαντάχρονη ύπαρξή των κομμάτων τους στο τιμόνι της ελληνικής κυβέρνησης.
Το τελευταίο διάστημα είχα σωπάσει, πίστευα, πως η σιωπή μου ήταν καλλίτερη από την εναντιωμένη γραφή κατά του σηψαιμικού συστήματος. Θέλησα με τούτον τον τρόπο να αφυπνίσω συνειδήσεις… 
Έτσι, μέσα λοιπόν από τα ορατά και αισχρά πολιτικά λάθη καταλήξαμε στην ακυβερνησία!  
Και βρεθήκαμε όλοι μαζί στο δια ταύτα: ‘’Σωσίβια και κολύμπι’’.
Το φοβικό αβέβαιο σήμερα. Και που όσο περνούν τα λεπτά, οι ώρες, ο χρόνος, τόσο περισσότερο μουδιασμένους βρίσκει, από τον τρόμο της αυριανής ημέρας, τους πολίτες που έφθασαν στη κάλπη με οργή και θυμό. 
Επιλέχθηκαν, βέβαια μόνο, από τα δύο τρίτα των Ελλήνων ψηφοφόρων, ‘’νέα’’ κόμματα που έχουν θεμελιώσει τις ιδέες, τις αρχές τους στο σύγχρονο όλεθρο του αδελφοπόλεμου (1945-1949).
Το άλλο τρίτο των ψηφοφόρων ποίησε τη νύσσα, αδιαφορώντας για το μέλλον τους…
Γυρίζοντας όμως στο ‘’σκοτεινό’’ μοντέλο του παρελθόντος μας, δεν πρόκειται να εξέλθουμε από τη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Δεν υπάρχουν στεγανά πια, στο ‘’σκαρί’’, όπου θα μπορέσουν να σηκώσουν το τεράστιο λάθος ενός νέου αδελφοπόλεμου.
Έλληνες, πριν φορέσετε τα σωσίβια και πριν πηδήξετε στον ωκεανό κατεχόμενοι από οργή και θυμό, την ύστατη αυτή στιγμή, αναλογιστείτε: πως έχετε ακόμη μια ευκαιρία…
Η τελευταία μας ευκαιρία, λίγο πριν το βούλιαγμα, είναι στις εκλογές που σύντομα έρχονται. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της προβοκάτσιας, συλλογιστείτε το σπαραγμό της σύγχρονης ιστορίας μας… Πείτε όχι σε κάθε ξενόφερτο πολιτικό στοιχείο. Είμαστε γεννήτορες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και απόγονοι ενός πανάρχαιου λαού που μετέδωσε στην οικουμένη τον πολιτισμό. Για αυτά και μόνο αξίζει να αποτρέψουμε κάθε παρότρυνση που μας οδηγεί σε σωσίβια και κολύμπι!
           
      

3 σχόλια:

  1. είναι προφανές πως αποφαίνεσαι υπέρ κάποιων πολιτικών δυνάμεων, παραμένει ωστόσο ασαφές σε ποιες αναφέρεσαι :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε, συνοδοιπόρε σε χαιρετώ.
    Ναι, το σημερινό άρθρο έχει πολιτική τοποθέτηση. Μια τοποθέτηση όμως που δείχνει καθαρά προς τις δημοκρατικές κοινωνίες… Δηλαδή στη ορθή και δημοκρατική διακυβέρνηση της Ελλάδας!!!
    Τώρα για πολιτικά κόμματα; ας επιλέξει ο καθένας το πιο δημοκρατικό.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "βράβευση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή