Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αντίο πατρίδα, αντίο Δημοκρατία…




Η Δημοκρατία, μετά από 37 χρόνια, μας αποχαιρετά ξανά, μα τούτη τη φορά παίρνει μαζί της και την πατρίδα μας…
Διαβάζω τα αρθρογραφήματα κι ακούω πολλούς συναδέλφους να ακολουθούν τις λάβρες ξενοκίνητες πολιτικές γραμμές, ώστε να παρασύρουν το ενδιαφέρον του κοινού και όλοι μαζί να αναλώνονται στις ‘’επιφάνειες’’ των επίπλαστων πολιτικών γεγονότων των τελευταίων ημερών. Δημιουργώντας μία - ουτοπιστική – εικόνα, για το ήδη έτοιμο αντιδημοκρατικό καθεστώς που πρόκειται από ‘δω και πέρα να κυβερνήσει την υποδουλωμένη χώρα μας.
Τα δύο τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός, υπέστηκε μια επώδυνη μείωση των εσόδων του, ενώ η ανεργία και μια τεραστία φοροεπιδρομή μαζί με τα λοιπά χαράτσια έχουν αποδεκατίσει τις αντιδράσεις του. Και αυτά συνέβησαν, για να μας αφαιρέσουν τη δημοκρατία, τη πατρίδα. Και, όχι επειδή έτσι μας έπεισαν: ‘’για τη σωτηρία της Ελλάδας!’’
Διότι δυστυχώς, ‘’η σωτηρία της Ελλάδας’’, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εφ’ όσων υφίσταται κάτω από μία κυβερνητική κατοχή ξένων συμφερόντων.
Πολλοί (πιθανών επηρεασμένοι απ’ τα πεπραγμένα), θα πουν ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν στα αρεστά πρότυπα της δημοκρατίας. Συμφωνώ, όμως μην ξεχνάμε πως ήταν δημοκρατικά εκλεγμένη και υπήρχε πάντα, στη πρώτη γραμμή επιλογής, η δημοκρατική θέληση του λαού ώστε, ανά πάσα στιγμή να την ανατρέψει. Καθώς διατηρούσε τη πατρίδα ελεύθερη και το δημοκρατικό δικαίωμα, σύμφωνα με όσα του παραχωρούσε το ελληνικό Σύνταγμα, μέσα από μια σειρά πολλών άλλων δημοκρατικών κινήσεων ελευθερίας.
Από τις 26-27 Οκτώβρη του 2011, η Ελλάδα, με την υπογραφή του νέου ανθελληνικού μνημονιακού συμβολαίου, παρεχώρησε και τα τελευταία κυριαρχικά της δικαιώματα στους δεδηλωμένους άρπαγες και εχθρούς του ελληνικού έθνους. Διότι από εδώ και πέρα, ο ελληνικός λαός, θα βιώνει μόνο εξαθλίωση, κατατρεγμό. Ενώ θα βλέπει να του κλέβουν κομμάτια της ζωής και της πατρίδας του δίχως να μπορεί να αντιδράσει.
Τούτη θα είναι η αυριανή εικόνα της σκλαβιάς. Μια αδυσώπητη εικόνα ελλήνων ραγιάδων που δεν θα ‘χουν πολίτευμα και πατρίδα να κουρνιάσουν τα όνειρά τους!
Αντίο πατρίδα, αντίο Δημοκρατία…

3 σχόλια:

  1. εγώ πάλι βλέπω επιτέλους μια νότα αισιοδοξίας. Επιτέλους οι πολιτικοί κατάφεραν να συννενοηθούν έστω και με το ζόρι, έστω και όχι όλοι.
    Η Ελλάδα θα σωθεί και σύντομα το πλεόνασμα θα φέρει ανάπτυξη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε yannidakis.
    Μακάρι να μπορούσα να αισθανθώ την αισιοδοξία σου! Και σαφέστατα λυπάμαι που θα απογοητεύσω την ελπίδα σου.
    Θα σε παρακαλέσω όμως, να συγκρατήσεις την ημερομηνία και το άρθρο. Ώστε στο εγγύς μέλλον να θυμάσαι (όταν θα αρχίσουν πάλι τα περί χρεοκοπίας, οι μειώσεις μισθών, και τα νέα χαράτσια, το ξεπούλημα της πατρίδας), πως δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι μας τα επιβάλουν οι ανθέλληνες αλλοδαποί -τούτη τη φορά- "κυβερνώντες" μας!
    Φίλε, επί τρεις ημέρες, όλοι μαζί, μας είχαν βάλει σένα βρώμικο παιχνίδι για να κρατηθεί η Ιταλία...Και παράλληλα να διαλυθεί το ελληνικό κράτος.
    Εφόσον όλοι στο χώρο της δημοσιογραφίας γνωρίζαμε από τις 4/11/2011, πια θα ήταν η επόμενη κίνηση και ο νέος πρωθυπουργός που θα υπογράψει την οριστική καταδίκη μας!
    Από σήμερα, μάθε, πως δεν λειτουργεί τίποτε στο δημόσιο!
    Μας περιμένει κι άλλη κατρακύλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση όταν οι Ισπανοί έγραφαν στα πανό "ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες". Από τότε κατάλαβα πως θα έρθουμε εδώ. Αν υπάρχουν συνομωσίες, αυτό ήταν σίγουρα μέρος τους.
    Οι άλλοι έχουν άλλου είδους αυτοσυγκρότηση. Όλοι παύσανε εκτός... από τους Έλληνες... που ξυπνήσαν... σαν κοπάδι χωρίς βοσκό... πάτησαν στο χείλος και είπανε: "Έλα μωρέ, να πηδήξουμε;".
    (Η σωστή απάντηση είναι: Τους εαυτούς μας).
    : (((

    ΑπάντησηΔιαγραφή