Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γιατί την αναδιάρθρωση την βαφτίσατε ‘’κούρεμα’’;


Πηγή εικόνας:http://www.madata.gr/epikairotita/economy/102890.html

Γιατί λοιπόν, βαφτίσατε κούρεμα την αναδιάρθρωση κύριοι των ΜΜΕ, της κυβέρνησης; Μήπως γιατί πάλι μας παίξατε και μας τη φέρατε μπαμπέσικα:

Για να καταλάβεις αναγνώστη τι εννοώ διάβασε τη συνέχεια του άρθρου.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011, δηλαδή πριν έξη μήνες, είχα γράψει ένα άρθρο στον Αθηναϊκό τύπο και στη συνέχεια ανάρτησα στα δύο ηλεκτρονικά μπλοκ που διατηρώ. Τότε ‘’έπαιξε’’ μάλιστα και σε πολλά άλλα μπλοκ.
Το άρθρο είχε το τίτλο: ‘’Λεφτά δεν υπάρχουν... (Η Ελλάδα είναι πλέων μη βιώσιμη οικονομικά).’’ Μπορείς να το διαβάσεις στη: http://annyramath.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html
Σε λίγες γραμμές έγραφα:

‘’Όπως και να το κάνουμε, χρήματα στα ταμεία του κράτους δεν υπάρχουν κι οι δανειστές μας δυσκολεύονται πια να μας στηρίξουν.
Είναι μια αλήθεια που θα πρέπει όλοι να την δούμε κατάματα, ακόμη περισσότερο οι κυβερνόντες μας, ώστε να προβλέψουν τα επερχόμενα γεγονότα και να βαδίσουν με πολιτική σύνεση, όσο πιο ανώδυνα μπορούν, τα επόμενα όντως σκληρά βήματα για τον Ελληνικό λαό.
Η οικονομική ανακούφιση, απέναντι στα μεγάλα εξωτερικά χρέη μας, ασφαλώς έχει δύο μοναδικές επιλογές. Σαν πρώτη επιλογή είναι η αναδιάρθρωση του χρέους (δηλαδή να μειωθούν ουσιαστικά τόκοι και επιτόκια όπου επιβαρύνουν ασύμφορα τον προϋπολογισμό της χώρας) και εάν δεν αποδώσει η αναδιάρθρωση -από λάθος πολιτικών κινήσεων-, δεύτερη επιλογή και πλέον μονόδρομος, θα πρέπει να είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Στην επιλογή της αναδιάρθρωσης ο λαός και το κράτος της Ελλάδας θα έχουν μόνο ωφέλει (αφού δεν μπορεί να υπάρξει υποτίμηση του νομίσματος και δεν θα μειωθεί η αγοραστική μας δύναμη, ώστε οι τροϊκανοί κι οι άλλοι δανειστές μας – όπως οι διάφορες ελληνικές τράπεζες- δεν μπορούν να κατασχέσουν τίποτε στον Ελλαδικό χώρο.)
Για τούτο το λόγο, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, επιμένουν να μην γίνει αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους!
Ναι, σε αυτή τη περίπτωση της αναδιάρθρωσης, οι φαινομενικά χαμένοι θα είναι μόνο οι δανειστές μας, ενώ ουσιαστικά έχουν κερδίσει πολλά απ’ τη χώρα… Ας θυμηθούμε μόνο, το μεγάλο ποσό των χρημάτων που δώρισε πρόσφατα στις ελληνικές τράπεζες το κράτος, για να μην πτωχεύσουν….
Επιτέλους, εσείς οι τρακόσοι της Ελληνικής βουλής πέστε την αλήθεια για την αναδιάρθρωση, τι εστί αναδιάρθρωση και γιατί κάποιοι από εσάς τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό παραπληροφορώντας! Η στάση σας –κατά της αναδιάρθρωσης- δεν εξυπηρετεί το Ελληνικό συμφέρον… Όπως δεν συμφέρει κανέναν και το να βαδίσουμε στη χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή μη, που ο λαός και το κράτος της Ελλάδας θα δεινοπαθήσουν.’’

Όμως, ναι μεν, είχαν στο μυαλό τους την αναδιάρθρωση σαν πράξη, αλλά αναγνώστη μου βλέπεις, εάν γινόταν τότε (Απρίλιο του 2011) η αναδιάρθρωση θα ωφελούσε μόνο τους έλληνες, την Ελλάδα. Δεν τους συνέφερε, όπως καταλαβαίνεις… Έπρεπε πρώτα να διαφυλάξουν το κεφάλαιο, τις τράπεζες.
Άφησαν όμως οι πάτρονοί μας να γίνει σήμερα -έξη μήνες μετά- που έτσι μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα με το μεσοπρόθεσμο.
Δυστυχώς!
Μα, όλα όσα γίνονται από τούτη την ξενοκίνητη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχουν μεγάλη ιστορική αξία για τις αυριανές γενιές της Ελλάδας. Και εάν νομίζουν πως θα την βγάλουν καθαρή, είναι γελασμένοι…
Έλληνα κράτα γερά και πάντα αισιόδοξα, είναι πλέον απαγορευτικό να υπάρξει και η παραμικρή απαισιοδοξία.
Μπροστά πάμε και θα τα καταφέρουμε Ελληνίδες, Έλληνες.

1 σχόλιο:

  1. Σε τι κόσμο έχουμε φέρει παιδιά;
    Με τι μαφία που μας κυβερνά αμαυρώνετε το αύριο τους.
    Φωτιά και Μπούρμπουλη τα καναν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή